Разкриха кой всъщност е атентаторът от Сарафово

Роднините му го възхвалявали в социалните мрежи като "мъченик"
Обновена: 21 юли 2014 12:26 | 18 юли 2014 11:38, Елка Василева
157
Разкриха кой всъщност е атентаторът от Сарафово
Снимка: ДАНС

Самоличността на извършителя на бомбеното нападение на летище Сарафово в Бургас от преди точно две години - 18 юли 2012 г., при което загинаха един български гражданин и петима израелски граждани, е установена по категоричен начин след извършената ДНК експертиза и множество други процесуално-следствени действия, съобщиха от ДАНС.

Извършителят, използвал фалшива шофьорска книжка на името на Жак Фелипе Мартен, в действителност е Мохамад Хасан Ел Хюсеини.

Той е роден в Ливан на 27.05.1989 г.

Притежава ливанско и френско гражданство и е бил член на групата, участвала в извършването на нападението, включваща и установените по-рано Мелиад Фарах (използвал идентична шофьорска книжка на името на Браян Джеремая Джеймисън) и Хасан Ал-Хадж Хасан (използвал идентична шофьорска книжка на името на Ралф Уилям Рико).

Известно е, че близките и роднините на Хюсеини са публикували в социалните мрежи възхвали на смъртта му в ролята му на „мъченик”.Разследването, водено от Окръжна прокуратура-Бургас, продължава.

Разкриха кой всъщност е атентаторът от Сарафово
Снимка: ДАНС

Още по темата
До момента са извършени множество процесуално-следствени действия - разпити на голям брой свидетели, назначени и изготвени експертизи (дактилоскопни, технически - за изследване на документи, биологични, пожаро-технически, химически, авто-техническа и оценъчни, съдебно-медицински, компютърни и антропологическа), назначени са разпознавания на лица и са проведени следствени експерименти.

В резултат на съвместната работа на Прокуратурата на Република България с Държавна агенция "Национална сигурност" и партньорски служби и след обмен на информация са изготвени голям брой молби за правна помощ до различни държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
2
 
! Отговори
Лъжат ни като цигани преди 9 години
А ти не си ли се замислял, че древните финикийци може би са всъщност древните българи ?? На мен даже Балбек ми звучи като старовремски български - в превод Бял Бик.Всеизвестен факт е, че нашата най-древна история е целенасочено фалшифицирана и границите, в които са живяли най- древните българи (наричани с много имена -пеласги, тракийци, финикийци или гети и хети) всъщност са огромни. Я само погледни народните носии на палестинците.
105
0
 
1
 
! Отговори
Най-после преди 9 години
Това вече е момчето. С характерно и даже хубаво лице. Защото беше очевадно отдавна (поне за мен), че фотороботът им беше тотално нескопосан, некадърно скалъпен и грешно изографисан. Истинското момче е тотално различно от разпространения преди време фоторобот (и това ми били големи специалисти). Слави Трифонов се майтапи с нашите служби, че действат само като киснат в Интернет, но очевидно това се отнася до всички разследващи служби в случая.
104
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя повече е Дасикане Рома от Сливенските байчари
103
0
 
1
 
! Отговори
******************** преди 9 години
или ние приличаме е на Ливанците или те приличат на нас
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кто ги надрусат - това правят
101
0
 
0
 
! Отговори
evro rom преди 9 години
добре че госпот не дава роми да са загинали по тези реисове
100
0
 
1
 
! Отговори
коко преди 9 години
И все пак тоя на снимката нещо на европеец ми мяза.Да не е някой нашенец?За пари всичко е възможно,а евреите идват у нас главно за хазарт.
99
0
 
4
 
! Отговори
Относно сините очи преди 9 години
Може да е бил с контактни лещи със същата цел, с която е носел перука - за да не го разпознаят. Явно е вярвал, че само ще остави раницата и после ще се измъкне.Относно боравенето с веществените доказателства и възможността те да бъдат пригаждани към удобни версии - ние няма как да знаем това. Дано излезе наяве истината, каквато и да е тя.
98
0
 
3
 
! Отговори
От всичко, което чух преди 9 години
стигам до извода, че онзи, който е носил раницата с експлозивите, вероятно е трябвало само да я остави в автобуса. Вярвал е, че ще си тръгне жив и здрав, след като обрече на смърт цял автобус хора. Защо е тръгнал в обратна посока, един Господ знае. Може нещо да го изплашило и да е помислил, че ще го разконспирират или пък е решил да поизчака още малко.Другият обаче е решил да действа "на сигурно", задействал е устройството и сега спокойно харчи дяволските си пари.
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
129 e казал истината
96
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Израелците са си мръсно племе!За тях и американците само атентати!
95
0
 
3
 
! Отговори
comment преди 9 години
'безспорните доказателства' са 'възхвалите' на родата,че е мъченик.лесна работа за службите-достатъчно било да се поровят малко във facebook.
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Taka kato gledam prilicha na 1 reporter ot BTV deto vodi v 17 chasa v subota.
93
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълни глупости. Този не е атентаторът. Атентаторът е със сини очи и не прилича на това момче. Поредните лъжи и опит да се замаже истината. ДНК??? след 2 години??? от кого или по-скоро от какво?? след взрива дали е останало нещо в огъня и кашата от изгоряло...)) Тоя прилича по-скоро на българче дето печели поредната олимпиада по информатика и мателамтика на международни състезания.
92
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак ще го напиша:Атентатора е Пешо от Мала Фуча!И пак той е атантатора насваления малайзийски самолетпърво до Австралия,а сега и над Украйна!И между другото той е виновенза КТБ!Също и за проблемите в БСП!Това е!
91
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***! По-голяма глупост едва ли можеше да извърши в краткия си и лишен от смисъл живот. Още веднъж съболезнования към близките на загиналите.
90
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНе се връзвай на историята, че това е атентатора! Първо не е той, защото очите му не са сини, както бяха на снимката след атентата, Второ, раницата му е взривена от разстояние, което не го прави убиец, а ***, който е повярвал, че ще му платят за да остави някаква раница в някакъв автобус, Трето, МОСАД са достатъчно лъжливи да нагласят веществените доказателства и не случайно ги иззеха още следващия ден, без разрешение на българските служби.Сетиха се след 2 години за ДНК !?!?!
89
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този беше със сини очи, когато показаха след атентата, каквото е останало от него, сега е с кафяви...Израелците пак се престараха !
88
3
 
1
 
! Отговори
Лоша работа преди 9 години
Не се чудете на чертите му - в Ливан живеят потомци на древните финикийци, а те като персите не са семити.
87
2
 
11
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
Ха как се взема ДНК на извършителя от бомбен атентан в автобус пълен с хора бе господа? Тия от Израел за толкова прости ли ни имат?