У нас остават най-вече бежанците, които са неграмотни

От Агенция за бежанците искат солидарност по проблема между страните-членки на ЕС
Обновена: 21 юли 2014 12:29 | 21 юли 2014 12:29, Екип на Bulgaria On Air
9
У нас остават най-вече бежанците, които са неграмотни
Снимка: bgonair.bg

В България остават най-вече бежанците, които са неграмотни, коментира в сутрешния блок на Bulgaria On Air председателят на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев.

Той допълни, че много често това са хора, които и в собствената си държава не са имали изяснен произход и „които заявяват, че няма да работят, защото са ги излъгали, тъй като са очаквали, че след като получат хуманитарен статут, ще бъдат приети във всички европейски държави, към които са се устремили“.

Чирпанлиев посочи още, че през месец май от Държавната агенция за бежанците е предложила пред членовете на миграционните служби в Европа да бъде променен Дъблинският регламент, според който се извършва приемането на бежанци в страните-членки.

„Не може според нас географският принцип да е основополагащ и водещ при приемането на бежанците. Географският принцип означава, че ние държавите, които сме на пътя на бежанските потоци, винаги ще бъдем ангажирани с отговорността първо да ги приемем, да ги настаним, да осъществим всички процедури по даване на статут, а след това и да ги интегрираме“, поясни Чирпанлиев.

Той допълни, че друго искане от наша страна е действително да бъде приложен принципът на солидарността между страните-членки по отношение на приемането на бежанци.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
3
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
"У нас остават най-вече бежанците, които са неграмотни"I balgarite, koito sa negramotni! ;-)
5
3
 
5
 
! Отговори
Сталинист Георгиев преди 9 години
Ей х.мнета я по-кротко, те така ще ни оправят генофонда!!!
4
2
 
5
 
! Отговори
Кратун преди 9 години
А по-кротко, че да не се окаже, че по принципа на солидарност трябва да ни доставят африканци от Италия. Ние тук имаме няколко хиляди арабели и сирийци, ония там получават със стотици на ден.
3
1
 
33
 
! Отговори
езичник преди 9 години
тихото настъпление на исляма. грамотните които са умовете на тази прикрита армия отиват първи на запад за да подготвят нещата за по-лесно нашествие на войниците които ги следват. неграмотните са именно тези войници за които е по-лесно да се скрият тук представяйки се за турци и *** или бежанци без образование за да оправдаят някои свои подозрителни действия.
2
0
 
47
 
! Отговори
... преди 9 години
За съжаление на вече малкото Българи които останахме в собствената си Държава , просто искат да ни заличат като нация.И по лошото е че вече е факт това заличаване.......неграмотни *** , а сега вече внос на неграмотни араби...перфектно място за живот ни се очертава :-(
1
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
еми такива ще заплождат нашите дъщери щом го иска Меркел и чичо Сам така ще бъде