ДПС не е в коалиция с ГЕРБ, прави маневри, смята социолог

Антоний Гълъбов: Такъв съюз би бил еднакво опасен и за двете партии
Обновена: 25 юли 2014 17:24 | 25 юли 2014 17:20, Веселина Йорданова
85
ДПС не е в коалиция с ГЕРБ, прави маневри, смята социолог
Снимка: БТА

ГЕРБ и ДПС не са в коалиция, смята социологът Антоний Гълъбов. По думите му това, което виждаме в момента, е по-скоро маневра на ДПС, отколкото някакъв траен тип коалиция.

„Еднаква е позицията за актуализацията на бюджета, но причините са различни. ДПС в момента маневрира в много сложна ситуация, в която предпочита да подкрепи по-разумните решения, отколкото да следва лоялно БСП и това се случва от месец и половина насам“, заяви той.

Още по темата
Гълъбов посочи, че коалиционен съюз между ГЕРБ и ДПС би бил еднакво опасен и застрашителен и за двете формации.

Исканията на президента към народните представители са изпълними, въпросът е в това по какъв начин се оценява ситуацията, коментира той изявлението на държавния глава пред парламента.

По-рано днес Росен Плевнелиев се обяви за актуализация на бюджета и за възможност служебното правителство да взема заеми. Гълъбов разчете последвалата негативна реакция от страна на „Коалиция за България“ като възстановяване на „този тип институционална война, на която бяхме свидетели и през изминалата една година“.

„От изявлението на г-н Мерджанов след президента разбрахме, че всъщност БСП не оценява кризата в мащабите, в които я виждат повечето наблюдатели, а точно обратното – отново сме свидетели на възстановяването на това говорене срещу президента“, коментира социологът.

По отношение на отказа на БСП да актуализира бюджета Гълъбов каза, че нежеланието да се съобщи действителното състояние на страната е много голям проблем, защото това ще се превърне в приоритет на дейността на служебното правителство.

По думите му то ще трябва в края на своя кратък мандат да осведоми българското общество за действителното състояние на страната.

„Правителството в оставка не пожела да направи това. Позицията на БСП в момента е слаба и именно заради това е по-агресивна. „Коалиция за България“ се разпадна. БСП остана сама и в навечерието на изборите за нов председател най-вероятно ще предпочете да запази тази конфронтационна риторика“, прогнозира Гълъбов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
3
 
! Отговори
турчин преди 9 години
САМО ГЕРБ И ДПС ДА ЖИВЕЕ ТУРЦИЯ И българия
57
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви маневри бее само заблуждавате бедния българин и го карате да гласува за Герб за 30 лева
56
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герб ни продаде на фесовете преди изборите
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гласуваш за Борисов получаваш Деси от Дулуво
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За Герб повече няма да гласувам а те да си мешат капите с ДПС както искат а честито
53
2
 
2
 
! Отговори
tyr4in преди 9 години
DPS; e partiata s nai golamo doverie i moralno dokazana ; v koalicia moze da bade s kogoto si poiska ,tova e demokraciata; na vsi4ki pedali koito gi plyvat da vi *** maikat>>>>>>>>>>>>
52
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е коалиция а таен съюз!
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е коалиция а таен съюз!
50
0
 
2
 
! Отговори
до 43 преди 9 години
нещо по- оригинално не можа ли да измислиш .Тоя тъпизэъм вече и мноооого изтъркан
49
1
 
1
 
! Отговори
Бонго преди 9 години
Другари червени *** фигури и тролчета... Интересно защо само допреди месец ярстно защитавахте дружбата между Г и Местан и тяхната обществена целувка? Разбирам, че след като Гея бе изхвърлен от Доган при заявката му да стане пак премиер, нещата се промениха коренно! Трудно е сега да минат новите опорни точки, насочени срещу някаква евентуална коалиция между ГЕРБ и ДПС, по простата причина, че по времето на три (ако не и четири ) предишни правителства БСП управляваше заедно с ДПС... И кой
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Де е Станишев, този великан на българската политическа мисъл. Ех, мъка..
47
2
 
0
 
! Отговори
До цуцолога 50 преди 9 години
Оправданията с 'опорните точки' отдавна вече не минават, гербаво комуненце :) Цяла България ви видя как се натискате с ДПС. А натискания и мляскания с ДПС струват скъпо, питай сърГея или Ореха, ако не вярваш :))
46
0
 
7
 
! Отговори
БРЪМБАР И ЛАЙ*О преди 9 години
СЪЮЗНИЦИ С ОТВРАЩЕНИЕ ЕДИН ОТ ДРУГ,НО ВОДЕНИ ДА СА ЗАЕДНО В ДАЛАВЕРАТА, ДА НИ ДРАБЯТ И КРАДАТ. НЕ СЕ ПОГЛЕЖДАТ, ГУЗНИ ОТ МРЪСНИШКИ НОМЕРА, С КОИТО СВАЛИХА КАБИНЕТА. Е, ТАКЪВ СЪЮЗ ЗАЧЕНАТ В ГРЯХ КЪМ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ Е МНОГО ЯСНО ДОКЪДЕ ЩЕ СТИГНЕ - ПО ОТХОДНИЯ КАНАЛ В ПОМИЙНАТА ЯМА,КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО.
45
0
 
6
 
! Отговори
USA - AGENT преди 9 години
Наследници на Тодор Живков
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВСИЧКИ СА СЛУГИ НА СВЕТОВНИЯТ ЕВРЕЙСКИ КОМИТЕТ,И ДА ГЛАСУВАМЕ И ДА НЕ ГЛАСУВАМЕ ,ВСЕ ПОЛУЧАВАМЕ ДОГАН,БОГО И СЕРГЕЯ,АКО НАВРЕМЕТО БОТЕВ И ЛЕВСКИ СА ОРГАНИЗИРАЛИ ИЗБОРИ А НЕ ВЪСТАНИЯ,ОЩЕ ЩЯХМЕ ДА СМЕ ПОД ТУРСКО,ХУНТАТА НА ДС ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗКОРЕНЕНА
43
8
 
12
 
! Отговори
гербсп преди 9 години
Кaкъв премиер може дa е Боко, който ходи дa лиже зaдникa нa Ердогaн и МaкКейн!Подмолнa, бългaроубийскa подлогa!Въже, въже зa теб мутроид3!
42
2
 
7
 
! Отговори
олд шетърхенд преди 9 години
ей тва лайснявано винету пак иска да вкара индианците в правителството...обяснявах му дълго но той така и не разбра че МАНИТУ не е МЕСТАН:))))
41
3
 
6
 
! Отговори
жулиен преди 9 години
Антоний,отдавна витиеватите ти коментари водят все в една и съща посока,завоалирано преклонение пред кумира ти бб и отричане на всичко що е ляво,заради глупавия ти антикомунизъм-нещо,което не е модерно вече и не хваща дикиш.
40
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Гласувай за Борисов - получаваш Местан!"
39
3
 
1
 
! Отговори
ветеринар преди 9 години
До Анонименми щото не си доктор,пич...затова и не ти е станало ясно;0