Десните ще загубят изборите, ако се коалират с ДПС

Безлов: Надявам се служебният кабинет да не остане с вързани ръце
Обновена: 27 юли 2014 10:47 | 27 юли 2014 10:47, Екип на Bulgaria On Air
40
Десните ще загубят изборите, ако се коалират с ДПС
Снимка: Булфото, архив

Според Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията мотивите на президента Росен Плевнелиев да иска актуализация на бюджета произтичат от факта, че таванът на публичния дълг е почти достигнат. 

„Оттук нататък, ако има някакви извънредни събития, каквито видяхме се случиха с КТБ и ПИБ, и ние сме достигнали тавана на дълга, служебното правителство не може да емитира дълг, няма парламент, който да го гласува, и изведнъж може да се окаже, че кабинетът е със завързани ръце”, допълни Безлов пред Bulgaria On Air.

Експертът посочи още, че „толкова сме склонни да търсим конспирации, че ги виждаме и там, където ги няма”. В тази връзка той допусна, че когато е предизвикана лека финансова криза, се знае и кога държавата е най-уязвима.

„За разлика от нормално правителство с парламент, когато може да се потърси съдействие от външни институции, служебното правителство не може да го направи, първо защото не може да сключва външни договори и второ, защото таванът на дълга е почти достигнат”, заяви още Безлов.

В отговор на въпрос какъв е полезният ход, експертът изрази надежда, ГЕРБ да рискуват в искането си за актуализация на бюджета. По думите му най-големият риск за партията на Бойко Борисов в този случай е обвинението, че се коалира с ДПС.

„За разлика от БСП, всяка дясна формация ще загуби изборите, ако обяви коалиция с ДПС. Колкото и рационално да се държат ДПС, те имат една дълга история, когато се гледаше интереса на определени елити,” допълни още експертът.

Неговото мнение е, че на всяка цена трябва да се търси широка коалиция, за да отминат турболенциите в политически и финансов план. Той подчерта, че коалиция между ГЕРБ и БСП не е много популярно решение и за двете формации и припомни, че самият Борисов е заявил склонност да води подобни преговори.

Вижте цялото интервю от видео файла.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
17
 
! Отговори
стига с това дпс преди 9 години
стига с това дпс ве хора.... няма ли някой койт да ни излекува от него, не може ли да се излекуваме от тази прокяжна болест? защо, защо точно българите страдаме от нея? толкова изтърпял народ сме...
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма нищо страшно бесните да се коалират с когото си поискат. На една селска *** е позволено и трупа рейтинг, когато сутринта става с един и вечер си ляга с друг.Само на почтена съпруга не е позволено да кръшне.Защото е еталон и вяра. Ако се случи, надава се лицемерен вой - ***, ***, ще донесе болест и мор на селото! Да се убие, изгони забрани, запали на клада .... Абе, като БСП - мафията си върти игрите, БСП с някаква никаква избирателна подкрепа виновна за провала на държавата и морала
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И как се очаква България да изплува, докато има подобна котва, която влачи кораба към дъното? Борисов и Местан трябва да бъдат спрени!
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А, ако не гласуваш, получаваш *** в пълния му блясък и негативи
8
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не бива престъпници,като Боко,да щъкат свободни, и дори да се точат за властта!
7
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Братя Българи за съжаление след изборите се очертава да ни управлява новата коалицияБОСТАН = БОКО + МЕСТАНДПС и ГЕРБ трябва да се забранят със закон.
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някак си думите социолог, политолог и т.н. ми станаха по-противни от политик.
5
2
 
12
 
! Отговори
CS преди 9 години
DPS trqbva da se sma4ka .Tq e provodnik na zloto v 24g prehod.
4
3
 
17
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Следващите коалиции са БСП с ББЦ и Националистическите формации срещу ГЕРБ, ДПС и Реформаторите, клони пак към пат, но по-вероятно Боцко да опищи пак орталък, че отнво няма да е премиер:))))))
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Две неща ще се случат след изборите наесен: 1. Борисов няма да има друг избор освен да управлява с ДПС, но понеже е тарикат и страхливец, ще го крие и ще убеждава, че не е това, което е в действителност; 2) след не повече от 1,5 - 2 години ще бъде принуден да развее бялото знаме - още по-трагикомично спрямо .2013 г.А дали въобще ГЕРБ са десни е друга Бира.
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС вън от политиката!
1
6
 
16
 
! Отговори
БГ преди 9 години
А добър ден!?1Това го изпитаха вече болезнено от ДСП и Юруш!Който се прегръща със сокола си отива!БСП и Юруш са доброволни еничари на султан доган!КОЙ?Масово гласуване!Да живее България!