Няма опасност за износа на месо заради болестта "син език"

Взети са всички мерки, успокоява министър Греков
3
Няма опасност за износа на месо заради болестта "син език"
Димитър Греков. Снимка: БТА

Земеделският министър в оставка Димитър Греков успокои, че няма опасност износът на месо да спре заради болестта по животните „син език“.

По думите му засега щетите от болестта са малки и единствено в Кърджалийска област има умрели няколко животни.

Както е известно, в началото на юли стана ясно, че ветеринарните власти са открили "син език" по преживни животни в Кърджалийско. Огнището на болестта е констатирано в с. Мандрица, община Ивайловград.

Още по темата
Министърът в оставка увери, че се вземат всички мерки и още преди 15 дни от бюджета на ведомството са отделени 400 000 лева за тях. Греков съобщи, че е отправено искане към Европейската комисия за допълнителни средства.

Екипи в Хасковско, Кърджалийско и в Шуменско днес извършват дезинфекция. Според земеделския министър няма защо овцевъдите да се притесняват, защото отдавна не е имало толкова голям износ на агнета като тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
съпричасна преди 9 години
Министър Греков не знае какво говори, също като господин Моллов. Този господин от както е на пост си няма представа от животновъдство. Синия език е плъзнал по цяла България, благодарение на "професионалните и енергичните мерки на БАБХ". Разбиват цели човешки съдби от некадърността на Моллов и Греков. Цели стопанства ще бъдат изгорени, благодарение на "проявената им отговорност" УБИЙЦИ