Месец октомври е лидер по национални избори

Проф. Константинов: Властта сама призна, че кампанията за вота е твърде дълга
Обновена: 1 авг 2014 07:12 | 1 авг 2014 07:11,
9
Месец октомври е лидер по национални избори
Снимка: Архив, Булфото

Месец октомври е лидер по национални избори. Това коментира математикът проф. Михаил Константинов пред в. „Монитор”.

През месец октомври сме гласували общо 11 пъти. И тук става въпрос само за общи, за цялата страна, избори. През есенния месец сме гласували 4 пъти за президент, 2 пъти за парламент (с предстоящите избори) и цели 6 пъти за местни органи на властта.

Нещо повече, ако не се случи нещо извънредно, в бъдеще на всеки 4 години през месец октомври, ще има общи местни избори, а на всеки 5 години – и президентски.

За парламентарни, национални и европейски избори има цели 12 вота от 1990 г. насам. Проф. Константинов припомня, че те са разпределени по следния начин: април – 1, май – 3, юни – 4, юли – 1, октомври – 2, и декември – 1. Математикът отбелязва, че през месеците февруари, март, август и септември избори у нас в този период няма. Според него това е напълно нормално, тъй като след зима управляващите не искат избори, защото хората са мрачни и ядосани.

Според проф. Константинов предстоящите избори, въпреки че са в „правилния” месец, имат една особеност. Предизборната кампания за тях ще стартира на 5 септември, когато много избиратели, особено по-младите, ще са на почивка с децата си до началото на учебната година на 15 септември. Тоест те няма да обърнат внимание на първите дни от предизборната кампания.

„Със съгласието си да обезсмислят първата третина от предизборната кампания политическите сили у нас фактически признаха, че тази кампания е излишно дълга”, отбелязва Константинов и отбелязва, че в други демократични държави по света се задоволяват само с 20, че даже и с 14 дни кампания.

Математикът припомня и една известна максима, важаща и за продадения глас. „Когато човек си е продал гласа за едни пари, то положението е „пито-платено”, отбелязва той. Следователно и няма как избирателят да има моралното право след това да иска да се изпълняват някакви предизборни обещания. „Не че ние останалите, дето имаме основателни претенции към политиците, получаваме нещо срещу тях”, коментира още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
махнете тази гнусна физиономия наречен професор. той знае ли колко е числото пи.
7
6
 
7
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 9 години
Професоре, сега като взеха твоите хора властта ще цъфнем и вържем ! :)И слепите вече видяха, че за последните 25 години циганизирахте и ислямизирахте България. Докарахте българите до просешка тояга.Изчезваме като нация !И за всичко това НЕ са виновни нито руснаците, нито комунистите, макар че последните имат известна вина.Големият виновник сте вие - слугите на "световния елит".Вие съсипахте и продължавате да съсипвате България отдалечавайки я от Русия и вкарвайки я в системата на НСР ! Факт
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предизборната кампания за тях ще стартира на 5 септември, когато много избиратели, особено по-младите, ще са на почивка с децата си до началото на учебната година на 15 септември. Тоест те няма да обърнат внимание на първите дни от предизборната кампания.Проф.Константинов само да ти кажа,въпреки хилядите ти дипломи и книги и творения ,които си писал...Пич не е 1972 год. и това не е БКП..всички млади имат смартфони и четат новинарските сайтове..така ,че аре недей си мисли че всичко ти е ясно
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ало медиите, в България има двадесет човека (социолози, антрополози, и др. такива екзотични професии), които всекидневно кръстосват студилата на телевизиите и всеки е на хонорар от някоя партия. Излизат говорят пълни щуротии, на черното казват бяло и обратното. С тези приказки така чудовищно манипулират народа, че вече ние приемаме за нормално всяко едно безобразие направено от даден политик, особено ако симпатизираме на неговата партия. Ние трябва да съдим всеки политик който безчинства.
4
2
 
9
 
! Отговори
HIter преди 9 години
И сега вместо да си гледам Фатма Гюл и Ферхунде ще гледам Бареков сутрин обед и вечер, не разбрахте ли,че с парите на Доган и Василев , Бареков може да се запише 1 час и да варти 2 месеца по всички телевизии. Аз не ща да му гледам долната мутра, моля. Да беше поне малко ерудиран като МЕстан,който мразя, но БАреков е едно ниЩО.Откачам си антената за септември, октомври и ще карам само домашно кино. Аман нито ще гласувам нито ще си платя данъците.
3
0
 
10
 
! Отговори
Барото преди 9 години
Aйде пак тозтоя в телевизора ли живее?
2
2
 
10
 
! Отговори
Няма да ви чета вече преди 9 години
Какъв му е случая на този противен мъпет та всеки ден е на първа страница,вестника излагате се вече!
1
1
 
14
 
! Отговори
Я преди 9 години
"На всяка манджа мерудия!"