Ще сме сред най-пострадалите от санкциите срещу Русия

МВФ представи вторичните ефекти от репресиите
Обновена: 4 авг 2014 22:10 | 4 авг 2014 22:08, Екип на Investor.bg
208
Ще сме сред най-пострадалите от санкциите срещу Русия
Снимка: Reuters

България, Черна гора и Кипър ще претърпят най-големи щети от новите санкции срещу Русия, се казва в доклад на Международния валутен фонд (МВФ) за вторичните ефекти от санкциите срещу Русия върху световната икономика, предаде агенция Макфакс.

Тези три държави се посещават от голям брой руски туристи, които са важен фактор в техните икономики, а с поевтиняването на рублата и нестабилната икономическа ситуация руснаците започват все по-малко да пътуват в чужбина. Това вече се забелязва и в страните от Европейския съюз, главно в Чехия, се казва в доклада на МВФ.

Капиталовите инвестиции от Русия надхвърлят 5 процента от брутния вътрешен продукт на България, Беларус, Молдова и Черна гора. От Русия зависят също и финансови центрове като Кипър и Люксембург.

Заради проблемите около строителството на газопровода Южен поток без инвестиции може да останат и страните, през които трябва да преминава газопроводът - България, Унгария и Сърбия, посочва МВФ.

Още икономически новини четете в Investor.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
17
 
! Отговори
миг 29 преди 9 години
Защото сме толкова умни да се бъркаме където не ни е работата. До 157 Не се прави че живееш в Кипър. Половината Кипър го държат руски богаташи. Баси измислените хора дето ги има.
126
1
 
18
 
! Отговори
овчоландия преди 9 години
Ха! Да не би без тези санкции да не търпим непрекъснато санкции от кого ли не щете,като почнете от "нашите"политици,банкери,работодатели и се свърши с непрекъснатите санкции от чуждите (наши няма) банки,корпорации,монополи,търговски вериги,концесинери,господарите от ЕС,САЩ,Турция,Израел,разните "рейтингови агенции",разните трето и десето разрядни западни чиновници...и кой ли не.*** "българин" е свикнал,така,че още една санкция...
125
15
 
14
 
! Отговори
гост преди 9 години
Проверете снимките на sanya sotkin в интернет! Доказателство че редовна руска армия се бие в Украйна муахахаха! Горкото момче, не ми се мисли сега какво ще му се случи...
124
0
 
44
 
! Отговори
не преди 9 години
Никой не се интересува от България, защото нашите политици я продадоха много евтино! От ембаргото в Сърбия -пострадахме, от Ирак-също, от Либия,Сирия и т.н.,но получаваме само морална подкрепа,докато САЩ и Европа си гледат интереса! А ние-ще лапаме мухите!
123
1
 
38
 
! Отговори
EUSSR преди 9 години
Още римляните са казали - "Всеки народ си заслужава управниците ."И ние като кротки овчици на заколение ,си търпим нашите брюкселски *** и даже ръкопляскаме на триполовите *** .Шапка му свалям на такъв премиер като Виктор Орбан , който не се колебаеда удари с юмрук по масата в Брюксел ,когато интересите на Унгария сакомпрометирани в името на чужди интереси .
122
2
 
26
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Ами като не знаят какво говорят и правят нашите избраници, народа ще си пати.
121
1
 
47
 
! Отговори
555 преди 9 години
*** народ - фалирала държава.
120
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Санкциите санкции,но не известно защо туроператори се пукат като балончета сякаш специално поднадути за пробождането изпреварващи боцкането за в момента,което в този бранш показва всичко е уредено за сезона в предплата от тяхното пожелало за отдих население до края на сезона,ще има и от вкъщи разорачаровани,разбрали подаващи искове,не само евакуиращи ги екстрено,бедстващи принудително,интересното е,че за тез кусур ми ти години големи турове опериращи в разни дестинации са супер ликвид до испарен
119
0
 
27
 
! Отговори
Айдън преди 9 години
***,сега ще ми умре имотния бзнес.ще трябва да се връщам в истанбул.
118
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде почна се,руснаците вече започнаха да обевяват недвижимото си имущество тук в Бургас.какво ли ни чака,не знам,ама няма да е на добре.
117
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Шоп----------Азиатският Картаген ще ти напука веждите, затова не се занимавай с глупости, а да излизаме и да ги бием, защото шепа хора водят света към война. Никой не ще война, само обама, путин и някои други михлюзи
116
18
 
15
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Разбира се, най-доброто решение би било военната акция за разрушаване на този азиатски Картаген, но няма как - в момента Европа е слаба, и политически и военно. Остава ни само да протестираме вяло като меки китки.
115
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кога ще излезем по улиците по целия свят и ще ги бием?! Кога?Тея *** с костюмчета ще ядат пердаха! Само пердах ще гоправи човечеството! Бой по простата тиква на ОБама, Путин, мутин, плевньо, млевньо и т.н. и т.н.
114
1
 
52
 
! Отговори
AZ преди 9 години
ЗАЩОТО СМЕ ПУТЮВЦИ... ФРАНЦИЯ КАК МОГАТ ДА СИ ЗАЩИТАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ И ДА ОТКАЖАТ ДА СПРЪТ ДОГОВОРА ЗА КОРАБИТЕ , АНГЛИЯ ДА ЗАПАЗЯТ ТЪРГОВИЯТА С ИНВ.ИНСТРУМЕНТ... КАК ВСЕКИ МОЖЕ ДА СИ ПАЗИ ИНТЕРЕСА САМО НИЕ СМЕ ДОЛНИ *** И СЕ НАВЕЖДАМЕ НА ВСЕКИ ЗА ДА "СПАЗВАМЕ ПРАВИЛАТА" ... НЯМА ТАКИВА УБИТАЦИ КАТО НАС ЗАТОВА НИКОЙ НЕ НИ БРЪСНЕ ЗА СЛИВА
113
31
 
20
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Санкциите не са самоцел, а са наказание за свалянето на цивилен Боинг 777 с 298 човека, анексиране на чужда територия и започване на необявена война със съседна държава. Няма тук никакви игрички, Русия проля твърде много кръв, за да минава метър.
112
7
 
20
 
! Отговори
Сокол преди 9 години
Чудесна новина, това ще е удар по нашите крадливи комунисти-олигарси! :)
111
19
 
19
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Нали си знаете, че тук освен офицерите и сержантите от ФСБ, изучаващи български език, пишат и огромен брой полурусначета и руски зетчета, които са заинтересовани на живот и смърт от руско управление. Надявайки се да бъдат назначени за началници на българското стадо... АТАКИСТ, Леле че народ, морски, маке.... добре, че има и няколко човека като мен, израстнали в чиста българска среда, без азиатски примеси, които се грижат за правилното осветяване на събитията.
110
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 179Това дето описваш искаш да кажеш, че е капитализъм ли, хм. Ами ходя, гледам, не виждам такива страшни картини из света и Европа. Виждам ги само тук, което значи, че или само тук е капитализъм или не е капитализъм. А, дааа сетих се, най богатите хора в България, които наложиха тоя мръсен капиталистически модел, не са ли целия отбор социалисти и русофили, които те караха да живееш така добре в социализма?
109
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спокойно де, по морето има свободни работни места за руски ***, защо не се приентирате натам?
108
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 176О, дааа всички ревем, скъпата ни татковина Русия, къде ни остави