Училищата няма да получат 2 млн. лв. за ремонти

Кабинетът "Близнашки" ще мисли за нов вариант
18
Училищата няма да получат 2 млн. лв. за ремонти
Заседанието на служебния кабинет. Снимка БТА

Служебното правителство отмени постановление на кабинета "Орешарски“, с което бяха отпуснати 2 млн. лв. за ремонти в училища.

Решението за това беше взето на последното заседание на правителството в оставка. То предвиждаше парите да бъдат дадени на Министерството на образованието и науката и на общини за ремонтни дейности на санитарните помещения и други подобрения в 16 общински и в 11 държавни училища.

Според управляващите отмяната се налага заради актуализацията на държавния бюджет. С нея по бюджета на Националната здравноосигурителна каса бяха предоставени допълнителни средства, които се осигуряват за сметка на намаляване на разходите за всички бюджетни сфери, в това число и за образование.

Служебният премиер проф. Георги Близнашки обаче заяви, че тези 2 млн. лева могат да бъдат изразходвани по-внимателно, по-целесъобразно и с тях да се постигне по-голям ефект.

Той съобщи, че в тази връзка новият министър на образованието Румяна Коларова ще внесе предложение в МС.

По думите му решението за отпускането на парите е взето буквално в последния момент. „Според мен не са го премислили достатъчно добре нашите предшественици“, коментира още Близнашки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
реостат преди 9 години
Кристалина Георгиева предател номер 1 на БГ
13
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 9 години
А,в България има образование!?Даже и зравепогазване? Май нещо ни будалкате...
12
1
 
5
 
! Отговори
Благодаря преди 9 години
ХАЙДЕ СЕГА ВСИЧКИ ДА КАЖЕМ ПОНЕ ЕДНО БЛАГОДАРЯ НА ПОЛИТОЛОГА АНТОН ТОДОРОВ, КОЙТО ОЩЕ ПРЕДИ ДВЕ СЕДМИЦИ ПРЕДУПРЕДИ, ЧЕ ГОТВЕНИЯТ ЗА СЛУЖЕБЕН ПРЕМИЕР ГЕОРГИ БЛИЗНАШКИ Е ОРТОДОКСАЛЕН КОМУНИСТ, СЪВЕТНИК НА ТОДОР ЖИВКОВ И ПАРТИЕН СЕКРЕТАР НА ЮФ НА СУ ПРЕДИ 10 НОЕМВРИ1989 Г. КОЙ?КОЙ?КОЙ? КОЙ НАЗНАЧИ ОРТ
11
0
 
2
 
! Отговори
edin преди 9 години
Венцислава Генова-началник на инспектората по образование гр.Варна.Назначена с квотата на ДПС.
10
0
 
3
 
! Отговори
До 12 преди 9 години
Нали вие си избрахте този кмет.Въпреки протестите.Сега му яжте попарата.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия тупани на снимката нямат пари за училищата,но 5 милиона отгоре намериха за изборите.Боклуцииииии.
8
0
 
5
 
! Отговори
edin преди 9 години
Закрива се у-ще в центьра на Варна.На някой му се иска апетитната сграда.На никой не му пука нито за учители нито за ученици.Родителите не знаят кьде ще учат децата им.Ето това става вьв време на безвластие.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изчезна ми цяло изречение от коментар 10, предпоследното. Исках да кажа, че онези, на които даряваме жилища, здравни осигуровки не правят. Тогава защо са ни лекари? Да бягат по чужбина, а ние, вместо да им даваме заплати, ще наливаме соц. помощи в ***-махала.Така де! Като не направихме успешна интеграцията, да съдействаме на ***. Там поне има напредък!
6
0
 
7
 
! Отговори
Пак до 6 преди 9 години
Ама ти, 6, да не вземеш да се кахъриш, че България ще се опразни? Недей, моля ти се! На мястото на тези бягащи доктори и медицински сестри ние си внасяме неграмотни бежанци от страни с ебола. Отделно от това, онези, на които строим безплатно жилища с пари, откъснати от други сфери, раждат ли, раждат. И понеже децата им не щат да ходят на училище, защо тогава да ремонтираме училищните сгради, нали? Те и здДейства се по желязна логика!
5
0
 
9
 
! Отговори
До 6 преди 9 години
Не! Нужни са пари,за да построят жилища за онези, заради чиитонезаконни котори и сметища стана наводнение.Защото те не харесват новите фургони, в които са ги настанили - нямало телевизори!В същия град, в който ще строят тези жилища, младите медицински кадри под строй вървят към терминал 2. Тук никой нищо няма да им построи даром. За 10-20 г. те сами няма да съберат пари,за да си купят жилища и да създадат семейства.Но в чужбина ще купят, ще бъдат уважавани, а децата им ще учат в изрядни училища
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-ще се спести, ако им продадат служебните автомобили и ги карат на работа с рейс, както учениците в САЩ.
3
1
 
7
 
! Отговори
аз преди 9 години
започва се.Гербаджийското управление вече спира парите за училищата,за да има по-целесъобразното им пренасочване вероятно към магистралите.Тъй де,едно да прережиш лентичка на закъсало и ремонтирано малко училище,пък и защо са ни грамотни хора,друго-да се изтъпанчиш на асфалта посред България!Ха, да ни е честито!
2
1
 
9
 
! Отговори
Безсрамници! преди 9 години
ЗАЩО ЛЪЖЕ?! Парите за образование не са пипани. Прочетете стенограмите.Крадат и ни зомбират!
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най голям ефект ще се постигне като ги дадете на гърбавите си фирми. Както и на тези на *** от ДПС.***. От парите за децата ще крадат. И то само още са служебни министри. Представям си какъв грабеж ще настане след изборите.