Само около 20% от почиващите на Черноморието са българи

Рекламни трикове за евтино море удрят в джоба
160
Само около 20% от почиващите на Черноморието са българи
Снимка: Булфото, архив

Туристическият сезон изглежда противоречиво заради метеорологичните условия. И през август се оказа, че има дъждовни уикенди, а това предпостави голяма част от българските туристи да се пренасочат към Егейско море и Северна Гърция, също така към Турция и част към Италия, казва пред "Монитор" Байко Байков, председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции.

Според него нашето Черноморие загуби родните туристи и в момента само около 20 на сто от почиващите на родния бряг са българи.

Това е един от най-слабите показатели на туризма ни. Неприятният факт не е свързан само с времето, има много предпоставки, които доведоха до това положение, смята Байков.

Туризмът ни се развива стихийно и бездействието в определени посоки доведе до това, че почиващите българи, а и голяма част от чуждестранните гости, избират нашето море само защото е на по-ниска цена, твърди той.

Според него за съжаление страната ни се асоциира с етикета бюджетно ориентирана дестинация и в този смисъл си гарантираме един поток от туристи, които са в най-ниския ценови клас. Това се отнася за почиващите от Източна Европа, от Русия, Украйна, Беларус, както и от Средна Европа.

Туристите от пазарите, които генерират най-големите туристически потоци - Германия, Великобритания, Франция и скандинавските страни, в голяма степен търсят продукт, който е свързан със значително по-високо качество, допълва Байков.

Рекламни трикове за евтино море в последната минута ни удрят в джоба с нереално скъпи предложения, акцентира на първа страница "Новинар".

В много от случаите обявите за "промоции" при записване в последния момент се оказват по-скъпи от стандартните предложения, обявени по-рано, установява проверка на вестника. Най-чести са предложенията за "евтини" резервации в последната минута в курортите Свети Влас, Елените, Слънчев бряг, Созопол. В някои от случаите промоциите са минимални и офертата last minute се различава с 1-2 лв. от първоначално обявената цена за целия престой.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
28
 
! Отговори
До попа преди 9 години
Не че в Гърция на плажа има кафе по 1,50евро. По-евтино им е да се платят глобите и да държат цената на 2,5-3евро, отколкото да свалят цените. Но пък паркингите са безплатни, чадър и шезлонг е само срещу консумация и също реално е безплатен на повечето плажове. Атмосферата е друга, хората са други, няма ги бетоните и строежите посред лято, чалгата, мутрите, черните джипове (тук таме има някой български де), кухната е вкусна и ти вадят душата и парите от портфейла с памук. С кеф им ги даваш.
63
8
 
3
 
! Отговори
попа преди 9 години
А относно дискусията за емигрантите по-долу - никъде по света, включително и в Австралия не дирят българи за президенти на фирми и директори на корпорации. За съжаление болшинството наши сънародници са гастербайтери, с нулево образование от нашата татковина.Пример-счетоводителката ми не се съгласи на 800лв заплата и замина за Брисбейн. Добре живее там, но до линията на сносния живот, това е. Кмет няма как да стане. А и да стане, ще е на 60г. след 30г. жестоко бачкане (там невъртят палци). Това е
62
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гърция, Турция, Черна гора, Хърватска, Италия и Сицилия, Испания, Кипър ни очакват. Реално има цени за всеки джоб. Само Френската Ривиера, Сардиния и Канарските острови идват малко по-скъпо. Но в студио в Гърция, ол инклузив хотел в Турция, хотели и квартири в Черна гора и Хърватска цените не са толкова високи. Вече колкото по-далеч се отива, то и пътните и тол таксите скачат. Черноморието може да забрави за нас. Лошото е, че вече е осрано и ревът тепърва ще се увеличава следващите години.
61
2
 
23
 
! Отговори
попа преди 9 години
Моля ви разберете, докато ходите на гнусното Черноморие и наливате пари на мошеници и мутри, ще живеете зле и ще ви мачкат още. Отидете на Гърция, първо разучете къде там са сносни цените и се радвайте на спокойна почивка на чисто, на хубаво. Дори и повече да платите някъде-само мисълта за разстройство от храната на нашето море ще ви убеди в правилния избор.И когато видите в България да приемат наредба както в Гърция кафето да е 1.50 Евро макс, а чадъра - 2 евро макс, да ми се обадите. Ясас.
60
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен000 преди 9 години
Сидни, мина половин час, че и повече...чакам номера и снимки, хайде ! Или ще кажеш, че имаш 'работа' и не можеш сега :Д Хайде, червей !
59
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българите бягат към Гърция и Турция на почивка, че не им се почива по строежите. Някои си ходят дори в Италя, Франция и Хърватска. В България идват разни бедни северняци, които слънце не виждат в родината си.
58
1
 
7
 
! Отговори
Софиянец преди 9 години
Каква висока класа бе...та ти си НЕГРАМОТЕН !!! Пишеш като най-големия селянин...
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен000 преди 9 години
Изпрати ми го на "spetzialnozasidnito***abv.bg''. Там може и да ми изпратиш и снимките !
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен000 преди 9 години
Не като ми се обадиш бе, недей да увърташ.... Какви БГ номера пишеш....Напиши си номера тука, хайде...не искам да ми го прашташ никъде. ДАВАЙ БЪРЗО , МОНТАНА !!!
55
3
 
22
 
! Отговори
ххх преди 9 години
Скоро се върнах от Австралия. Там се запознах с приятни хора. Добронамерените ми съседи ми разказаха за местния ***, българин по произход, който за съжаление е изпаднал в остро състояние и е трябвало да бъде настанен в Saint Vincent Mental Hospital - Sydney. Дали не става дума за нашия човек? Терзая се...
54
2
 
12
 
! Отговори
Мей-мей преди 9 години
И тези 20% са много.Не знам кои са тези луди хора да ходят в тази мръсотия шум и скъпотия,като в Турция и Гърия за същите пари /и дори за по-малко/ могат истински да си починат.
53
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Grand Hotel Resort 4* на Халкидики, Ханиоти - не се лъжете да ходите там!Може да ви сложат в сервизно помещение пригодено за стая - без прозерец.
52
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен000 преди 9 години
сидни, ЗАЩО ПРОДЪЛЖАВАШ ДА УВЪРТАШ, БЕ ??? ДАЙ НОМЕРА ДА ТИ СЕ ОБАДЯ !!! СТИГА СИ ПИСАЛ ТЕЗИ ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ !!!
51
6
 
14
 
! Отговори
Висшист преди 9 години
От Бизнес Парк София Младост 4 До: Австралията. Много си отворен и ***, но ще те светна 2 неща: 1- Австралия е нация създадена от затворници и рецидиви заточени там от цяла Европа през 16-ти век сега изродясалото тяхно поколение + малко жалки емигранти живеят там, явно добре се вписваш. 2- България е потъващ кораб факт, НО плъховете напускат кораба първи. Странно аз пък съм FLUENT на 4 чужди езика и в *** на Европа вземам 2500 след данъците, много поздрави от банковата ми сметка за Сидни.
50
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За нашето море е ясно - не трябва да се ходи, но и в Гърция започнаха да прилагат номерата на българските мутри, заради които избягахме от нашето море. Примерно преди 4-5 години бях в Халкидики и там също платените чадъри бяха заели практически целия плаж. Уж хотела си има чадъри на плажа, но всеки като си плати може да ги ползва, а и си бяха 3-4 пъти по-малко от стаите в хотела. Отделно имат ужасно отношение специално към българите. Разбира се това не е навсякъде, но и гърците повлякоха крак.
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен000 преди 9 години
Какъв е кодът на Монтана, бе...не го ли знаеш ! Хайде, измисли някоя причина да не напишеш номера ! Не се притеснявай аз дали имам пари да ти се обадя. От компанията си звъня все пак :Д И за Австралия имаме проекти, спокойно !
48
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отиваш в Испания на плаж и изненада - платените чадъри са заели доста малко от плажа, при това плажа си е еднакво хубав навсякъде. Теглиш една майна на българските мутри и си купуваш чадър за от 6 до 9 евро от магазина, в зависимост от самия чадър и в края на почивката просто го хвърляш и си заминаваш.
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен000 преди 9 години
Сидненце, пак увърташ. Давай телефонния номер ! Веднага ти се обаждам !
46
1
 
12
 
! Отговори
До Геро преди 9 години
Много добър избор си направил. Ние бяхме в края на юни и останахме много доволни и очаровани. Плажовете им са уникално красиви и разбира се обслужването е много добро! Изобщо не може да става дума за сравнение с нашата ***.
45
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всяка година ходя поне по веднъж на море, но за последен път ходих на Черно море през 1998-***. За чии да се бутам сред *** от фекалните води в морето?