Само около 20% от почиващите на Черноморието са българи

Рекламни трикове за евтино море удрят в джоба
160
Само около 20% от почиващите на Черноморието са българи
Снимка: Булфото, архив

Туристическият сезон изглежда противоречиво заради метеорологичните условия. И през август се оказа, че има дъждовни уикенди, а това предпостави голяма част от българските туристи да се пренасочат към Егейско море и Северна Гърция, също така към Турция и част към Италия, казва пред "Монитор" Байко Байков, председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции.

Според него нашето Черноморие загуби родните туристи и в момента само около 20 на сто от почиващите на родния бряг са българи.

Това е един от най-слабите показатели на туризма ни. Неприятният факт не е свързан само с времето, има много предпоставки, които доведоха до това положение, смята Байков.

Туризмът ни се развива стихийно и бездействието в определени посоки доведе до това, че почиващите българи, а и голяма част от чуждестранните гости, избират нашето море само защото е на по-ниска цена, твърди той.

Според него за съжаление страната ни се асоциира с етикета бюджетно ориентирана дестинация и в този смисъл си гарантираме един поток от туристи, които са в най-ниския ценови клас. Това се отнася за почиващите от Източна Европа, от Русия, Украйна, Беларус, както и от Средна Европа.

Туристите от пазарите, които генерират най-големите туристически потоци - Германия, Великобритания, Франция и скандинавските страни, в голяма степен търсят продукт, който е свързан със значително по-високо качество, допълва Байков.

Рекламни трикове за евтино море в последната минута ни удрят в джоба с нереално скъпи предложения, акцентира на първа страница "Новинар".

В много от случаите обявите за "промоции" при записване в последния момент се оказват по-скъпи от стандартните предложения, обявени по-рано, установява проверка на вестника. Най-чести са предложенията за "евтини" резервации в последната минута в курортите Свети Влас, Елените, Слънчев бряг, Созопол. В някои от случаите промоциите са минимални и офертата last minute се различава с 1-2 лв. от първоначално обявената цена за целия престой.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
4
 
8
 
! Отговори
Личен пример преди 9 години
Няма как да убедиш българина да почива в България, при положение, че президентът Росен Плевнелиев предпочита да отмаря в имението си в Гърция.
83
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Язък за хубавата отсечка на Тракия.Да беше диверсифицирал поне една отсечка за газ от Гърция или Турция.
82
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българското Черноморие буди в мен само носталгия от това как един малък рай ,бе превърнат в ***.
81
0
 
18
 
! Отговори
Просто пример!!!!!! преди 9 години
Чрез сайт от Гърция си запазваш за Amfora Beach Hotel - All Inclusive - Слънчев бряг стая за 2-*** за 7 нощувки от 28.08.2014 до 04.09.2014 на цена 441евро.Чрез сайт от България за същия хотел за същия период - на цена 959 лв.Чукаш после на калкулатор и виждаш,че 959 лв. са 490.33 евро.........Смешници! И после нямало българи по морето! .......P.S. - Хотелът е избран случайно!
80
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** смуче само ...... това което се полага на... ограничени хора :)) !
79
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
що не проучите колко процента от българите въобще са почивали.магистралата на Тиквата не ги превлича да отидат на море щото там дерат кожи.ето ви светлото бъдеще.
78
0
 
4
 
! Отговори
п преди 9 години
До Сидни И Дарик не е само радио ......
77
0
 
8
 
! Отговори
m преди 9 години
хахахаха - пак не си в час - статията в Дарик е точно за това, че цитирам " Новият премиер на Австралия Тони Абът положи клетва и незабавно отмени данъка върху въглеродните емисии и нареди да бъдат спрени лодките с нелегални имигранти."- п.с. статията е от 18.09.2013 г.
76
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какви статии какво радио бе! Не знам какво са казали по селската ти радиоточка. Само щи кажа че Абът спечели с лозунга че ще спре лодките. Много ясно какви лодки на мен ли ще ми разясняваш дето живея в сидни от години.....седмици след като спечели сложиха скоби на всички паркирани яхти по улиците на кварталите. Тези ско би още седят на някой ремаркета. Да спря лодките.. наще обаче. За другите е спорно...поздрави от сидни ав$$тралия
75
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Една колежка (Jenny се казва ) се изцепи пред всички : 'What a cunt !'"-------ако това ти го е казала жена значи работиш в някоя автомивка или подобно мястожена не би казала това ако не е няква свлоч ахахах малък *** кой знае сигурно работиш на гарата с цялата *** щом около тебе жените казват "'What a cunt !'"дано се осъзнаешдо 104, Тони абът каза че ще спре лодките а ни постави скоби на всички ремаркета с по малки яхти който са по улиците на кварталитепоздрави от Сидни Ав$$тралия
74
12
 
7
 
! Отговори
Алек преди 9 години
Нашето черноморие не е най-хубавото море на света, но си е наше и аз си го обичам! Бил съм и в Гръция и Турция по един път и стига им толкова, не мисля да давам пари на поробителите! Да живее България!
73
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак много ходят. За това което се предлага процента е голям.
72
0
 
10
 
! Отговори
до Сидни Ав$$$траля преди 9 години
въпрос до Сидни: Какво е мнението ти за Tony Abbott и политиката, която води?
71
1
 
18
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
ами нормално, всеки изпаднал немец си купува пакет за 150-200 евро и гние в стаичката си в хотела а малоумният персонал събран от кол без въже му лиже *** и си мисли, че е хванал Господ за шлифера - така се гони българският турист, който разбира се трябва да плати поне двойно в собствената си територия... много рядко има и хора които разбират от туризъм и обслужване, но каествените кадри разбира се отидоха да раотят навън, е как да стане?
70
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен000 преди 9 години
Този copy - paste- ва едни и същи неща. Като му чухме гласеца в офиса, на всички стана ясно колко е зле това момченце. Има глас на 15- годишен ( най-вероятно си е ). 'Ехооо,ехоооо'. Какви бицепси, какви врати...Тоя пич живее в някакъв негов си свят. Една колежка (Jenny се казва ) се изцепи пред всички : 'What a cunt !' ...Посмяхме се всички дружно на убавеца, наречен 'Сиднито' :Д. BTW, аз ИНдиректно ли ти се обадих ??? И за стотинките не разбрах...не работим със стотинки тук, а с паундове
69
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отиване, връщане, 1 нощувка и всичко останало без екстри за 1 ден море е 200лв. В Англия е изчислено 172 паунда, т.е двойно, така е и на повечето места. Средната заплата в Англия за англичани разбира се пише, че е 33 000 годишно, т.е 2750 на месец.Ако предположим, че реално повечето англичани взимат 1500, англичани не емигранти.Е тогава как се нанасят 200лв. на 500 заплата и 172 на 1500.Който разполага със средства над средното ще иде в други държави на море. А на тях тук 7 дни са им 172 паунда.
68
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен000 преди 9 години
Аз наистина му се обадих, и то от UK...какви интернет телефони, какво нещо ? Въппосният 'бизнесмен' вдига и вика' ало, дам ? ', 'ехооо'... :Д И то с някакъв умрял гласец на хомосексуалист. Даже не му е възмъжал гласът още. Може ли да вдина телефона и да говори на български. Умрях от срам. Бяхме го пуснали на високоговорител с колегите от офиса и се счупихме да се смеем. Обяснявах им за този *** от известно време и сега чак разбраха за кого говорих...Сидни, ходи мий чинии, моето момче !
67
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До попаКмет няма как да стане. А и да стане, ще е на 60г. след 30г. жестоко бачкане (там невъртят палци)--------------- Абе ти реално мислиш ли с тая глава, нямало как да стане кмет... Ти какво искаш - да пристигнеш вчера и днеска да те изберат за кмет ли? И с тая глава имаш счетоводителка и се подиграваш на емигрантите? Само в България вашата партия може да си избере за председател съветски гражданин, получил български паспорт преди три дена.
66
3
 
11
 
! Отговори
клисаря преди 9 години
и какво като има кафе по 5 евро , който има ги дава , не те заставят да го купиш . поне навсякъде е чисто.
65
1
 
17
 
! Отговори
До попа преди 9 години
Не че в България счетоводителката ти с 800лв ще живее добре. Със сигурност ще мизерства. Е, ще има и доста по-зле от нея, но това какво те успокоява. А и работата си е отговорна, грешките водят до глоби и трябва да се чете цял живот. С една дума си й предложил къртовска работа за 800лв на месец. Няма как да стане. За 800лв можеш да си намериш някой, който току що завършва университет и твоята фирма ще се явява опитно зайче на принципа проба-грешка-глоба. Глобите ще са за твоя сметка, естествено.