Боев и Младенова дават оставки от ДКЕВР, Божков още мисли

Най-вероятно ще бъде отстранен заради конфликт на интереси
Обновена: 28 авг 2014 17:13 | 28 авг 2014 16:49, Веселина Йорданова
38
Боев и Младенова дават оставки от ДКЕВР, Божков още мисли
Еленко Божков (л) и Боян Боев. Снимка: архив, БТА

Председателят на енергийния регулатор ДКЕВР Боян Боев и Лиляна Младенова, член на комисията, ще подадат оставки, съобщиха от Министерството на икономиката и енергетиката.

Още по темата
След разговор с енергийния министър Васил Щонов двамата са се съгласили да напуснат постовете си.

Другият член на регулатора Еленко Божков, на когото служебният кабинет също поиска оставката, все още не е обявил своето решение.

От МИЕ обаче уточняват, че поради съмнения за конфликт на интереси служебното правителство смята за редно Божков да бъде отстранен като член на ДКЕВР.

Вчера служебният вицепремиер Екатерина Захариева обяви, че има сигнал, който се проверява, че той притежава ВЕЦ.

От ведомството припомнят, че още през месец май 2013 г. една от препоръките на Европейската комисия и Световната банка в техните доклади за състоянието на енергийния сектор е именно укрепване капацитета на ДКЕВР.

В писмо до българското правителство от 4 април европейският комисар по енергетиката Гюнтер Йотингер пък посочва състава на ДКЕВР като пример за назначения, „които не допринасят за изграждането на доверие в независимостта и безпристрастността на регулатора“.

В съобщението от МИЕ се посочва, че служебното правителство е убедено, че екипът на ДКЕВР трябва да работи безпристрастно, ефективно, икономически обосновано и в полза на българските граждани.

По-рано от комисията също излязоха със съобщение, в което заявяват, че няма обстоятелства, които да налагат каквато и да е промяна в състава на ДКЕВР, преди да бъде оценен реалният положителен ефект от действията на комисията.

От регулатора поставиха и въпроса кои точно решения, взети от сегашния състав на комисията, представляват неизпълнение на задълженията на регулатора за защита на обществото и кои от решенията на регулатора и как точно вредят на цялостното състояние на сектора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
предкулисието премахна още една пречка пред печалбите на енергийната олигархия.
30
0
 
1
 
! Отговори
31 преди 9 години
А нещо да кажеш, щом е така защо тия не вдигнаха тока, а ще го вдигнат твоите гербере, дето нямат нито една фотоволтаична панела и *** от глад и човеколюбие към бг електората...трогърбъвтрълч
29
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вече се съмнявам в победата на гробокопачите. Щом толкова се развилняха, явно това ще им е властта - още два месеца и завинаги гейм овър. Народа явно е прогледнал, колкото и най-многобройната *** тайфа ала странджата и цоциолага да слага минуси и плюсове.СВОЛБОДА! СВОБОДА!СВОБОДА!
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не наричай крадци хора, които защитиха много пъти държавния и твоя интерес ако си обикновен човек де а не енергиен мафиот. Сега новите слуги на мафията като изпълнят предизборното обещание за 50% увеличение и започнат да ти идват сметките трябва да увеличиш рязко гербъвото тролене да избиеш загубите :-) :-) или не ти пука че ти потребяваш, а сметката ти я плаща червената баба от мизерната пенсия
27
0
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Скоро ,ама съвсем скоро хората ще прогледнат .В момента сме като войниците на Самуил,слепи и тук там някой с по едно око.
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Моля кажете на хората каква дейност извършват НЕК, БЕХ, ДКЕВР . Няма ли дублиране на дейности, колко хора работят там, на какви заплати и не висят ли на нашите сметки за ток ? Разяснете, необходими ли са тези три формации !
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А сега накъде? Явно всички искаме по-висока цена, да видим с колко. Тези предлагаха плавно поскъпване, новите вероятно ще пробват нива от 20%. Да видим, какво ще стане със сметките. Половината форум живее в чужбина, да помисли с колко да вдигне трансферите към България, защото не вярвам у нас заплатите да скочат с толкова. Новото ДКЕВР трябва да се моли Украйна да не спре газта, че тогава отоплението на София ще струва главата на Премиера.
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре де, ама сегашното "временно" правителство НЕ БЕШЕ ЛИ ПО КОНСТИТУЦИЯ САМО ЗА ДА ПРОВЕДЕ И ОРГАНИЗИРА ЗАКОННОТО ПРОТИЧАНЕ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ през октомври 2014 година??? Защото сега като гледам това "правителство" се е заело със задачи, които дават основание да го обвиним в конфликт на интереси и АДМИНИСТРАТИВЕН ПРЕВРАТ НА ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ НИВА НА УПРАВЛЕНИЕТО В "ДЪРЖАВАТА"...
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А честито, сега вече може смело да пристъпим към "плавно увеличение с 50%".
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОЙ иска да плаща по-скъп ток ? КОЙ,КОЙ ??Мутрата Борисов и приятлечтата му от ВЕИ-мафията ли ??
21
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коментара на 12 има известно основание. Фирмите на БСП и ДПС ги чака терор и мачкане. А народа ще бъде доволен.
20
11
 
2
 
! Отговори
избирател-безпартиен преди 9 години
Близнашки и цялото правителство , много умно постъпват. Да си стоят всички супер-калинки от БСП-ДПС-ДС. Пука му на служебното правителство , но на народа му пука. С некадърниците от БСП и ДПС просто сме обречени. Това е драги сънародници, всичко е в нашата паница т.е. пари. Айде чао и да гласувате за БСП-ДПС-ДС-Атака-КГБ , че ще има увеличение на пенсиите не с 4.50 , а с 4.80 лв.
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вместо да увеличавате тока за населението,анулирайте далаверажийските договори с ВЕИ-тата!Нали според Конституцията,всички търговски субекти са равнопоставени,откъде накъде за тях им се осигурява висока изкупна цена на продукцията,за години напред?На дядо Въсьо от Банкя,защо не му изкупувате тиквите по 5лв килото,за двайсет години напред?
18
2
 
9
 
! Отговори
до 16 преди 9 години
Какъв представите на Държвата в ЧЕЗ бълнуваш. Ако не си разбрал Борисов през м.ноември 2012 продаде последните 33% акции на държавата в ЧЕЗ. България вече няма никакви акции, нито представители в ЧЕЗ, а също и в останалите 2 ЕРП-та - ЕВН и Енерго-Про
17
3
 
10
 
! Отговори
до 16 преди 9 години
Митко Каратиста, приятелчето на Боко Тиквата ли имаш предвид, или някой друг със същото име просто.
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудесно начало.Сега остава и да накарат Митко Каратиста (Димитър Стефанов) да го махнат като представител на държавата в ЧЕЗ и може да им повярваме малко!!!
15
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Със сигурност решенията са взети под натиск и в следствие на заплахи. Иначе няма как за два часа хората да си сменят позицията. Мутрите на Борисов и Цветанов отново са в действие.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
E kak nqma da se uplashat kato znaqt kakv ide :) 50% skok na elektroenergiqta do kraq na godinata :)
13
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставки да подават некадърниците на Лизашки, които само лапат пари и се оплакват! За нищо не стават пионките на Бойко!
12
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако не спрем ГЕРБ на 5 октомври ни очаква само това - терор и мачкане на народа!