16 българи на ден опитват да сложат край на живота си

Вълна от самоубийства у нас, 74% от българите депресирани и потиснати
29 авг 2014 17:00,
189
16 българи на ден опитват да сложат край на живота си
Снимка: архив, Reuters

В последно време в България се наблюдава вълна от самоубийства. В страната се правят от 5000 до 6000 опита за самоубийство годишно, като от тях 1600 се реализират. Това означава, че на ден средно по 16 българи се опитват да сложат край на живота си, съобщи в Русе заместник-председателят на Центъра за демографска политика /ЦДП/ проф.Петър Иванов.

По думите му опитите за самоубийство в целия свят спрямо реализираните самоубийства са 16 към 1, а в България те са 4 към 1.

Иванов каза още, че страната ни е на първо място по детски самоубийства, а във възрастовата категория от 15 до 25 години този акт е третата причина за смъртност.

Според професора демографската картина е ужасяваща, а причината е установена от "Евростат" - 74 процента от българите са депресирани и потиснати.

Иванов обясни, че трябва да се вложат огромни средства за превенция на психичното здраве.

От ЦДП казаха още, че 50 процента от територията на България след две-три десетилетия ще бъде безлюдна, като за спасението на България от демографска катастрофа са необходими по 4 млрд. лева годишно.

Иванов и председателят на ЦДП Искрен Веселинов заявиха, че се обмисля възможността сдружението да сезира главния прокурор за престъплението "геноцид срещу българския народ", извършено от правителствата, управлявали България след 1990 година.

Според тях поводът е, че близо 25 години след помените българите са най-бързо изчезващата нация в света, най-бедни, най-нещастни и с най-висок процент на самоубийства, пише БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И за това са виновни ши-баните политици !!!!Тези хора които лижат чужди *** за личното си благоденствие !!! Тях не ги интересува живота в България, а само личната си изгода ! На челно място е Боко Тиквата и Цецо Крадецо !
16
4
 
2
 
! Отговори
haede-stiga преди 9 години
narode-sbirstina-ne vi li omrazna-vsicki sa vinovni. .. ami nai-vinovni sa sinovete na kubrat. -asparuh-sto nesi stoia na zadnika, kakvi bg teritorii-laji,laji,dnes v cuvasia samo govoriat na bg ezik.
15
20
 
20
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
до 19Иска ти се плана "Ран-Ът" да е пропаганда, но не е !Вече живеем в 2014-та година и все по-трудно може да оправдавате всичко с лошите комунисти.Ако бяхме 1990-та сигурно щях да ти повярвам, че такъв план няма и никой не иска да унищожи българите.Годините доказаха, че такъв план не само съществува, а и действа.Благодарение на него от близо 9 000 000 души останахме 3-4 000 000 българи.Няма действащи предприятия. Има социален, здравен и финансов ГЕНОЦИД над българите !!!
14
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То това е тенденция навсякъде и все по зле ще става ,нз на къде отива тоя свят , в много лошо време сме се родили нашето поколение!
13
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Видите ли някакви центрове или институти да ви обясняват нещо бегайте далеч! Това са агентите на задокеанските господари!
12
4
 
21
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Живот ли бе да го ОПИШЕШ ??? Искахме по добър и достоен живот. И ни доведоха до МИЗЕРИЯ И ОТЧАЯНИЕ. Българските ПАРТОКРАТИ/ ДЕМОКРАТИ / ТОВА БИЛО ДЕМОКРАЦИЯТА. До кога ще ги търпим бе БЪЛГАРИ ??? Малко ли ни се струват загубилите живота си българи.?? ОТ ДЕМОКРАЦИЯТА.
11
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чел ли си плана Ран-Ът? .................по-интересен е въпроса дали знае, че въпросния план е рожба на сталинската пропаганда, но да се очаква подобна информираност от селки комунист ...
10
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С тази злоба,завист,безработица,лошотията в хората,високомерие,некадърност,предателството,егоизъм,неразбирателство и вечните критки и обиди.....Нормално! Хората имат нерви!Кой е в състояние да издържа,това отношение към себе си!?Заобикалящи те ви близките ви роднините ви шефовете и колегите.Жена ви мъжа ви.Винаги има виновни за нечие разстроено настроение.Дават ли си сметка какво ви нанасят всеки път?!Хората нямат граници в действията си спрямо други хора.Нито "сито на езика."
9
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълна платена пропаганда, бех в България това лято, хората са си супер готини, възпитани, щастливи. Това е още една статия от поредицата "анти българска пропаганда" Американците са тия които са депресирани.
8
18
 
3
 
! Отговори
Алов преди 9 години
Опитват !? Че толкова ли са некадърни та не могат нормално да сложат край на жалкото си съществувание. Поне като се трепят да се снимат на клип та и ние богопомазаните да се кефим. Аматьорска работа.Много съм разочарован.
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредната простотия родена от болни мозъци и абсолютни неграмотници..................Това очевидно е официална статистика бе, селски !
6
3
 
9
 
! Отговори
до 2 преди 9 години
не си ли на секс джихад *** ХА ХА ХА
5
15
 
15
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
ами това е резултата от 3,5 годишният геноцид на тиквата над територията, естествено тренда е дългосрочен, пък вие си гласувайте за екзекутора си... нямало стокхолмски синдром ли?!
4
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Идва война скоро.. по добре там да дадат живота .................в защита на товарищ путин да ?
3
6
 
26
 
! Отговори
Homer преди 9 години
Хубаво искате да сезирате главния прокурор, ама това е глас в пустиня! Въстание, въстание и пак въстание!!! Господ винаги е бил с българите, но не той ни вкара в кошарата. Затова братя опичайте си акъла, докато е време, че нищо не остана от Майка България!
2
6
 
21
 
! Отговори
турчеещ се ром преди 9 години
недейте бе кой ще ни храни
1
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Идва война скоро.. по добре там да дадат живота