Партийно пристрастни губернатори - не в отпуск, а оставка!

Близнашки: Срещайте се с всички партии, за да имат равни изходни позиции
Обновена: 1 сеп 2014 15:00 | 1 сеп 2014 14:03, Веселина Йорданова
42
Партийно пристрастни губернатори - не в отпуск, а оставка!
Снимка: МС

Премиерът Георги Близнашки призова областните управители, които смятат да се включат в предизборната кампания на която и да е от партиите, да предприемат стъпки за освобождаване на постовете.

„При други обстоятелства може да е допустимо излизането в отпуск, но в сегашната ситуация обществото няма да приеме такъв подход, не трябва да даваме никакъв повод за нажежаване на политическите страсти допълнително”, е мнението на премиера, изразено на работна среща с губернаторите, на която е обсъдена подготовката на изборите за народни представители на 5 октомври.

Още по темата
Както Dnes.bg писа, до момента служебният кабинет направи рокади в 9 областни управи, като заявката е смените да не надхвърлят половината губернатори, тоест 14. Премиерът вече анонсира, че част от тях ще бъдат свързани именно с участие в кампанията и листите на партии.

На срещата днес Георги Близнашки е призовал областните управители да не проявяват никакви пристрастия в своята работа, съобщиха от правителствената информационна служба.

„Срещайте се с всички политически сили, всички трябва да имат равни изходни позиции. Задачата ни е да постигнем онзи краен легитимен резултат, който ще бъде приет от обществото”, е изтъкнал премиерът.

Министър-председателят е обърнал внимание на губернаторите и на противодействието на купуването на гласове.

„Не трябва да се правят никакви компромиси. Огнищата на местно ниво са известни, контингентът – също. Установете добро сътрудничество с правоохранителните органи, за да се пресече това явление в зародиш”, препоръчал той.

Областните управители са отчели, че са съставени всички районни избирателни комисии, създадени са условия за тяхната нормална работа, поддържа се добра координация между областните администрации, РИК-овете, общините и правоохранителните органи.

Обсъдени са били техническите проблеми, които се срещат в различните райони и администрацията на Министерския съвет е поела ангажимент да подпомогне осигуряването там, където на местно равнище не може да бъде намерено решение поради обективни причини. Областните управители са посочили,  че като цяло необходимата копирна техника е налична и в изправност.

„Нашата цел е да създадем нормални условия в страната за произвеждането на изборите, да се успокоят страстите след изминалата напрегната година”, е казал министър-председателят.

Председателят на ЦИК Ивилина Алексиева е констатирала, че добрата координация на централно ниво между Министерския съвет и Комисията се наблюдава и на регионално равнище. Секретарят на ЦИК Севинч Солакова е дала висока оценка на подготовката на изборите до момента и е посочила, че всички задачи, поставени от Изборния кодекс, са изпълнени в срок.

За да се преодолеят проблемите с обработването на изборните книжа, какъвто беше случаят на последните избори, от ЦИК са съобщили, че към преброителя ще бъдат поставени изисквания за по-голям брой специалисти и повече компютри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха ха , " Губернатори "Пак си правите трикове !Работите много да ви изберат отново ,
34
0
 
2
 
! Отговори
а преди 9 години
А кога ще изчистите фантомите от списъците? Не е ли безпредметно да гласуваме без това? Това е работа на Близнашки, какво чака? Да минат "честните " избори ли?
33
0
 
3
 
! Отговори
до 17 преди 9 години
Умните и интелигетни хора, не задават въпроса ЗА КОГО да гласуваме, а ЗА КАКВО да гласуваме.Крайно време е да се научим да си отстояваме интересите, а не разни смешни марионетки, до една комунопроизводни, да ни разделят и насъскват помежду ни, докато с общи усилия ни крадат.
32
1
 
4
 
! Отговори
на децата ни преди 9 години
28-ми, голямата част от народа е доказала, че няма акъл.На това хич и да не се разчита. Масовото гласуване против ГЕРБ ще спаси положението.Оставим ли *** и турците да избират Българския парламент, ще сме най-тъпите, ако за втори път допуснем крадецът Борисов и наследниците на разграбилите България с разбойническо-мениджърската приватизация от т.нар.Реформаторски блок,заедно с ДПС да съставят кабинет, всичко до тук ще ни се стори репетиция за концерт. Заложена е България, животът и бъдещето
31
1
 
5
 
! Отговори
до 31 преди 9 години
Казваш Борисов и Плевнелиев не са комунисти, така ли Те са били в БКП само за заблуда ?
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОЙ сега се оказа, че е Задкулисието.КОЙ, КОЙ, КОЙ ?КОЙ организира и плати жалките и смешни протести, довели до сваляне на Правителството.КОЙ извърши Превнрата.КОЙ, КОЙ, КОЙ ?
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
edna banda prestapnici samo pytin shte vi opavi vs.do edin paplach izmenicheska ....
28
1
 
5
 
! Отговори
джо преди 9 години
Егати подлия комунист е Близашки, при първа възможност се нагъзи на Бойко и с Плевела се хилеха като шантонерки. Уволнява и назначава когото му наредят, *** и ренегат страшен! На практика властта е отново в ГРОБ, за съжаление.
27
1
 
3
 
! Отговори
наган преди 9 години
Интересно е кой реши да има или да няма министър с ресор "избори"? Очевидно това не е Близашки, но е хубаво да се знае кой му дърпа конците. Тикво, не си ли ти? Докога ще се подигравате на народа, търтей!?
26
1
 
4
 
! Отговори
симо преди 9 години
Кариериста Близашки другари няма, само временни познати. Обещали са му място в Конституционния съд на тоя ***, и през трупове ще гази за да се намести там.
25
1
 
6
 
! Отговори
Енчев преди 9 години
Близнашки беше организатора на събирането на подписи за референдума, предложен от Чехълчо. Оказа се, че 108 000 подписа са фалшиви и допитването отпадна. С какъв акъл народа допуска изборите да се правят от човек, който вече е изобличен в безспорна фалшификация???
24
2
 
4
 
! Отговори
Георги преди 9 години
ГРОБ затова слагат човек изобличен във фалшификация за премиер и сменят областни управители, за да са честни изборите, смешки!
23
0
 
5
 
! Отговори
иван преди 9 години
Паднете ли от власт веднъж не трябва до живот някой от вас да го допуснем до власта.
22
1
 
4
 
! Отговори
Sven преди 9 години
Лизашки най-нагло лъже и маже, ясно е, че се е продал на Тиквата. Интересно, дали си мисли, че някой му се връзва? Проф. Мазняшки няма голям избор обаче, цанил се е за кукла на конци и това играе.
21
1
 
4
 
! Отговори
ak47 преди 9 години
Чудех се кой ще направи повече поразии за единица време,бандата на Райков или бандата на Близашки. Обаче *** за две седмици такава преднина взеха, че въпроса отпадна.
20
2
 
5
 
! Отговори
Колев преди 9 години
Близашки вместо областни да си сменя министрите, жив зян са! Плевнята ли ги е избирал или ЦРУ? Срам и позор!
19
1
 
4
 
! Отговори
Йоши преди 9 години
До избирател-безпартиенБъркаш, Станишев не се е натискал за комисар никога, той си е шеф на ПЕС. Боли те сцепения ***, щото леля Сталина го издуха яката, нали?
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До dolnigerbadjiiми палете се бе! Палете и други подобни на вас. Колкото по-бързо изчезнете, толкова по-добре.
17
4
 
4
 
! Отговори
избирател-безпартиен преди 9 години
Ало другари къде е Станишев , нали според вас щеше да получи отговорен пост. Забравих сега се обсъжда създаването на комисар по копчетата на униформите в червената армия. В БСП ги налегна още по голяма мъка, Оказа се, че никой не ги бръсне за слива не само у нас, а и в Брюксел.
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другари от Северозападналия район , във Монтана, Видин, Лом, Мизия и т.н. цял живот гласувате за БКП-БДП , сега редно е да ви се помогне от вашата партия. За вас освен комунизъм-социализъм друго на този свят не съществува. Сега когато вашите другари трябваше да ви помогнат те ви оставиха в калта както и ви удавиха . Арендаторите на язовирите също са от вашите БСП-ДПС.