Работници от "Напоителни системи" излизат на протест

В някои клонове са без заплати два месеца
3
Работници от "Напоителни системи" излизат на протест
Снимка: Булфото, архив

Работниците и служителите от държавното дружество „Напоителни системи” в клоновете „Мизия” (райони Враца и Монтана) и „Долен Дунав” (район Търговище) ще проведат едночасови протестни митинги пред административните сгради на клоновете утре, 3 септември, от 9.00 до 10.00 часа, съобщиха от пресцентъра на КНСБ.

Повод за недоволство са 100% неизплатените работни заплати и осигуровки на 1900-те работници и специалисти за юли 2014 г., които са на обща стойност 1 617 273 лв.

В клоновете „София”, „Среден Дунав”, „Струма-Места” и „Черно море” се дължат 40% от заплатите и осигуровките за май в размер на 601 452 лв.

За юни са изплатени работните заплати само на клоновете „Тополница”, „Горна Тунджа”, „Марица”, „Средна Тунджа” и „Шумен”, а на всички останали се дължат 100% работни заплати и осигуровки на обща стойност 1 299 623 лв.

Общата сума, която се дължи за работни заплати и осигуровки на колектива на „Напоителни системи”, е в размер на 3 518 348 лв.

Организатори на протестите са синдикалните организации на КНСБ и на КТ „Подкрепа” в „Напоителни системи”, които заявяват своята готовност да организират и протестна акция в София и да проведат ефективни стачни действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те тия, беха най-големите лежачи по времето на соца....Сега ше протестират само началниците им.Разпродадоха тръбите и моторите от помпените станции, още преди години .Всичко е в руини.Какво изобщо , са работили до сега..????
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че те вземали повече от докторите бре.
1
1
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Има ли някаква държавна форма на...стопанска дейност,която да не е в...колапс.В същото време ордите от държавни чиновници в София,си вземат редовно заплатите и питат за...още.Не може да си оставил подопечното ти...ведомство в батака,а ти да си вземаш...редовно голямата...заплата.Тази форма на...държавен геноцид трябва да престане.Подкрепям протеста на работниците от напоителните системи,защото те трябва да живеят достойно,а не да се чувстват като...роби в собствената си държава.