Кметът на Ковачевци отива на прокурор

Той е обвинен в расизъм за отношението си към бежанците
Обновена: 17 сеп 2014 21:19 | 17 сеп 2014 20:24, Анисия Иванова
40
Кметът на Ковачевци отива на прокурор

От Агенцията за бежанците ще сезират прокуратурата заради кмета на община Ковачевци Васил Станимиров и няколко общински съветници, съобщи БНТ. Сигналът е за предизвикване на конфликт на ксенофобска и расистка основа.

Още по темата
През първия учебен ден кметът се противопостави на това децата на бежанците да учат в училището в Калище. Същият ден Общинският съвет в града поиска до 30 септември имигрантите да напуснат Националния детски екологичен комплекс в Ковачевци, където са настанени.

В становище на агенцията заради случая в с. Калище са казва, че записването на децата е съобразно местоживеенето и свободните места.

Отбелязва се още, че изборът на конкретно училище не се определя от МОН.

Вчера просветният министър Румяна Коларов съобщи, че децата на бежанците може да посещават учебни занятия в Земен или в София.

До 15 септември са записани 35 деца в различни общински училища - 66 ОУ, 132 и 85 СОУ в София и ОУ "Кирил и Методий" - с. Калище, се казва още в съобщението на агенцията.

Социален работник в центъра за настаняване в Ковачевци е разговарял през август с директорката на училището в с. Калище Виолета Михайлова във връзка със записването на децата на бежанци.

През същия месец тя е посетила центъра и се е запознала с тях. Децата не са записани през август поради липса на дежурен учител. През първата седмица на септември директорката лично е посетила центъра и е донесла необходимите за записване в училище заявления, се посочва в съобщението.
 


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
И ПОДПИСКА ТУРЦИТЕ ОТ ТУРЦИЯ ДА НЕ ГЛАСУВАТ НА ИЗБОРИТЕ . ТЕ НЕ СА ЕВРОПЕЙЦИ . ЗНАЧИ НЯМАТ ПРАВО . С КАКВИ ПАСПОРТИ ЩЕ ГЛАСУВАТ . АМИ ДА ПУСНЕМ И РУСНАЦИТЕ ДА ГЛАСУВАТ . ТЕ СА НИ ПО БРАТЯ , ЩОТ АКО НЕ БЯХА ТЕ АВТОНОМИЯТА ЩЕШЕ ДА Е СИГУРНА ПО ВРЕМЕ НА ПРЕИМИНУВАНЕТО И ИЗСЕЛВАНЕТО СЕГА ЩЕ РЕШАВАТ СЪДБАТА НА НАС И ДЕЦАТА . БЕЖАНЦИТЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЛИ А ТЕ БЕЗ ДА ЗНАЯТ СИГУРНО ВЕЧЕ СА СИ ПУСНАЛИ ГЛАСА ЗА НЯКОЙ
25
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
МАЛЕЙЙЙЙ ТО НА ПРОКУРОР ЧАК . А БЕ ТО ЦЕЛИО ПАРЛАМЕНТ И СИЕ ПОЛИТИЦИ МИНИСТРИ И МИНИСТЕРШИ ПЛАЧАТ ЗА ПРОКУРОР , ТЕ ТРЪГНАЛИ ЧОВЕКА ДА БАСТИСВАТ . А ДЕТО ТУРЦИТЕ ЩЕ СЕ ИСИПЯТ У НАС ЗА ИЗБОРИТЕ , КОЙТО ГИ ПУСКА СИ ПЛАЧЕ НАПРАВО ЗА ЦЕНТРАЛНИЯ . С КАКВО ТУРЦИТЕ ЖИВЕЕЩИ В ТУРЦИЯ СА ПОЛЕЗНИ НА НАС И РОДИНАТА НИ . ДАНЪЦИ ЛИ ПЛАЩАТ ТУК ПАРИ ЛИ НАЛИВАТ В ХАЗНАТА , ЧЕ ДА НИ РЕШАВАТ СЪДБАТА . ПУСКАЙТЕ ЧОВЕКА .
24
0
 
4
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
КОЙ, КОЙ , КОЙ ПЕЧЕЛИ ДА ИМА БЕЖАНЦИ У НАС , Е НЕ Е КМЕТА ЗА ТОВА ОТИВА НА ПРОКУРОР АМА ТИЯ ДЕТО СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАХА НА ГЪРБА НА БЕЖАНЦИТЕ , ЧЕ ИДАТ ЛИ НА ПРОКУРОР . ЩЕ ИДАТ КОЛКОТО ОТИДОХА ОНИЯ С ОСЪДИТЕЛНИТЕ ПРИСЪДИ В ЗАТВОРА . Е КМЕТА ОСТАНА ДА ГО ОСЪДЯТ ЗА ТОВА , ЧЕ Е КАЗАЛ ВЕДНЪЖ НЕ НА ДЕЦАТА НА БЕЖАНЦИТЕ . МЮСЮЛМАНИТЕ НИ ПРЕВЗЕМАТ ПО НАЙ_ХИТЪР НАЧИН . А НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ НИ ПРОДАВАТ ПО НАЙ_НАГЪЛ НАЧИН .
23
0
 
4
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
НЕ КМЕТА НА ПРОКУРОР, А ТЕЗИ КОИТО ПУСНАХА БЕЖАНЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ. КОЛКО ПАРИ ДАВА ДЪРЖАВАТА ЗА НАШИТЕ ДЕЦА И КОЛКО НА ТИЯ ДЕТО ИСКАТ ДА ЛЕЖАТ И ДА ЯДЪТ , ЧЕ И С ПРЕТЕНЦИИ . КОЛКО ОТ НАШИТЕ ДЕЦА НЕ ПОЛУЧАВАТ ДЕТЦКИ НАДБАВКИ ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ РОДИТЕЛИТЕ ИМ СА НАДХВЪРЛИЛИ ТАВАНА С ПО 2ЛВ ИЛИ 3 . ГЛЕДАЛА СЪМ СИ ДЕЦАТА САМА ПРЕЗ 90 _ТЕ ПОЗНАЙТЕ ДАЛИ ПОНЕ ВЕДНЪЖ СЪМ ПОПАДНАЛА В ГРАФАТА ЗА СОЦ ПОДПОМАГАНЕ НИКОЛКО .
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До гражданинAmi, ako ne se znae ti i detsata kakvi ste, ako e "neizvesten" grazjdanskijat vi status - djihadisti li ste prestupnitsi li, ubijtsi li, teroristi lii, mnogozjenets li si, za bolesti ne govorim - v BG, slava Bogu ima vaksinatsii (drug e vaprosat, kak se ustanovjava nosi li njakloj opasni zarazi, i kak da se vjarva na stogodishni zdravni "inspektori", che "vsichki" nad 15000 "bezjantsi" sa izsledvani, zashtoto izsledvanijata otnemat i mesetsi i PARI). Ta, zatova ne pjampaj gluposti
21
1
 
10
 
! Отговори
Рали1 преди 6 години
До Анонимен 30,Толерантни сме били винаги и българите никога не са били затворени на този кръстопът са минали всякакви.Но сме запазили хилядолетия традиции и идентичност,вяра и култура!Колко пари наливатот запада,за да не отиват при тях и се позовават на Дъблинския регламентГерманците по-умни,по-хитри ли саот нас,или от позицията на силата и парите?Защо на запад не интегрираха ромите ни,а ни ги върнаха обратно?Когато тези"велики"нации се справят с проблема,тогава да размахват пръст.Имаме досто
20
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Из цяла Еворпа в училищата децата са от всякаква националност, идват от целият свят, влизат в клас за кратко време научават езика и учат наравно с другите, за по-големите деца има интеграционни класове, но разликата е това, че образ. им институции са адекватни и хората са толерантни. Не можем да живеем затворени в черупките си, да насаждаме расизъм и на всичко което по света е нормално, ние да сме опозиция, вместо да си отворим очите, да сме адекватни и най-вече да бъдем Хора.
19
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Neshto na mrakobesie mirishe - purva - zakon za zabrana na govoreneto za edna banka, sled tov p ulet, obvinen v rasizam, bez da go pitat, zashto, sled kato minalata godina Kovatchevtsi naj-radushno prieha natrapenite ni ot Evropejskija sajuz chouzjdentsi (za da ne sa pri tjah, da ne gi obednjavat - a nas - mozje!) sega obshtinskijat savet se pozovava na nespazvane na utvardeni iziskvania. No reshenie ima - da izpratjat imigrantite v elitnite uchilishta, kudeto sa otrotsite na BG "elita"!
18
2
 
12
 
! Отговори
2013 преди 6 години
Ами тези от Агенцията за бежанците да си запишат и те децата в училището в Калище, за да покажат колко са толерантни. Но предполагам, че с високите заплатки, техните деца са в частни училища.
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние колони в Сирия и Авганистан сме нямали.Турция, Франиця, UK търсете.
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще населяват България с Мюсюлмани ?Но питате ли Българския народ , дали са съгласни с Турската мисия и поддръжниците им в България !
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първата държава е Турция , в която са избягали . Защо ги прехвърлят на България - да се увеличават мюсюлманите и да се настани тук част от Джихадиската Държава !Кои са тези и'ти в Бългафия , които се правят че не виждат заплахата от Юг. Трябва ли като в Ирак да им режат главите !
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е тромава системата за Радикалистите-джихадисти !Кой управлява България ?
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мюсюлма ни ли ръководят тази АГЕНЦИЯ ?
12
0
 
27
 
! Отговори
ИВАН преди 6 години
До ПредложениеБежанците имат право на азилум /убежище/ в първата страна в която стъпят при бягството от родината си, но не и в останалите страни,които посетят. В случая тази страна за тях е Турция.Българският парламент и управляващите нарушават международните закони за азил.Трябва с адвокат да заведем дело в европейския съд срещу това своеволие на българското правителство. България не е съсед на Сирия и в БГ идват всякякви *** и ислямисти , представяйки се за сирийци. ВЪН! В ТУРЦИЯ !
11
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако им обидно отношение към чужденците, то е е преди всичко на тези, които с пренебрежение са ги набутали в това затънтено място, сиреч - Вие сте гламави, отивайте в това село с 18 ученика! То ако е да дивеят по баирите, щяха да си стоят в Афганистан!
10
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да организираме подписка в подкреоа на кмета
9
0
 
21
 
! Отговори
Предложение преди 6 години
Предлагам да се направи референдум по проблема с приема на нелегални имигранти за да не стават такива конфликти трябва да се чуе мнението на народа
8
0
 
14
 
! Отговори
защитниците преди 6 години
Защитниците на бежанците да направят набирателна сметка, да си събират там ларж парите и да платят образованието на децата в частни училища. Що не си дарят апартаментите на тези страдалци. Аз пак ще опитам, защо тези хора не се заселват в големите градавое където се очаква да има РАБОТА ? Това се замислете ? А отиват в полу обезлюдени села ? ТОва ще даде много отговори-истини. Що тези дето плямпат от софето не се разхождат сами нощно време около женския пазар . Нали там е поселено от отрудени х
7
0
 
21
 
! Отговори
Искам преди 6 години
Искам да видя тези дето са от службите за бежанци как си дават месечната заплата за добруването на африканците, щото не са сирийци голяма част от тях . Или целта е да обезлюдите този раион за да се заселят и там мюсюлмани ? ДА СЕ РАЗГЛЕДА РАБОТАТА НА АГЕНЦИЯТА ЗА БЕЖАНЦИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Щото намирисва на корупция......