Миньори и енергетици от Бобов дол излизат на протест утре

Техните претенции също са към НЕК
Обновена: 24 сеп 2014 15:50 | 24 сеп 2014 15:50, Камелия Цветанова
7
Миньори и енергетици от Бобов дол излизат на протест утре
Снимка: Булфото, архив

След като днес протестираха миньори и енергетици от Перник, Плевен, Русе и Сливен, утре това ще направят и тези от Бобов дол.

Още по темата
Миньорите от "Въгледобив Бобов дол" ЕООД и работниците от ТЕЦ "Бобов дол ще се съберат пред Общинския съвет в Бобов дол в 14 часа, съобщи председателят на КНСБ в Дупница Тодорка Дамянова.

Те също са недоволни от нередовното изплащане на произведената електрическа енергия от страна на НЕК, както и намалената изкупна цена на тока с над 12 процента, чрез въвеждане на балансиращ пазар и неаргументирано ограничаване на производството на електрическа енергия.

Протестът утре ще настоява за запазване на работните места на работещите в дружествата и в сектор "Енергетика", редовно получаване на работните заплати, нова ценова политика на ДКЕВР и реални цени на електрическата енергия, преустановяване на ограниченията от страна на НЕК в графиците за производство, както и за редовно разплащане от страна на НЕК към производителите.

Очаква се в протеста утре да участват около 50 енергетици от ТЕЦ "Бобов дол" и над 100 души от мините. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пазарна икономика. Тя решава изборите. Който има пари е пръв по телевизиите, радиата, интернет, по тролеве е пръв, социолозите го величаят, вадят го рекордьор по проучванията, НПОтата му се мазнят, олигарсите му се кланят, накрая е пръв и по изборна технология защото и тя вързана с пари, влияе на служебния кабинет, слага си президент който посочи, всички искат да са му коалиционни партньори, щото иначе лидерите които не искат ги обявяват за луди или гееве. А ЧЕСТИТИВИСВОБОДНИИДЕМОКРАТИЧНИ ИЗБори
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ковачки и той е от Бостана, като е от Барековата страна на бостана и си изпълнява сценария. Честит ни бостан.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сидеров е прав. Подкрепям протестите им.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма как в малка България една трета пенционери, една трета строят и една трета произвеждат ток. Некой требе и да работи.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Долу тиквената марионетка Близашки, която увеличи тока за да бъде комфортно на господаря му Тикваров. По всичко личи обаче, че Второто тиквено царство ще завърши с Гражданска война !