Държавата ще плати помощите навреме, обеща Христосков

"Няма проблем с бюджета на НОИ"
25 сеп 2014 14:48,
3
Държавата ще плати помощите навреме, обеща Христосков
Снимка: БТА

Всички социални плащания в държавата ще бъдат извършени в срок. Това обеща социалният министър Йордан Христосков в Сливен, цитиран от БТА. Той обясни, че няма проблем с бюджета на НОИ, а социалните плащания са обезпечени до края на годината.

Още по темата
Семействата на 49 000 първокласници ще получат помощ от 250 лева, за да се подпомогнат за първия учебен ден, припомни министърът. На около 55 000 лица се изплащат месечни помощи, стана ясно още от думите му. Продължава и набирането на молби за енергийни помощи, като за ноември и декември са били извършени плащания за твърдо гориво на близо 270 000 семейства.

Тревожен е фактът, броят на хората, които получават социални помощи в Сливенско, е нараснал с 1000, каза още Христосков. В областта има малък интерес към програмите на младежка заетост, стана ясно от думите му. В Сливен е малък и процентът на хората, които остават на работа по програмата за временна заетост.

При посещението си в Сливен Йордан Христосков се е запознал с подготовката за отварянето на три центъра за настаняване от семеен тип в Сливен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари