EVN: Клиентите могат сами да отчетат електромерите си към 1 октомври

Данните във фактурите ще бъдат разделени на два периода
29 сеп 2014 11:58, Анисия Иванова
5
EVN: Клиентите могат сами да отчетат електромерите си към 1 октомври
Архив: Булфото

Клиентите на EVN България могат сами да направят отчет на електромерите си към 1 октомври тази година заради новите цени на тока, които влизат в сила от тази дата, съобщиха от дружеството.

Самоотчитането се извършва по желание на клиентите и няма задължителен характер, а отчетените данни могат да бъдат предоставени в офисите на дружеството. То не отменя осъществяването на регулярен месечен отчет от страна на дружеството.

Клиентите, които желаят да се възползват от тази възможност, трябва да попълнят показанията на електромерите си към 1 октомври в декларация. Тя се предоставя от дружеството безплатно и се попълва на място в офисите на EVN в периода от 1 до 3 октомври включително. Работното време е от 08:00 ч. до 17:00 ч.

При попълването на декларацията е необходимо да бъдат посочени ИТН (измервателна точка номер) и клиентски номер, който фигурира във всяка една фактура за консумирана електроенергия.

За по-голямо удобство клиентите трябва да записват и телефон за обратна връзка с цел установяване на контакт с тях в случай на грешно подадени данни.

EVN припомня, че данните във фактурите ще бъдат разделени на два отделни периода – потребление по стари цени до 30 септември 2014 г. включително и потребление по нови цени от 1 октомври 2014 г.

Тези фактури ще се  заплащат след 1 ноември 2014 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Бургас преди 9 години
Откак сложиха електронен, който сами си отчитат на първо число, сметките ми скочиха с 20-30%. Дали пък наистина не манипулират например коефициента вътре в електромера и така показва повече от консумираната от мен електроенергия?
2
0
 
2
 
! Отговори
Бай Мангау преди 9 години
Тия па направоу да си направятъ който иЗка плаща който иЗка да не плаща...за нашиот ромовски клан и без това тока е гратис още 1989г.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А могат ли да ги откачат????????