Полицаи на протест, искат оставката на Христосков

Недоволството е заради готвени промени при пенсионирането
39
Полицаи на протест, искат оставката на Христосков
Снимка: архив, БулФото

Полицаите излизат на протест в събота и настояват за оставката на социалния министър в служебния кабинет Йордан Христосков, съобщиха от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Още по темата
Недоволството е във връзка с обсъжданите от служебното правителство мерки за орязване на социалните им права, и по-конкретно идеята за промени в системата за пенсиониране, с които постепенно да се ограничи ранното пенсиониране.

Полицаите са недоволни и от „демонстрираната арогантност" от Йордан Христосков, "който нарече исканията им за прозрачност комични и заяви, че те не са хората, които имат право да искат оставката му“.

От синдиката посочват, че всякакви обсъждания на темата и вземане на решения по нея са се състояли не само без участието на професионалните организации на служителите в сектора за сигурност, но и без те да бъдат информирани.

„По този начин се създава порочна практика, която ощетява не само служителите, но и създава риск за националната сигурност”, се посочва още в становището на синдиката.

Оттам настояват за незабавно прекратяване на всякакви действия по промени в осигурителната система за заетите в сектор "Сигурност" без участието на техните представители и за незабава оставка на министъра на труда и социалната политика Йордан Христосков.

Протестът се организира съвместно със Синдиката на служителите в затворите в България, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Националната асоциация „Сигурност“.

Той ще се проведе на 18 октомври от 14.00 ч. в градинката пред Централна баня в София, с последващо шествие до Министерството на труда и социалната политика и Президентството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
полицая преди 9 години
Ако не сме ,ние и колегите от пожарната на които се жалвате за хубаво и лошо,не знам докъде ще я докарате,с тези ваши коментарий,на някои от вас.А що се отнася до заплатата ни да ви светна,че е 630лв основната и един млад полицай не взема повече от750лв.Това ли заслужава българския полицай,който няма нормирано работно време,и в пек и студ е на разположение.Та вижте полицията в белите държави какви пари взема и смее ли някой след полицейско разпореждане или друго действие да наруши закона!
24
3
 
5
 
! Отговори
мюхюхмюн преди 9 години
а нещо друго не искат ли?---*** на обществото.
23
5
 
8
 
! Отговори
Решение! преди 9 години
Нека да се пенсионират с 20 заплати, след 20 годишен трудов стаж, но само тези които са покривали физическите нормативи всяка година! Че то сега, полицай без шкембе и бузи трудно може да видиш. Ако им видите болничните на полицаите ще се схванете )) ами те 85% са тежко болни.
22
7
 
11
 
! Отговори
РАЗНИ СОФИЙСКИ преди 9 години
Финансови *** отдавна тровят съзнанието на хората с мисълта, че видите ли полицаи и военни са виновни за липсата на пари в касата. Къде далеч останаха онези "лоши" тоталитарни години, когато мъжете се пенсионираха на 55, а жените на 52. Военните тогава им трябваше 20 г. служба, а не както сега 27. Ех мъка, мъка с този преход, да ни карат направо на гробищата след пенсиониране беше мечтата на ДЯНКОВ, но както се вижда много са СОРОСКИТЕ ГЕНИИ-ФИНАНСИСТИ. Все едни същи - Отв. общество, ИПИ...
21
6
 
3
 
! Отговори
ченге преди 9 години
Може ли да ми цунете г**а !
20
10
 
11
 
! Отговори
до 26 пожарникар преди 9 години
Ей "работния",я напусни уютната пожарна и отиди да бачкаш някъде щом си толкова натоварен!Колко пъти си излязал тази година на пожар?Много е тежко по цял ден да дъниш табла,шах,белот и др. или да спиш.Пък и не те е срам да се обаждаш.Да гадно е че много се осигуряват на минимума а после псуват държавата,но калпазаните да критикуват не е правилно.
19
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ох,какво им се молят всички на политата?Всички правителства само им се канят а нищо не правят.Какво постепенно ограничение?Трябва еднократно да им вдигнат стажа за пенсия с 10г. а после постепенно нагодина с 4 месеца.Да им отрежат 20те заплати при пенсия и накрая да направят 30% съкращения.Калпазаните ще си отидат и ще останат тези дето искат да са полицаи.Имам доста познати полицаи дето като патрулират си почиват а в почивките бачкат на частно.
18
12
 
13
 
! Отговори
бандит преди 9 години
в сравнение с други прослойки,полицаите са едни от най-привилегированите,а ефекта от дейността им е съмнителен.....а и са многобройни....така че тежат на бюджета....като не им удисва ....да напуснат....ще дойдат други на тяхно място....то и без това разходите за тях са много повече от евентуалните престъпления ,които предотвратяват или разкриват....поддържат ги колкото да пазят правителствата от народната любов....тъй че и това им е много ,което получават в момента...просто си получават заплатки
17
15
 
9
 
! Отговори
1 пожарникар преди 9 години
На всички мамини и татини хрантутници дето коментират тука ще кажа следното - заповядайте да поработите /ако знаете въобще какво е това работа/ и тогава коментирайте, щото ми писна на от вас, що не мрънкате като ви осигуряват на минималната заплата а останалите пари ги взимате в пликчето бе нещастни плюнковци смотани
16
9
 
15
 
! Отговори
фуражка преди 9 години
Няма по-големи наглеци от полицаите. Ръцете в джобовете, шкембето напред, погледът - *** до безумие. Те повечето се самоизтрепаха, отколкото да стрелят по бандити; или пък убиват съпругите си от ревност...и т.н. Има и свестни, но те се преструват, че са *** като останалите, и корумпирани като останалите.
15
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези първо що не поискат промени в съдебната с/***,НК,в техните правомощия и отговорности,после да вземат да поработят за защита на народа, а не на политически интереси и корумпирани управници.Когато допринесат с нещо тогава да искат, досега ядат хляба народен без да защитават народа.Него го обиждат псуват, ритат той нищо нямал права що не се случи това на щатски полицай? Защитил съм живота и имота си-бил съм превишил правата си,тези неща са неприкосновено по конституция имам право да ги пазя .
14
12
 
7
 
! Отговори
гражданин преди 9 години
истината е, че от повишение на възрастта за полицаи и военни държавната пенсионна система няма да се закрепи, около 30-40 млн. ще се спестят, при липсващи над 60% годишно -около 3 млд. лв. Т.е. ще се ощетят тези хора, които реално са в рискови професии, за никакъв резултат.Реформи, които отнемат права, се правят се ефект 10-20 години напред, а не от утре.Никакви мерки вече не могат да спасят ДОО, а предлаганите отсегашния социален министър само закрепят мизерията и ще сринат бизнеса окончателно
13
3
 
10
 
! Отговори
xaxa преди 9 години
MBP=MaФИЯ ТВА ГО ЗНАЕ ВСЯКО ХЛАПЕ
12
3
 
15
 
! Отговори
BG преди 9 години
А, когато полицаите биеха и псуваха собствения си народ по време на протестите ?! Всички видяхме полицейския произвол включително и срещу журналисти "осмелили се" да снимат особено в ноща на белия автобус - тогава пазеха политиците ! Сега реват що нацията не била солидарна с тях - няма и да бъде ! Аз лично с чисто сърце мога да заявя че досега въобще не съм имал нужда от полиция - бил съм нападан няколко пъти от роми, в два от които полицаите бяха на няколко стотин метра без да реагират !!!
11
1
 
10
 
! Отговори
майор Михов преди 9 години
"искат оставката на Христосков"Хахахаххх... МВР е известно с IQ-то си... И к'во още искат? Личен режим на ... Президента? Мбуахахаха... долу служебното правителство-о-о... а после - "ко прайм ся?"...Ай наздраве!
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тия па се ненаядоха
9
4
 
17
 
! Отговори
адъ преди 9 години
Редно и служителите от Системата да поемат своя дял от техните си осигуровки. В досегашния си вид един военен или полицай, пенсиониращ се 15 години преди обикновените хора, "изяжда" около 15 пъти (!!!) повече пенсия, отколкото въпросния обикновен човечец. А плаща само половината от осигурителните си задължения.Ми не става така! Млади и здрави мюхлюзи да се пенсионират. Няма кой да им плаща гяволъка.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ami pravisa znaeteli kak se izmarqt kato se razhojdat s astrite
7
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вече в тази обедняла държава ще е по добре полицаите да се самоосигуряват. Който желае да остава кой не желае да сади картофи и домати, да гледа лозя и пр. В РБ има страшно много полиция - гранична, общинска, съдебна, държавна и пр. и част от тях имитиращи некаква дейност. Време е за радикални промени. Държавата е окрадена и обедняла без икономика и производство без пазари .
6
3
 
13
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Всеки човек може в даден момент да е излишен,защо полицаите да не могат?Можем да съкращаваме работници произвеждащи недостатъчно ,а полицаи не.