Само предупреждение за директорката на Ана-Мария

Детето ще се върне в старото си училище в Перник
Обновена: 31 окт 2014 10:46 | 31 окт 2014 10:46,
7
Само предупреждение за директорката на Ана-Мария
Снимка: БТА, архив

Директорката на IV помощно училище в София ще получи само предупреждение за уволнение от дисциплинарната комисия към Министерството на образованието след случая с Ана-Мария, съобщи bTV.

Припомняме, че родителите подадоха сигнал за сексуално насилие над детето, което е с аутизъм, в средата на миналия месец. Ана-Мария се прибрала вкъщи без бельо и започнала да се държи странно, не искала да излиза и говорила за някакъв "чичко". Така майката заподозряла, че дъщеря й е станала жертва на сексуално посегателство.

По случая бяха направени проверки, които показаха, че има допуснати пропуски в IV помощно училище. Единствената последица за ръководството обаче ще бъде предупреждението за уволнение на директорката.

Още по темата
Все още не е открит виновният, който Ана-Мария описва като "чичко" и дори "дядо".

Родителите Радосвета и Росен Симеонови не са удовлетворени от леките санкции, които директорката ще понесе заради случая с Ана-Мария.

"Най-малкото, което трябваше да се направи, беше да се отстрани целият екип на училището, защото този човек продължава да е там", каза майката на Ана-Мария.

Родителите са убедени, че след случая виновният ще остане на работа и няма да бъде наказан.

"Аз съм убедена, че там в това училище има човек, който прави гадости с децата. И това не е първият случай. Знаем само, че е мъж, но в училището повече от половината от персонала са мъже", допълни Радосвета Симеонова.

По думите на родителите няма как случилото се с дъщеря им да е станало извън територията на училището, защото там е заключено и децата не излизат.

„Родителите нямат достъп до училището, значи и външни хора не би трябвало да имат достъп”, казаха още те.

Радосвета и Росен Симеонови казват, че детето им вече се чувства малко по-добре. Но продължава да има пристъпи на тревога. Майка ѝ казва, че Ана-Мария често говори за "чичкото", който понякога нарича и "дядо".

Следващата седмица Ана-Мария ще започне да ходи на училище. Тя ще се върне в старото си школо в Перник - 10-о ОУ, което е посещавала, преди да бъде записана за тази учебна година в IV помощно училище. Пернишкото училище е общинско основно училище, но има специалисти, които да посрещнат нейните специални нужди.

"Абсолютно адекватно сме подготвени за това, което предстои. Има изградена стратегия, срокове, стъпки, ще се справим", обеща педагогическият съветник на 10-о основно училище.

13-годишната Ана-Мария ще се върне в стария си клас, където учителите и децата я познават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
6
 
! Отговори
SIA преди 9 години
Не става ясно за какво я наказват. Изглежда за всичко друго , но не и за сексуалното насилие, което май е във въображението на майката. Много лесно се обвинява когато от едната страна е дете. Никой не смее да каже истината- точно защото насреща е дете. Не може детето да реагира след толкова дни, не са го къпали две седмици ли, не може да не се знае колко и кои мъже са били в училище, не може да се крие резултатът от прегледа след като подробно разказаха за дупето.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това не е наказание!Това е само вятър край ушите!
4
3
 
3
 
! Отговори
Дръндер преди 9 години
До Елемаг 1А онази директорка е трябвало да бъде уволнена! Какви са тези елементарни наказания? Това е просто недопустимо!
3
1
 
6
 
! Отговори
Е - Ник преди 9 години
Институции...Ама има начин, родители: една скрита камерка у някое детенце, и после - ха, ето го в кадър чичкотооо...! След това ряаааз чурата, и повече чичкото няма да прави така!
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Държава на педофили
1
10
 
13
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
То всичко беше кьорфишек,но тия ги направихте медийни герои!!!Да не стане като с наркоманката, дето я бяха опипвали??