Депутати: Тефтерите са пробив в сигурността, МВР нищо не прави

Вучков не се дава: Прокуратурата дължи отговори
Обновена: 14 ное 2014 17:44 | 14 ное 2014 11:41,
29
Депутати: Тефтерите са пробив в сигурността, МВР нищо не прави
Радан Кънев. Снимка: БТА, архив

Изчезването на тефтерите на Филип Златанов е пробив в националната сигурност. Това обяви лидерът на ДСБ Радан Кънев по време на дебати в парламента около изчезването на записките на бившия шеф на комисията за борба с конфликта на интереси.

Според Кирил Добрев от БСП МВР не е направило нищо по издирването на бележниците.

Още по темата
Депутатите влязоха в дебати след изслушването на вътрешния министър Веселин Вучков по темата.

Той беше извикан в парламента по искане на "Атака", за да даде подробности по случая. Пред депутатите МВР шефът изчете хронологията на събитията, от която стана ясно, че вещото лице, от което са откраднати тефтерите, не е казало, че именно те са липсващите документи.

Вучков обясни, че полицията не е била уведомена, че бележниците са откраднати, и обясни, че не МВР, а прокуратурата е органът, който трябва да дава отговори.

"Колкото и да са тефтерите, няма значение. Но едно трябва да знае българското общество – тези тефтери, освен прокуратурата, никой не ги е виждал“, каза соцдепутатът Кирил Добрев.

Той беше шеф на временната комисия, която проучваше обстоятелствата около записките в миналия парламент. „Всички ние сме работили по ксерокопия и слайдшоуто на прокуратурата“, каза той.

Добрев обясни на Вучков, че единственото, което е очаквал да каже, е какво е направило МВР след кражбата. „Сега съм наясно, че за тези пет дни от изчезването МВР не е направило нищо“, каза Добрев.

Според Радан Кънев пък изчезването на тефтерите е не битово, а умишлено престъпление, то е пробив в националната сигурност. „Днес се разкриха съмненията в обществото“, каза още лидерът на ДСБ.

Методи Андреев от ГЕРБ пък попита защо не се казва, че в тефтера има и други имена и спомена това на Д. Пеевски.

„В това тефтерче има много тайни, намесени са магистрати, кметове, политици, общински съветници, президентът дори. Всички тайни от последните 25 години са в това тефтерче“, каза Десислав Чуколов от „Атака“.

Той припомни, че Филип Златанов е кадър на ГЕРБ и обяви на глас кои са инициалите в тефтерчето – Искра Фидосова, Цветан Цветанов и Бойко Борисов.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
А стига бе! преди 9 години
Е, след като тези тефтери са толкова важни, защо се разхождат из София в чантата на някой си пенсионер. Защо година и половина никой не направи експертиза, ами решиха сега когато новото правителство встъпва в длъжност? Защо ще ги краде ЦвЦв и ББ след като това го слушаме от година и половина. Май има други имена които някой не иска да се прочетат.
22
0
 
2
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
Днес слушах Дарик Радио. Чуха се много приказки, но грижливо беше пропуснат факта че господина Бенчев е бил служител на ДС и по-специално V управление на ДС което е известно като Полиция на Мисълта.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
...."МВР нищо не прави".Аааа,прави,прави.Няколко дни потули случая,а сега се правят на умрела лисица.
20
2
 
6
 
! Отговори
АНЧО преди 9 години
ВЧЕРА НАПРАВИХА КАБИНЕТА И ГЕРБЕРСКОТО ГЕСТАПО ЗАРАБОТИ
19
4
 
8
 
! Отговори
проф. Аврамов преди 9 години
Защо някой депутат не попита БОРИСОВ и Цветанов инициалите в тефтерчето за тях ли се отнасят. Към Борисов ще се иска задължителен отговор защото има парламентарен комтрол а дори Цачева да стопира въпроса, може директно от трибуната да се попита когато е в залата по някакъв повод. Та ако е мъж да отговори и да заложи думата и името си
18
4
 
6
 
! Отговори
некой преди 9 години
До arharА ако имат общо Герб с озчезването бе 'архарчо'? Какво тогава - Цецко (които има присъда вече ама не е в затвора който споменаваш) трябва да се гръмне ако се смята за 'професионалист' (гаранция че няма да го направи - и в мечтите си не се вижда такъв). А за 'началника му (споменат на няколко пъти в докладите на 'братските' специални служби като "мутра" - за него какво ще предложиш 'архарчо'?
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пробив във сигурноста е че допуснаха една откровено антибългарска , етническа партия във Парламента.Всички така наречени "български политици" да си скъсат дипломите , след като един самообразовал се "юнак" ги надхитри и със паравана на няколко души със български имена ,създаде въпросната партия и я окопа във власта.Но явно личния келепир е по-ценен от националната сигурност.
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Радане,толкова ли си наивен или се правиш на такъв.Откраднатите тевтери са бездарно планирано действие с цел отвличане на вниманието от големия заем-близо 5 милиарда лева,който вие си гласувахте и който ние ще плащаме.Включихте се в тази *** игра и тотално ни разочаровахте.Вместо да свиете разходите-да слезете от скъпите лимузини,в някои западни страни депутатите ходят с колело на работа,вие си вдигнахте и заплатите и разходите,затова ви бяха нужни тези милиарди,а тевтерчето е за баламосване
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как нищо да не прави?Нали тефтера изчезна! Това неправене ли е?
14
0
 
1
 
! Отговори
Просветлен преди 9 години
Вижте това и може да получите просветление: faktor.bg/lacheni-carvuli/32264-ekspertat-benchev-obiknoven-***-ili-aktyor-ot-neostaryavastata-trupa-na-ds.html
13
4
 
12
 
! Отговори
активен преди 9 години
Естествено, че и името на Д.П. ще бъде в тефтерчето. Та той си пиеше кафето с Ц.Ц. и беше от най- близкото обкръжение на Б.Б. Но никоя "независима" медия не коментира най-важното- начина на управление и мачкане на всички от първото управление на ГЕРБ. По-лошото сега е, че отново се тръгва по същия път.
12
0
 
6
 
! Отговори
филия с мас преди 9 години
Цветанов...Цветанеоперация стори море"Дяволско тефтерче"Гума спука лоша мореЗлатанов!Цацаров...СотиреЦял свят ни се смее морес продажните експертизакона отвори морее ги осъди!в
11
0
 
7
 
! Отговори
ужас преди 9 години
"Държавните" ни мъже системно внушават недоверие с държавните структури !!!!Поучете се от Никола Петков- " В България Не бият" - Крилата фраза
10
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еврофондовете - Стойнев проявява независимост - спират ги. ИДав служебно правителство - намеци че ще ги пуснат. ИДва - в прав текст ни казав - никакви патриотичин партии или няма да пуснем фондовете. Сглубяват либералон правителство - след две седмици имаме фондове. Пълен ФАРС!
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
повееч от година никой не намира друг свидетел по случая - дори специалист от друга държава който да засатне и да каже че може да се подслушва с тези коли. Накаря намират един по делоот за подслушване на Цветано и след две седмици го гръмват пред блока му. миш бираат споменав се името на бойко и умира той, а след шест месеца и жена му.
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Човека никога не беше боледувал затова трябавше да умре в катастрофа. Карал е с нисак скорост зад него се влачи тир. В кресненското дефиле пред него изскачат две коли, който се надпреварват и са абсобюлтно наравон, той за да не се бутен прави обратен завой, в същия момент кола зад тира решава да го изпревари (отляво пропаст, отдясно стена, отзад коли, опред кола и тир) и той се набутав витра. Тъст му загива на мясот - жена му също, той живее четиир дена и в Правителствена умира.
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
навремето най-добрият компютърен вирусолог не само в БАН, но ив цяла България - проф. ЕВгений Николов (един прекрасен човек) бе убит с цялото си семейстов защото има смелостат да каже че чрез въпросните коли може категорчно да се подслушва, и дори бе готов да обясни как точон - експертизата трябавше да е в средата на юли. В края на юни го блъсан тир на 4 юли умря в Правителстена болница.
6
0
 
24
 
! Отговори
кк преди 9 години
"Изчезването на тефтерите на Филип Златанов е пробив в националната сигурност"А, аз, глупакът, си мислех, че изчезването на тефтерите на Филип Златанов е едно предварително обмислено и впоследствие изпълнено "активно" мероприятие.
5
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изобщо някой връзва ли се на историята с разбитата кола и откраднатите тефтери?
4
6
 
20
 
! Отговори
Мъгла преди 9 години
Герберските номера нямат край. Жалкото, е че както винаги ние ще плащаме сметката, а те ще си развяват байрака както си искат. Откакто са на власт само мъгли и дъждове обхващат страната каквито са и техните действия и светлината, която я виждаха някои не може да пробие и покаже на хората верния път за движението напред към по добри времена не само за олигарсите а за обикновения българин.