Проверяват заради тефтерите и шефа на столичното следствие

Вещото лице Бенчев: Подчинен на Петьо Петров знаеше за кражбата
Обновена: 14 ное 2014 19:33 | 14 ное 2014 18:00, Веселина Йорданова
24
Проверяват заради тефтерите и шефа на столичното следствие
Петьо Петров. Снимка: архив, БулФото

Прокуратурата ще провери началника на Столичната следствена служба Петьо Петров заради скандала с откраднатите тефтери на бившия председател на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов.

Проверката е заради казаното от експерта Стефан Бенчев пред БНР, че подчинен на Петров е знаел за изчезналите веществени доказателства.

Още по темата
Експертът Бенчев, от когото бяха откраднати тефтерчетата на Филип Златанов, заяви по-рано днес, че следовател е знаел за кражбата, преди информацията да добие публичност чрез медиите.

След като е подал сигнал на тел.112 и на следващия ден е подал жалба в Шесто РПУ, експертът е имал контакт и със следовател.

"Следователят беше в командировка по това време, така че съм контактувал с друг следовател от Следствения отдел на Софийската градска прокуратура. Това стана преди да излязат публикациите в медиите", обясни Бенчев.

По думите му само службите, на които трябвало да предаде документите, са знаели, че ги носи.

Той уточни, че по една част от възложената му експертиза работа е била свършена, но е имало необходимост от експерименти по друга част.

По-рано днес в парламента вътрешният министър Веселин Вучков обяви, че големият въпрос е дали МВР, дали СДВР и в частност Шесто РПУ са знаели, че изчезналите документи са именно тефтерите на Златанов, докато това не става ясно от медиите.

По думите му полицията не е била информирана, че откраднатите документи от колата на вещото лице Стефан Бенчев са тефтерите на Филип Златанов. Самият Бенчев също не е казал, че записките са сред изчезналите от колата му документи при първото си обаждане до полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: МВРСтефан Бенчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
abe vsichki shte komsololski sekretari darjavna sigyrnost partiini chlenove donosnici poveche ot tva e qsno.a predi 26 god triabvashe da badete smazani do krak.
18
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъвто началника, такъв и подчинения
17
1
 
33
 
! Отговори
Без кометар преди 9 години
Само си представете че шефа на следствието в Мюнхен се казваше Гюнтер-еврото..............:)
16
1
 
32
 
! Отговори
вера преди 9 години
Нона, целите дела се дават на вещите лица да си ги носят в къщиили където там си искат. Никой не го е грижа. И когато адвокат на страната, например, отиде да иска да види делото му се казва- А, ама то още е във вещото лице...Такава е законовата уредба просто - нескопосана. Само се питам защо ли?! Ама не знам защо ли се питам.
15
1
 
33
 
! Отговори
Полиция на мисълта преди 9 години
Мая Костинбродска знае.
14
0
 
36
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
До Анонимен 13 Тия дето не са искали имената им да се осветят , сега слушайки разните версии и коментари , радостно въздишат бършейки си задниците ритуално с листчетата от златното тефтерче !
13
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЦецо е!
12
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Експерта" бенчев служител на 6-то управление ДС от тук на татък всичо с тефтерчето е ясно на такива трябва да бъдат лишени от пенция!
11
0
 
41
 
! Отговори
нона преди 9 години
за19 години работа като съдебен преводач и до днес, никой, никога не ми е давал оригинални документи да си ги нося в къщи - работи се с копия и се подписва декларация за неразгласяване и се носи наказателна отговорност за това .... ВЯРНО С ОРИГИНАЛА!!!<
10
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отидете в Банкя, претърсете дома на Рапонаи разберете кой му е сложил тефтерчетата в сейфа.
9
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Долни инсинуации, Петьо Еврото никога не би се продал за пари!
8
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На мястото на Бенчев не бих отсядал в хотел известно време.
7
0
 
40
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
За понеделник каква ще е дъвката , другари милиционери?
6
3
 
37
 
! Отговори
изнервен преди 9 години
Търсете тефтерчето при Бриго Аспарухов.
5
2
 
47
 
! Отговори
sante_dog преди 9 години
Вещото лице да не говори много че току виж решил да се самоубие или пук станал инцидент - Мишо Бирата и жена му бързо ги нагласиха.
4
1
 
48
 
! Отговори
еврото преди 9 години
Петьо Петров, еврото? Не беше ли този, който си поиска от един, сега бивш министър, 20-30 000 евро подкуп?
3
2
 
48
 
! Отговори
адвокат преди 9 години
Без да си голям криминалист само като го видиш тоя Бенчев, който е бивше ченге ти става ясно , че всичко е нагласено . Единствения въпрос е на кого са дадени тефтерчетата и за каква сума . Тома е нашата т.н. независима съдебна система. Толкова е независима , че от нея нищо не зависи .
2
6
 
39
 
! Отговори
Без Ореш по Орешкому преди 9 години
Стига , стига с тия тефтери и с това тефтебчене !!! Това, което се прави и от хурналисти и от управляваки е "Без Орешарсики по Орешарскому!"Какво прави правителството???Има ли изобщо правителство???Къде са му програмите за намерения, политиките, графиците, разчетите, мерките и дейностите на това правителство???Престанете с тия тефтери! Жалки и смешни сте, ама не можете да си предсатвите колко!!!
1
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И сега да зедадем модерния въпрос кой прибра тефтера?