Борисов обеща коледна добавка от 40 лв. към пенсиите до 286 лв.

Подлъгват пенсионерите през година, да не се случва пак, отсече той
Обновена: 18 ное 2014 14:04 | 18 ное 2014 11:26, Веселина Йорданова
228
Борисов обеща коледна добавка от 40 лв. към пенсиите до 286 лв.
Борисов и Горанов. Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов обеща коледни добавки на пенсионерите с най-ниски пенсии.

„Поех ангажимент да дадем по 40 лв. на пенсионерите с пенсии до 286 лв., това са около 1 300 000 пенсионери“, уточни Борисов след среща с министъра на финансите Владислав Горанов.

Още по темата
Премиерът каза, че е възложил на Горанов да се огледа какво може да бъде съкратено от инфраструктурни проекти, администрация, „за да дадем на българските пенсионери, защото те го заслужават.“

„Това, че ги подлъгват през година, за да се похарчат огромни пари, да не се случи пак. Това са 50 млн. лв. - не са малко пари в тази финансова криза, но когато заради това пагубно управление милиарди заделяме, за да спасяваме банки, абсолютно прави са пенсионерите да кажат "А Коледата как да я посрещнем", коментира Борисов, цитиран от „Фокус“.

Премиерът каза, че ще съобщи на вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин, за да бъде подготвено постановление, което в сряда да гласува Министерският съвет.

Така възрастните хора с пенсии до 286 лв. ще получат по 40 лв. допълнително с пенсиите си за декември.

За добавката настоя социалното министерство в лицето на Калфин, когото преди дни Горанов отряза през медиите с думите, че няма пари. Впоследствие обаче социалният министър обясни, че средства за възрастните хора за Коледа все още се търсят.

Горанов разясни, че срещата с Борисов днес била премиерът да поеме ангажимент, че ще го подкрепи в някои допълнителни мерки за спестяване до края на 2014 г., „за да може общата сметка на актуализацията да излезе”.

„Получих уверение, че ще имам подкрепа от министър-председателя за някои допълнителни спестявания, когато минем на условно казано "ръчно управление" на бюджета“, каза той.

Горанов уточни, че има опредени спестявания в трансферите към държавното обществено осигуряване и някои инфраструктурни проекти ще бъдат леко забавени за следващата година.

Кои ще са те обаче ще се изяснява на по-късен етап. Средства ще бъдат спестени и от административни разходи, които могат да бъдат отложени.

Ще режем от всичко, без да трупаме просрочени задължения, коментира още финансовият министър.

На въпрос дали ще се вземат пари от МВР, Горанов отговори, че е последният човек, който защитава експанзия на разходите там. Той посочи, че с предлаганата актуализация на бюджета са били принудени да дадат близо 130 млн. лв. за МВР заради новия закон за ведомството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
178.Значи един беден пенсионер би се зарадвал ???А ние се възмущавахме на това че са бедни , ако не си разбрал.Гаврата , да ти дадат 280 лв пенсия , а те да грабят милионите !И да се гаврят че ще дадат 40 лв за коледа ! И на това ти му казваш радост ???
164
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има една дума за това и тя е - наглост!
163
0
 
37
 
! Отговори
Паша за добитъка преди 9 години
Боце , 40 лева не решават проблемите на пенсионерите. Спрете да крадете и ще може да увеличите пенсиите , а не да давате по 40 лева. А , и Боце това Румен Николов ли ти разреши или ти сам на своя глава? Да няма после олеле?
162
0
 
36
 
! Отговори
ужас преди 9 години
Тва малкото *** Горана ще доразсипе БГ.Толкоз ли немаше читави люде,че сложихте тоз фекал на тази важна длъжност.Но като се замислиш,премиера *** мутра,къв да му е финансовия министър?
161
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 182Тея шебеци си стискат ръцете, един вид "Пак ви разказахме играта, ***!". Това е цялата логика. Убиват пенсионерите бавно и се гордеят при това. Народ-***, там ни е трагедията, а не в някакви продажни, бръснати маймуни, дето и за храна на свинете не стават.
160
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе Боко ти виждал ли си 40 лева бе
159
0
 
39
 
! Отговори
Мукарчо преди 9 години
Бравоо Бокооо чакай да ида да кажа на баба
158
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Винету обещал...
157
0
 
34
 
! Отговори
Ton40 преди 9 години
И за Първанката трябва да има гювеч - нали е коалиция!!!
156
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BUGARITE TRAIBVA DA POJIVEIAT NA ZAPAD, ZA DA RAZBERAT KAKVO BOIKO SE OPITVA DA NAPRAVI V BULGARIA. KOITO NIAMA PRESTAVA KAK SE OPRAVIAT 25 GODINI PREHOD NA ''ZADEN HOD'' I DUPKITE OT BKP,BSP, DPS I DR. DA SI MUL4I
155
2
 
37
 
! Отговори
пепи готиното преди 9 години
А така Боко, евала Тикво! Даи им пари сааааамо колкото да не умират и да гласуват пак за теб на всички избори!!! И да не е посмял някои да излезе по улиците и да протестира! А тея над 286лв. си имат за хляб. Защо са им добавки, те са и по млади. Само забравяш, че миналия път като царуваше точно тези те изгониха с камъни. И още могат да мятат. 33% за ГЕРБ не са цяла България.
154
0
 
40
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 9 години
И ТАКА, КАТО ВИ ГЛЕДАМ, СЕ УСМИХВАТЕ САМОДОВОЛНО, А НИЕ СЪВСЕМ НЕ СМЕ ДОВОЛНИ И НЕ СЕ УСМИХВАМЕ. ПРЕРАБОТЕТЕ ТОВА СИ РЕШЕНИЕ, ЗА ДА РАЗЧИТАТЕ ПАК НА ПЕНСИОНЕРИТЕ ДА ВИ ГЛАСУВАТ. ВЛОЖИТЕЛИТЕ ОТ КТБ ЩЕ СЪДЯТ ДЪРЖАВАТА, А ЗАЩО И НИЕ , ОСТАНАЛИТЕ ПЕНСИОНЕРИ, НА КОИТО НЕ ДАВАТЕ КОЛЕДНИ ДОБАВКИ, НЕ ВИ СЪДИМ?НЯМАТЕ ПАРИ, ИЗХАРЧЕНИ БИЛИ, ТА ЗАЩО НЕ СИ НАМАЛИТЕ ЗАПЛАТИТЕ, ТАКА КАКТО НАПРАВИ ЕДНА ОТ ПРИБАЛТИЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ - ДЕПУТАТИТЕ СИ СМЪКНАХА ЗАПЛАТИТЕ, ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА ДАДАТ НОРМАЛНИ ПАРИ НА НАРОДА
153
1
 
36
 
! Отговори
гарабедчо преди 9 години
Е, сега вече протестерите ще излязат и от американското посолство ще им дадат по 50 лв за да искат оставката на бочето.
152
0
 
42
 
! Отговори
пенсионер преди 9 години
Г-Н БОРИСОВ, ДОКОГА НЯМА ДА НИ ДАВАТЕ КОЛЕДНИ ДОБАВКИ, ЗАЩО ОГРАНИЧАВАТЕ ТОВА ПРАВО, СЛЕД КАТО ИМАТЕ РЕШЕНИЕ, ЗАЩО ДО 286ЛВ, КАК ТАКА ГО РЕШИХТЕ, ЧЕ ДО ТАЗИ ЦИФРА СТИГНАХТЕ, ЗАЩО ВЕЧНО НИ ПОДЦЕНЯВАТЕ, АХ, ТОВА ЛИ НАНОВО ТРЯБВАШЕ ДА СЕ СЛУЧИ И ПРИ ВАС, ДА НИ ОЩЕТЯВАТЕ, ТА КАКВИ ПРАЗНИЦИ ЩЕ ПРАЗНУВАМЕ????? ТОГАВА ДАВАЙТЕ ЕДНАКВИ ПЕНСИИ И ЕДНАКВИ КОЛЕДНИ ДОБАВКИ, ХЕМ ПЕНСИОННАТА РЕФОРМА ЩЕ СЕ ОПРОСТИ, ЗАЩОТО СЕГА Е ТОЛКОВА СЛОЖНА, ЧЕ НОИ ЕДВА ДИША ОТ ПРЕИЗЧИСЛЕНИЯ???????
151
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама да бееее,старите номера на Боко.И в предишния мандат беше същото.И в двата кабинета на ГЕРБ има едни *** без собствено мнебие,които не могат да изразят мнение различно от вожда.Защо изобщо имаме парламент,правителство и президентство,щом всичко в тая държава зависи от волята на един единствен човек.Всичките му подопечни ,дори и институциите са смешни и жалки,щом в държавата има само един законодател-Бойко Борисов,от чието настроение зависи живота в държавата.Разпуснете се,бе.За какво сте
150
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
махайте се да не ви гледам
149
3
 
49
 
! Отговори
е преди 9 години
По колко лева ще дадат на депутатите и министрите за Коледа - това да каже ББ
148
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Току що дадоха в новините 84 г. баба с пенсия 154 лв., която се радва че ще могат да си купят малко по-добра храна с тези пари, а дядото се надява да могат да оцелеят зимата. Пълна трагедия. Я да видим кой европеец ще може да кара с такъв доход.
147
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Представяте ли си, повече от половината пенсионери мизерстват и живеят с доход под 286 лв.. Всички знаят, че няма безплатно здравеопазване и евтини лекарства, а тази група се нуждае от това. С тези пари те не могат да покрият елементарни ежедневни нужди. Всички политици на прехода заслужават най-тежкото наказание за това състояние на българския пенсионер. Младите имат възможност да забегнат в чужбина, но тези хора са обречени да се мъчат тук. По селата ги пребиват и никой нищо не предприема.
146
0
 
52
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Добре. От лошото управление най много страдат пенсионерите.