Погват катаджия, заснет да взима подкупи от шофьори

МВР започна дисциплинарка след появил се в нета клип
Обновена: 18 ное 2014 14:05 | 18 ное 2014 09:50,
181
Погват катаджия, заснет да взима подкупи от шофьори
Снимка: YouTube

По разпореждане на директора на СДВР е започнало дисциплинарно производство срещу служител на столичната "Пътна полиция", заснет да взима подкупи от шофьори, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Видеозаписът, сниман в столичен квартал, се появи вчера в интернет и е дълъг малко над 3 минути. На два пъти се вижда как катаджията взима дискретно пари от водачи - веднъж 20 лева и веднъж 10 лева.

В рамките на производството ще бъдат проверени всички факти и обстоятелства по случая. Ще бъде потърсено и съдействието на граждани, имащи отношение към случая, уточняват от полицията.

В Закона за МВР при наличието на данни за извършено дисциплинарно нарушение е предвидено и най-тежко наказание „уволнение“, припомнят от полицията.

По-късно МВР шефът Веселин Вучков заяви, че очаква проверката да приключи в кратки срокове.

Едва ли е тайна, че подобни прояви са ежедневие и въпросът е да ускорим механизъм не за ad hoc реакция срещу конкретни случаи, а за системна антикорупционна политика във вътрешното министерство, отбеляза министърът.

По думите му ведомството има звена и способности да се справи с този проблем и по линия на Инспектората, който има административни функции,и по линия на дирекция "Сигурност".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още по темата: МВРподкупполицай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
1
 
5
 
! Отговори
Запознат в детайли преди 9 години
Този е един от най-наглите катаджии - директно си иска пари, а в много случаи се е държал арогантно с нарушители...Един път се опита да ми вмени някаква вина за уж извършено от мен нарушение, но след като вежливо му бе разяснен 'казуса' без да му давам пари ме пусна с едно великодушно 'Аре бегай!'Проблема на доста от катаджийте, които ме спират е, че не предполагат, че ще попаднат на човек знаещ Закона и тълкуващ спорните положения юридически. Никога не им плащам рушвети !!!
139
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този *** няма ли си име?
138
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А тия дето отмъкнаха 5-6 милиарда чрез КТБ ще ги погват ли?
137
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 9 години
чл. 226, ал. 7 от ЗМВР - Служебното правоотношение не може да бъде прекратено в случаите по ал. 1, т. 2, 4, 13, 14 и 15 при образувано дисциплинарно производство по чл. 207, ал. 1. Ако е подал искане да се пенсионира ден преди датата на образуване на дисциплинарното производство е възможно да се измъкне сух. Зависи какво ще реши съда.
136
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дори и просякът на улицата заслужава по-голямо уважение от този ***. Само че ние сме народ от подлеци и страхливци, не можем да различаваме злото от доброто. Страхуваме се да погледнем истината в очите,а ако я видим написана, бързаме да я изтрием. Защо ли..
135
2
 
8
 
! Отговори
Хасан Курдалиев преди 9 години
Това с този е нищо в сравнение с тези от граничните пунктове.Там снимайте и вижте за какво иде реч.
134
0
 
3
 
! Отговори
Митко преди 9 години
Монтирайте си видеорегистратори в колите.За предпочитане с 2 камери и GPS.И пращайте заснетите видеоклипове на електронната поща на КАТ.Така ежедневните нарушители и джигити ще бъдат озаптени.Ако КАТ реши да предприеме мерки по видеото,разбира се.Ако не,наистина сме един малък,но за сметка на това много *** народ.Цената на такива видеорегистратори е към 300 лева.
133
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сър,утре и следващия като излезе от храстите и те спре ще видиш ко шъ прайм
132
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да има наказание за този който взима, но и този който дава.
131
0
 
12
 
! Отговори
Сър Пичук преди 9 години
Еииииии, един корумпиран катаджия имаше и вие го фанахте! И са кво ше прайме......
130
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ама те всички в КАТ са такива.гонете ги
129
0
 
9
 
! Отговори
Samo minavam преди 9 години
Този е от породата на комунистическите мас.ии,които се крият по храдстите около мотел Божур и с влажен поглед казват и Ко праииим сеаа
128
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички катаджии и митничари са Свещенни крави-недосегаеми.
127
2
 
6
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Баща му може би е бил активен борец против фашизЪма и капитализЪма.Наследника му сега се бори също срещу капитализЪма .Парите не трябва да влизат в хазната на капиталистическа България.
126
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При нас рибата се вмирисва от тялото. Катаджията е престъпник. Тези, които дават са млодушници, и не заскужават да имат претенции. Българинът си заслужава съдбата. Той не знае кое е зло и кое е добро, а и не иска да знае. Ето това е проблемът.
125
2
 
7
 
! Отговори
Мунчо от село преди 9 години
Рибата се вмирисвала от главата.По време на бандитския преход някои другари за една вечер станаха милионери без наказание.Тоя катаджия със сигурност е бил и той комунист и от такова потекло,така,че да приемем действието му като нормално."Било каквото било"-така ни внушаваха за идиотщините по време на "зрелия социализъм"
124
0
 
11
 
! Отговори
Въпрос? преди 9 години
По новините казаха, че този служител е подал рапорт за пенсиониране с вчерашна дата? Как става това? Или и тук плащат на Началниците си след смяна, както в митниците?
123
0
 
16
 
! Отговори
Христов преди 9 години
С добре отработено движение си ги прибра човечеца.Той горкия едвам отиде до колата ,не дай си боже да " хукне " да гони някой.Лошото е .че и свестните полицай псуваме заради такива търтей.Но мисля,че ще е цялото чудо за три дни.
122
1
 
20
 
! Отговори
eve1 преди 9 години
Освен затвор,всяко друго наказание ще бъде толериране на корупцията!Поздравления за момчето заснело видеото,ако има повече такива съвестни хора корупцията ще бъде много по- малко.
121
20
 
10
 
! Отговори
ж.стоев преди 9 години
Лично аз предпочитам да дам 10лева на полицая отколкото да дам 50 лв на *** държава която ще ги даде на ***.Защо не потърсите отговорност и от "хидро инжинера" Доган бе лицемери долни мръсни за оня милион ли бяха два ли бяха ами погвате човека с 600700лв заплата.Не трябва да е така но в това Бунище наречено БГ трябва да избирам за съжаление по малкото зло