Ахмед Муса - многопластов, смирен и фатално устремен към Аллах

Въпреки всичко той не е опасен, убеден е адвокатът му Хари Харалампиев
Обновена: 29 ное 2014 10:49 | 29 ное 2014 10:37,
133
Ахмед Муса - многопластов, смирен и фатално устремен към Аллах
Ахмед Муса, снимка: Dnes.bg

Ахмед Муса е многопластов, не е елементарен и има известна култура. Така заловеният преди дни при акция на ДАНС мюсюлманин бе описан от адвоката му Хари Харалампиев. Муса е обвинен, че е организатор на група за проповядване на радикален ислям и е последовател на „Ислямска държава”.

Пред bTV защитникът му обясни, че всички имами странят от клиента му, а той самият страда от липса на достатъчно разсъдливост. Характерен е и с фаталната си устременост към Аллах.

Още по темата
Снощи съдът в Пазаржик остави в ареста всички задържани при акцията на ДАНС мюсюлмани. Според магистратите за шестимата мъже и една жена има достатъчно улики, че са участвали в група за проповядване на антидемократична идеология и принципите на „Ислямска държава”.

„Хората казват, че ги учи към човеколюбие. В циганската махала не се продава дрога и не се краде. Много е сложна линията между ангела и дявола”, коментира Харалампиев.

Адвокатът припомни част от историята на Муса, според която като малък той се разболял от шизофрения, но по думите му Аллах го излекувал. В съда казал, че страда от тежко заболяване, но благодарение на изключителната си вяра го преборил. Той никога не се е лекувал по общоприетия начин.

Въпреки това според адвокат Харалампиев Ахмед Муса не е опасен, тъй като е праволинеен в своите действия. „Никога не е говорил за радикален ислям, не води разточителен живот. Убедеността ми, че не е опасен идва от неговата смиреност, поне когато е при мен”, каза още юристът.

Съпругата на Ахмед Муса пък обяви пред Нова телевизия, че прокурорите нямат никакви доказателства срещу мъжа й. „От моята къща нищо не са взели освен 2-3 книги и един компютър, на който играят децата. Те така си вдигат постовете”, смята жената. Тя отрича да е взимала пари да носи бурка.

„Искам мъжът ми да бъде на свобода, 4-годишното ми дете ме пита защо той не се прибира у дома”,  каза още съпругата на Ахмед Муса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
Даола преди 9 години
Видът на този самозванец е доста стряскащ - външността е свързана с вътрешността. Мисля, веднъж го гледах по някаква телевизия в разговор с водещ - беше нещо като развалена грамофонна плоча, каквото и да го питат все едно и също повтаряше. Беше ми дори смешно - ние сме в 21 век.
67
0
 
0
 
! Отговори
БЕЦ преди 9 години
ТОЗИ АКО ГО ПУСНАТ НА СВОБОДА,ТОГАВА ЩЕ ВИДИТЕ КОЙ Е. ВИЖТЕ МУ ПОГЛЕДА САМО.ЗАЩО БОГ СЕГА НЕ МУ ПОГНЕ ИЛИ НИЕ ПОСЛЕ ЩЕ СЕ МОЛИМ БОГ ДА НИ Е НА ПОМОЩ
66
0
 
1
 
! Отговори
MbcT преди 9 години
аз съм за MbcT
65
0
 
1
 
! Отговори
кали преди 9 години
Какви да станем българи ??? Да отмъстим или да простим ???
64
0
 
3
 
! Отговори
кали преди 9 години
А помните ли БАТАШКОТО КЛАНЕ !!! Ами ако сега ние заколим всички ислюмисти а ??? А може и така да направим !!! За да отмъстим българи !!!
63
0
 
5
 
! Отговори
кали преди 9 години
Чудесно , че са заловили един убиец -ислямист !!! А сега е време и другите да бъдат уловени !!! Крайно време беше !!!
62
1
 
1
 
! Отговори
Чудно ми е преди 9 години
Ама като гледам как го описват медиите направо ще го взема на работа. Лошото е само, че той няма един ден трудов стаж и не е свикнал да работи. Поради тази причина краде от здравеопазването на детето ми и от моята бъдеща пенсия. На всичко от горе радикализира връстниците на детето ми. Нека го сравня с инфекция - бактериите са в теб (обществото), но като почнат и да те разболяват вече трябва да ги унищожиш!
61
0
 
3
 
! Отговори
Мирянин от 218 преди 9 години
Жена в ,,бурка,,- това е истинска костенурка.
60
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Този многопластовия като полежи в затвора ще му се пренаредят пластовете
59
0
 
5
 
! Отговори
Адолф преди 9 години
Ако тези не ги осъдят, от следващия ден почвам да ходя с тениска и знаме с пречупен кръст. Ако ме спрат на улицата полицаите ще им обяснявам как това е будисткият символ на слънцето и ще се позовавам на въпросното дело.
58
5
 
6
 
! Отговори
правда преди 9 години
Човека е напълно невинен и никой от властта не им помага, просто Муса почти не знае български и е бил много години в ислямски центрове в Австрия. Никой не ги финансира а скъпите адвокати ги защитават на добра воля. Нито Борисов нито Плевнелиев служат на Турция. Борисов не получи поздравително писмо от Обама. Политиците работят само за интереса на българите.
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
VSICKI TEZI DEISTVIA SA REZULTAT OT DEISTVIATA NA DPC.ZASHTO NIKOI ZA 25 GOD. NE POISKA ZABRANATA IM.
56
0
 
4
 
! Отговори
Pilot преди 9 години
Ако е Българин ,да го пращат в затвора завинаги, ако е чужденец черен печат и екстрадация от там от където е дошъл !!! Ако имаме Българска Държава мислеща за бъдещето на българите така ще постъпят, а не да ми назначават хора със съмнително досие на високи постове!!! Народе събуди се !!!
55
0
 
1
 
! Отговори
Pilot преди 9 години
Защо не пишат този от къде е дошъл,каква му е историята,какво образование има и т.н.
54
2
 
3
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Ако започнем методично да избиваме евреите, ще забележим че ще престанат да идват в България разни диваци като този ниандерталец, даже *** ще си стоят по гетата. Един по надолу пита от къде има пари за парлама пред ***? Всички пари в света са в еврейски ръце и инвестират където счетат за нужно. Кой въоръжи тази Ислямска Държава. Защо тя като прави радикален ислям тръгна към турция че оттам и към Европа, а не зави към арабските държави строени в коридор чак до Мароко, и то през изсраел?
53
0
 
2
 
! Отговори
до 55 преди 9 години
Ама тичаш да гласуваш за тях,нали?
52
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този "смирен" фанатик нямаше ли пряка роднинска връзка с водачи от ИДИЛ? И от къде толкова пари, да плащат на цяла махала *** да се омотават във чаршафи и да си пускат бради, да се правят на по правоверни от аятоласите? Отдавна изпуснахме магарето в калта, покрай ДПС и "защитата" им на "вярата", с безкрайното им изнудване за "етническия" мир! Имаме две явни протурски партии, ако едната не е на власт, то другата е вътре и винаги ни управляват! Корман Исмаилов си е явен агент на МИТ!
51
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май нещата са малко изтървани. В центъра на България радикализма е придобил притеснителни размери.
50
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Затвор ли , бесило на площада. Обявяването на война срещу Християнството трябва да се наказва със смъртна присъда.
49
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До TURK.В Палестина ако не знаеш, е първоначално Християнска Държава и след толкова векове на Ислямски геноцид, все още има Християни.В Сирия, християните бяха клани като животни от ИДИЛ, Асирийци, Арменци и всякакви бяха унижавани, изнасилвани, убивани, а жените им поробвани. Това е истината.