Протест срещу расизма събра българи и роми

"Обичаме всичко, което е шарено, обичаме различията"
21 дек 2014 18:49, Екип на Bulgaria On Air
640
Протест срещу расизма събра българи и роми
Снимка: Булфото

Протест срещу расизма и дискриминацията събра на едно място българи и роми. Причината – изказването преди седмица на здравния министър Петър Москов, че в ромските махали линейки ще влизат само с полиция, както и последвалите коментари в парламента по темата.

Недоволството на гражданите беше организирано в социалните мрежи и събра около 150 души в София.

Всички дошли на протеста бяха категорични, че нападението на медицински екипи не е нормално и трябва да се наказва. Обявиха се обаче против трибуната на Народното събрание да се използва за популистки и расистки обиди.

"Обидно е министър на здравеопазването да се изкаже по расистки начин, обидно е от парламентарната трибуна да се чуват такива неща, и то не е просто обидно, а опасно за свободата на всички ни", обясни Владимир Василев, протестиращ.

"Аз не смятам, че моята майка е с инстинкт на улична кучка, защото аз не съм си играл с прасета, защото аз не съм човекоподобно и не съм от въпросната популация. Аз съм човек и гражданин на България и искам към мен да се отнасят нормално, а не като човек, който принадлежи към някаква общност", заяви Огнян Исаев, протестиращ.

С нестандартен хепънинг част от протестиращите показаха, че хората не трябва да се делят по расова и религиозна принадлежност.

"Обичаме цветовете, обичаме всичко, което е шарено. Не обичаме монотонното. Обичаме различията и не харесваме хората, които говорят расистки от парламента, и смятаме, че прокуратурата трябва да се намеси, защото е срам и позор за България", заяви журналистката Еми Барух.

С плакати и скандирани протестиращите извървяха разстоянието дo Народното събрание, където за кратко блокираха движението.

Видеорепортаж вижте в сайта на Bulgaria on Air
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


640
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
29
 
! Отговори
Пурко преди 9 години
Така, както сме я подкарали, да си затваряме очите, да не вземаме мерки, да оставяме ромите да вършат злодейства, нищо добро не идва! На хората им писна и в следващия парламент националистите ще са още повече! И ще се появи някой още по краен, от Валери и Волен и прочие, ще вземе властта и ще се стигне отново до газовите камери! Всичко в човешката история се повтаря.....
111
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей , каква е тази еврейка журналистка Еми Барух и какво иска от България
110
3
 
46
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Аз пък обичам еднаквото! Еднакви права за всички, еднакви задължения, еднакви данъци, еднакво правораздаване! Айде първо това да направим, пък после да скачаме, че някой е казал изстината на глас!Браво Москов!
109
2
 
26
 
! Отговори
Ха ха преди 9 години
Лицемери!
108
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БХК постановка.
107
8
 
26
 
! Отговори
Бък преди 9 години
Какъв расизъм? Какви 5 лева?*** и българите,турците,арменците са все хора от бялата раса.Кой *** -*** пак изкара хората на студа да протестират за глупости.Изказванията им били криви,а не виждат реалните проблеми в живота.
106
1
 
30
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
ako *** krade tok mu otka4at jicite i toi pak gi zaka4a ako balgarin se prika4i i go davat pod sad a kajete sega ko da praim koi sa diskriminirani
105
1
 
47
 
! Отговори
хахахахаха преди 9 години
Всеки говори за ромите колко са зле, а никой ли няма да каже и дума за спешните ни отделения?!Жена ми си поряза пръста до кокал и я закарах в спешното в Пловдив (хирургиите) и на входа на спешна помощ ме пресрещнаха БАРИЕРИ където един *** почна да ми разказва колко пари е на час престоя?!?! Бариерата за бърза помощ се отваря със КАРТА КАТО В МОЛОВЕТЕ! Да не разказвам с какво се сблъскахме вътре.... ето за това работя и си плащам данъците редовно...
104
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** народ сме и това е. Тръгнали да протестират. Защо не протестира никой като *** тормозят зверски възрастни хора по селата, като не плащат ни стотинка и доят държавата. Събрали са 150 ***. Събудете се един път за винаги. *** си българино ***, срам ме е от вас.
103
1
 
19
 
! Отговори
Тангра преди 9 години
Само едно бих вмъкнал тукGott mit uns
102
3
 
21
 
! Отговори
да се знае преди 9 години
В България расизъм няма!
101
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хем ме разсмяха една част от коментарите, хем се ядосвам заради това, че накрая все пак няколко човека са успели да се скарат и да се обиждат на етнос.Недейте така, бе!
100
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хора, влезте в страницта ан БХК и там пишете- тази антибългарска организация продължава с дейността си срещу обикновените хора . не се спират да пишат отворени писма наляво и надясно и да ни обниждат. тези трябва да бъдат изгонени.
99
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
150 души? Много внушително, няма що. Що ли не са 150 хиляди?? Това показва, че хората не са съгласни *** да бият лекарите ни и да иска на разположение специални линейки, а да не плащат нищо, както винаги. Само 150 платени от БХК и куп други организации, които се ползват с отрицателен авторитет в обществото. такива каузи не трогват хората, на които им дойде до гуша от правата на ***
98
4
 
18
 
! Отговори
Беше ясно... преди 9 години
... като бял ден, че неморалната, безпринципна, нелегитимна, неестествена 13тоглава Ламя на Борисов няма да доведе до нищо смислено, а само до простотии.
97
3
 
8
 
! Отговори
.... преди 9 години
До Кой е истинския ...На никоя ИМПЕРИЯ Не и е чиста работата,хората са едни и същи като видят малко власт искат СВЕТА :)
96
2
 
25
 
! Отговори
ЖЖ преди 9 години
Ние тук хубаво и сладко си говорим, но след 5-10 години този въпрос ще е такъв БИЧ за България, че просто ни е бедна фантазията.
95
1
 
24
 
! Отговори
Цялата паплач от преди 9 години
Цялата *** от комитети и комитетчета, дето присвояват, (пардон усвояват) парите дадени от Европа за *** се е събрала. Зер, това е една чудесна възможност да получат някои и друг допълнителен лев за борба с расизма!!!
94
17
 
6
 
! Отговори
Кой е истинския преди 9 години
до Той е:Кучето бяга спред тоягата! *** е притиснат до стената. Помисли - човекът няма добро образоване, знаеш в каква икономика се намира - няма индустрия, т.е. *** няма шансове и за обща работа. В сферата на услугите, няма какво да се лъжем, никой няма да наеме ***, ако може да наеме българин.И така *** няма доходи, обаче трябва да храни семейство. Държавните помощи за крайно недостатъчни, какво тогава му остава?Престъпността при *** е следствие, а не причина!
93
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българиски лекари ще те осъкатят за да ти вземат парите, българиски полицаи те рекетират по храстите, българи те лъжат и мамят по банки, телекоми, безиностанции и където се сетиш, български бармани ти сипват спирт... От КТБ до таксиджията с помпичка все българи ще се намерят. Не е срамно да се краде срамно е да те хванат ...