Протест срещу расизма събра българи и роми

"Обичаме всичко, което е шарено, обичаме различията"
21 дек 2014 18:49, Екип на Bulgaria On Air
640
Протест срещу расизма събра българи и роми
Снимка: Булфото

Протест срещу расизма и дискриминацията събра на едно място българи и роми. Причината – изказването преди седмица на здравния министър Петър Москов, че в ромските махали линейки ще влизат само с полиция, както и последвалите коментари в парламента по темата.

Недоволството на гражданите беше организирано в социалните мрежи и събра около 150 души в София.

Всички дошли на протеста бяха категорични, че нападението на медицински екипи не е нормално и трябва да се наказва. Обявиха се обаче против трибуната на Народното събрание да се използва за популистки и расистки обиди.

"Обидно е министър на здравеопазването да се изкаже по расистки начин, обидно е от парламентарната трибуна да се чуват такива неща, и то не е просто обидно, а опасно за свободата на всички ни", обясни Владимир Василев, протестиращ.

"Аз не смятам, че моята майка е с инстинкт на улична кучка, защото аз не съм си играл с прасета, защото аз не съм човекоподобно и не съм от въпросната популация. Аз съм човек и гражданин на България и искам към мен да се отнасят нормално, а не като човек, който принадлежи към някаква общност", заяви Огнян Исаев, протестиращ.

С нестандартен хепънинг част от протестиращите показаха, че хората не трябва да се делят по расова и религиозна принадлежност.

"Обичаме цветовете, обичаме всичко, което е шарено. Не обичаме монотонното. Обичаме различията и не харесваме хората, които говорят расистки от парламента, и смятаме, че прокуратурата трябва да се намеси, защото е срам и позор за България", заяви журналистката Еми Барух.

С плакати и скандирани протестиращите извървяха разстоянието дo Народното събрание, където за кратко блокираха движението.

Видеорепортаж вижте в сайта на Bulgaria on Air
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


640
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
26
 
! Отговори
Той е преди 9 години
До Кой е истинския врагАз също помня целия преход, и ще ти отговоря - не, всъщност не *** нароиха изброените зулуми,но те са тия,дето се "възползват" от тая "свобода", и то,по най-гадния начин!Допреди 20тина години,трудно ще чуеш думи на омраза,докато сега,99% от хората ги мразят,буквално!1% са като тая Еми Барух,ама пък тя не е българка,колко показателно, нали?
91
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ахахаха само аз ли виждам, че на плаката има задраскана хинди свастика (а не нацистки кръст, защото разликата е точно в наклона :)) хмм, точно те трябва много добре да знаят какво е свастиката и тогава какво искат да покажат ... не на мира ли ?
90
4
 
8
 
! Отговори
Помня преди 9 години
Помня зората на демокрацията и клишето , по добре 1000 престъпника на свобода , отколкото един невинен в затвора.Стигна се до там , хиляди извършили престъпление да са на свобода и хилядите лежащи в затвора , чрез свободата на словото да се обявяват за невинни. Помня и как топ журналисти като Милен Цветков обявяваха , само първият милион ще е мръсен , другите ще са като сутринна капиталистическа зора. Пък днес в блатото един чист лев не циркулира . *** са виновни.Те ли го направиха?
89
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да ходат да протестират пред къщата на оня *** расист.
88
3
 
27
 
! Отговори
акуд преди 9 години
тези 150 човека кога ще протестират срещу хафъзов и неговото анти държавно изказване и подкрепа на престъпници които проповядват радикален ислям в Пазарджик????
87
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей, кви са тия организирани масовки?
86
2
 
13
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
Много ми се иска тукашните експерти по тамата Расизъм да ми отговорят дали е расизъм да се събарят къщи строени без план на чужда земя. Ако е расизъм и аз съм расист.
85
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ООООООО я стига глупости расизъм. Къде го видяхте? Или когато става въпрос за това *** да спазват закона го обръщаме на расизъм. Ми то тогава и българите да скочим, че ни дискриминират расово в собствената ни държава. Когато започнат да работят да плащат данъци и осигуровки тогава ще имат ПРАВОТО да претендират за каквото и да било. Къде видяхте проблем в изказването на Москов, може би в това че се опитва да защити хората които са му колеги и които понасят простотиите на тази ***.
84
1
 
17
 
! Отговори
Дедо преди 9 години
Колко от тези "активисти" не са ангажирани в НПОта, които къде пряко - къде косвено са субсидирани от анти БХК?
83
25
 
7
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Браво, хубава инициатива!
82
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коментар 118 /NE NA RASIZMA,NE NA GYAURITE/ трябва обязателно да остане. Не го трийте!
81
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
виновни за расизма,ксенофобията и расовата дискриминация са толерастите и предателите.
80
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обикновено бройката на платените протестиращи силно се превишават от платените медии, така че вероятно имаме 50-60 сорсоидни к*рви да позират за снимки, че да има какво да се завърти от антибългарските медийни групировки. Крайно време е да се криминализира антибългаризма в България. Щом може антисемитизъм, значи може и антибългаризъм. За всяка антибългарска проява глоби, затвор и забрана на диверсионни туморни организации като БХК!
79
1
 
19
 
! Отговори
миро преди 9 години
халифата наближава тия протестираши ще кандидатстват за някой вилает.може и активни борци за ромите се надяват да станат донякога
78
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това нещо от атака го организираха
77
1
 
31
 
! Отговори
господин петров преди 9 години
Защо коментар съдържащ фразата "гадното българско племе" не е изтрит?Още утре ще се погрижа да имате огромни проблеми.
76
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо се отразяват в медиите простотиите на 5 платени полуидиота?
75
3
 
28
 
! Отговори
непукист преди 9 години
С това *** само наливат масло в огъня.
74
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пожелавам на всички толерасти техен близък да бъде бит, ограбен или изнасилен от римлянин...
73
3
 
34
 
! Отговори
Германец от Герман преди 9 години
Скоро ще стане като в "прекрасната" Западна(ла) Европа навсякъде където се обърнеш - Талибан Чорба! Продажници, гейове и лезбийки, или промити мозъци протестират без да имат и най-малка представа какво бъдеще ни чака с тези така добре проповядвани толерантност и търпимост. УЖАС!