Протест срещу расизма събра българи и роми

"Обичаме всичко, което е шарено, обичаме различията"
21 дек 2014 18:49, Екип на Bulgaria On Air
640
Протест срещу расизма събра българи и роми
Снимка: Булфото

Протест срещу расизма и дискриминацията събра на едно място българи и роми. Причината – изказването преди седмица на здравния министър Петър Москов, че в ромските махали линейки ще влизат само с полиция, както и последвалите коментари в парламента по темата.

Недоволството на гражданите беше организирано в социалните мрежи и събра около 150 души в София.

Всички дошли на протеста бяха категорични, че нападението на медицински екипи не е нормално и трябва да се наказва. Обявиха се обаче против трибуната на Народното събрание да се използва за популистки и расистки обиди.

"Обидно е министър на здравеопазването да се изкаже по расистки начин, обидно е от парламентарната трибуна да се чуват такива неща, и то не е просто обидно, а опасно за свободата на всички ни", обясни Владимир Василев, протестиращ.

"Аз не смятам, че моята майка е с инстинкт на улична кучка, защото аз не съм си играл с прасета, защото аз не съм човекоподобно и не съм от въпросната популация. Аз съм човек и гражданин на България и искам към мен да се отнасят нормално, а не като човек, който принадлежи към някаква общност", заяви Огнян Исаев, протестиращ.

С нестандартен хепънинг част от протестиращите показаха, че хората не трябва да се делят по расова и религиозна принадлежност.

"Обичаме цветовете, обичаме всичко, което е шарено. Не обичаме монотонното. Обичаме различията и не харесваме хората, които говорят расистки от парламента, и смятаме, че прокуратурата трябва да се намеси, защото е срам и позор за България", заяви журналистката Еми Барух.

С плакати и скандирани протестиращите извървяха разстоянието дo Народното събрание, където за кратко блокираха движението.

Видеорепортаж вижте в сайта на Bulgaria on Air
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


640
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
32
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българите са най-комплексираните расисти.
51
1
 
37
 
! Отговори
ха-ха преди 9 години
От Днес БГ се вкараха таралеж с тази статия.Не сварват да трият постове завалиите.
50
2
 
6
 
! Отговори
Turk преди 9 години
DO 52 Abe 4ovek :D misli malko predi da pi6e6 siguren li si 4e znae6 tezi ezikove ? asembly e low level ezik a c e drugo i nqma v nego oop a drugite sa syzdadeni nad oop no vseki si ima razli4en syntax :D i kakvo e TCP IP programirane ? did you mean `socket programming` ?
49
3
 
24
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
евреите винаги са били огромни манипулатори. светът без евреи ще бъде едно полезно място за обмяна на мнения, поне без цензурата им на "богове. хахахаа
48
2
 
38
 
! Отговори
SS преди 9 години
Предложение към защитниците на черноглавите : живейте поне месец на място, където съседи да са ви ***, и гарантирам, че ще станете расисти...
47
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АЗ СЪМ ГОРД ,ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН,НИЕ КАТО ЕДИНИЦИ СМЕ ДОСТА ПО КАЧЕСТВЕНИ ОТ ЗАПАДНЯЦИТЕ,ДОСТА,ДОСТА,ДОСТА ПО КАЧЕСТВЕНИ,СЪС ВСЕКИ ИЗМИНАЛ ДЕН СЕ УБЕЖДАВАМ В ТОВА,КОЙТО НЕ Е СТЪПВАЛ НА ЗАПАД ПЛЮЕ ПО БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ,БЪЛГАРИЯ Е НАЙ КРАСИВАТА СТРАНА НА СВЕТА,НАЙ ПЛОДОРОДНА,БОЖИЯ ЗЕМЯ,БЪЛГАРИТЕ СА ВИСОКО ОБРАЗОВАНИ И МОЖЕЩИ ХОРА,ЕДНИ ОТ НАЙ КАДЪРНИТЕ НА ТАЗИ ПЛАНЕТА,ТОВА ,ЧЕ ЦИОН И ИЗРАЕЛ ВОДЯТ ЗА НОСА СВЕТА Е ДРУГ ВЪПРОС,ИЗРАЕЛ Е ЗЛОТО ЗА БЪЛГАРИЯ
46
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кажете ден и час и да видите как ще се съберем поне 15 000 срещу тия *** дето са се събрали днес! Няма ли кой да организира протест срещу безчинствата на тази ***????
45
3
 
50
 
! Отговори
еди кой си преди 9 години
ПО-КОЛКО ВИ ПЛАТИХА ПРОДАЖНИ ***?!
44
3
 
16
 
! Отговори
До Циганин-Прогpамис преди 9 години
Аз пък съм марсианец и мога да препрограмирам километража на летяща чиния :)
43
3
 
8
 
! Отговори
ChichaTiMinko преди 9 години
Ne na rasizma, no romite ne sa narod che da budat tretirani kato xora.Nikoga nqma da se obedinim s tazi tvar zlokobna.Ne na rasizma, no sushto taka i NE na romite.
42
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кога ще се съберем и ние да мачкаме тази стан????
41
3
 
61
 
! Отговори
ПРАВОСЛАВЕН преди 9 години
Никога не съм харесвам либерастващите демократчета, но Москов си е мъж на място! Личи си, че им е бръкнал дълбоко на всякаквитам БХК-та и тем подобна ***!
40
4
 
40
 
! Отговори
до Циганинпрограмист преди 9 години
Е как така аз поне 600-700 програмиста познавам и нито един *** от тях ? Лъжеш най-вероятно и се правиш на интересен.
39
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
единствено виновни са българските власти които не прилагат еднакво закона за всички
38
1
 
84
 
! Отговори
реалист преди 9 години
Aз нямах нищо против ромите, даже имах приятели сред тях, но окрадаха виличката на дядо ми, изкорениха му лозята, изсякоха му овощките и един път го биха със сопи...в крайна сметка я и събориха за да крадат строителен материал....Вас, лъжа, мене-истина! Като цяло унищожиха цялата вилна зона, която беше в близост до ромския квартал. Това стана с мълчаливото съгласие на държавата! Очаквам изтриване, защото пиша истината
37
2
 
45
 
! Отговори
Българче преди 9 години
ВЪЗВЪРНА МИ СЕ НАДЕЖДАТА ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД СЛЕД ТАЗИ НОВИНА. КОЛКО МАЛКО, ШЕПА ТОЛЕРАСТЧЕТА СЕ БЯХА СЪБРАЛИ НА ТОЗИ ПЛАТЕН ПСЕВДО ПРОТЕСТ!
36
1
 
15
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Пфу!
35
2
 
17
 
! Отговори
диктаторът преди 9 години
- Всички виновни незабавно да бъдат разстреляни!- А кои са виновните?- Как кои? Всички!
34
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Приберете си ги в ИЗСРАел манговците тогава и без това сте си лика прилика с тях и по боя и по нрави!
33
47
 
7
 
! Отговори
Хелзинска преди 9 години
Всички фашисти на съд ! България на съд заради отношението и към ромските и турските малценства! Затвор за нацистите !