НЗОК реши да не подпише Националния рамков договор за 2015 г.

Решението е гласувано на днешното заседание на Надзорния съвет
23 дек 2014 15:20,
4
НЗОК реши да не подпише Националния рамков договор за 2015 г.
Снимка: Ройтерс

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) няма да подпише Националния рамков договор за 2015 г. Това съобщи управителят на Здравната каса д-р Румяна Тодорова пред журналисти, цитирана от Агенция "Фокус".

Решението е гласувано на днешното заседание на Надзорния съвет.

Всички членове на надзора са били против искането на Българския лекарски съюз (БЛС) за увеличаване на цените на някои медицински дейности. Според тях то ще доведе до намаляване на обемите в извънболничната помощ.

„Надзорният съвет се раздели - четирима са „против” подписване на рамковия договор, а трима са „за", каза Тодорова и уточни, че тримата са квотата на държавата.

По отношение на договора за обем и цени всички са единодушни, че не одобряват предложенията на лекарския съюз за вдигане на цените, посочи тя.

И обясни, че вчера в НЗОК е получено ултимативно писмо, в което се казва, че съборът на БЛС в събота е взел решение, че биха подписали текстовата част така, както е договорена, но за договор за обем и цени ще се съгласят само ако се приемат техните цени.

По думите й, ако се приемат цените на Българския лекарски съюз, това означава хиляди направления по-малко. „Ако се приемат тези цени, НЗОК влиза в един много сериозен дефицит с около 12 млн. лева за извънболничната помощ", каза още Румяна Тодорова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: НЗОКздравеопазване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Давайте, давайте алчните доктори не можете ги спря в краденето им вече!Заплатите им стигнаха космически размери, а работата им -пълна нула.Така е, защото гарван, гарвану око не вади формални проверки за точките и запетайките в историите и листовете, а качеството на лечението-него кучета го яли и който умрял, умрял.Никой и не говори че в болниците работи и среден персонал сякаш лекарите сами си правят манипулациите,изследванията,скенерите,снимките или пък сами бършат *** на болните!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KRADZITE NE SA DOVOLNI-ISKAT OSHTE.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Д-р Тодорова нали е от квотата на БСП мълчеше като риба при дефицит над 300 млн. Сега се обажда заради мижав дефицит от 12 млн. Най добре е тя и сестра й Илияна Брюкселска да вземат малко да се пострижат ,че са тези дълги коси са станали повече от вещерници !
1
0
 
3
 
! Отговори
Таня преди 9 години
Ами ако се уселичи събираемостта на здравните вноски няма да се налагат такива дефицити. Проблема е че за да се увеличи събираемостта 1000 000 човека би трябвало да бъдат осъдени защото доброволно няма да дадат пари.