Психопати дебнат отвсякъде, алармира психотерапевт

Д-р Тенев: Човекът не е мръднал като еволюция от каменната ера
Обновена: 5 яну 2015 14:01 | 5 яну 2015 11:12, Камелия Цветанова
106
Психопати дебнат отвсякъде, алармира психотерапевт
Снимка: Reuters, архив

Сред хората около нас има много неразпознати психопати, смята психотерапевтът д-р Димитър Тенев.

„Докато шизофренията е лесно за диагностициране заболяване и болните ги вкарват в специализирано заведение, психопатията е сред нас навсякъде и може хора, които изглеждат напълно нормални, да крият девиация на психиката”, заяви той по Нова телевизия.
 
Според д-р Тенев въпреки научно-техническа революция и прогреса на човечеството човекът не е мръднал като еволюция на съзнанието и сантиметър от каменната ера до днес.
 
„Човекът изпитва удоволствие от садизма, от чуждата болка. Например, когато някой се подхлъзне и падне, всички се смеят. Това е автентична реакция, която идва от незряла психика и на нееволюирало съзнание”, обясни той.

Според психотерапевта много хора след отпуск или след празнични почивни дни страдат от тревожно-депресивен синдром.

Депресивните симптоми може да се усещане за демотивация, летаргия, тъга, меланхолия, активират се различни страхове, дори безсъние, преяждане или пък никакво хранене. Това е реактивна депресия, защото е реакция на събитието, че се връщаме към "робството" от 9 ч. до 18 ч.

Това означава, че хората се връщат към безрадостно битие и новата година не им е помогнала да постигнат генералната промяна в живота си и се връщат в матрицата, коментира д-р Тенев.

Той обаче смята, че ако си повтаряме непрекъснато, че всичко в живота ни е супер, нищо няма да се промени, а трябва да се влияе на подсъзнанието и да си зададем генералния въпрос защо се чувстваме зле, като се връщаме на работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
x10 преди 9 години
Благодаря ви,доктор Енчев!
66
0
 
1
 
! Отговори
Ben преди 9 години
Доктора се казва Тенчев. Днес.бг, поне пишето името на човека правилно. Все пак той положи доста усилие да запази добрия тон и да използва възможно най-меките думички за да изкаже мнението си за това колко сме зле и как повечето хора са чисто и просто ***, в които няма грам съзнание, кухи отвътре и с никаква надежда за каквото и да е развитие... Който смята, че няма истина в тези думи, или е от същата описана порода или доста добре се самозаблуждава. Или може би живее отдалечено от хората...
65
0
 
4
 
! Отговори
Garibaldi преди 9 години
До Шоп Никога кравар,ако ще и турско да стане! Вярвам в Бог и не вярвам в еволюциятя.Той ни е създал съвършени, такива сме и днес. Еволюция има в мисленето и технологиите.
64
2
 
1
 
! Отговори
world wide преди 9 години
" Светът е широк и психопати дебнат отвсякъде !"
63
4
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Garibaldiи аз никога не съм се смялна паднал на земята човек,но съм си русофил----------------- Има време и ти да еволюираш, никой не се е родил съвършен.
62
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Посочете ми един нормален и аз ще ви го излекувам.Карл Юнг
61
3
 
5
 
! Отговори
Ъдвайзър !!! преди 9 години
И във София от дивата провинция се домъкна един психо!!!Беше в началото на 80-те години когато цъфна този психопат!Уреди се да бачка на бул Раковски 138 в литературния музей!Преди тва беше изфинтирал наборната комисия че е кьорав-с близо 10 диоптъра късогледство бил??!!!Психопатията му се проявяваше постепенно!Започна с кражба на фотоапарат!Дълбоко комплексиран поради ръстта си на джудже се чудеше кви да ги дроби!Сега е главатар на банда психопати маскирани като ПП Юруш бре!Но си е същия психо!
60
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние сме на всеки километър!
59
1
 
6
 
! Отговори
Garibaldi преди 9 години
До Щирлиц Много си прав Щирлиц!
58
1
 
4
 
! Отговори
ЗАТВОРЕНО ОБЩЕСТВО преди 9 години
Внимавайте, аз съм един от тях.
57
4
 
13
 
! Отговори
Garibaldi преди 9 години
До Шоп Ти си от еволюиралите,нали винаги си по-различен от другите.Щото и аз никога не съм се смял на паднал на земята човек,но съм си русофил и не съм от краварите.
56
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
oтговарям на на вси4ки по горе описани симптоми ... май съм изпаткал...
55
2
 
11
 
! Отговори
Поздравления преди 9 години
Много хубава статия. Няма да е зле да направите една и за комуникацията между хората, защото те вече не могат да комуникират.
54
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лекарят казва, че еволюция няма, което си е така. Даже има деволюция.
53
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А какво трябва да се очаква, след като БИТИЕТО ОПРЕДЕЛЯ СЪЗНАНИЕТО?!!!! Променете битието на хората, не ги третирайте като животни-потребители!
52
2
 
17
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Никога не съм се смял, когато някой падне. Изобщо не ми идва отвътре, не го намирам за смешно.
51
1
 
11
 
! Отговори
Хм... преди 9 години
В каменната ера не са се убивали заради наслада/удоволствие, а за да оцелеят - да се хранят, да се защитат от чужди/нашественици, ....! В каменната ера едно племе е избивало друго, а не своето!
50
3
 
2
 
! Отговори
относно шефа преди 9 години
Психопатията и лидерството понякога са двете страни на една и съща монета. Преди да приемете някой за авторитет, изследвайте как вие бихте постъпвали на негово място. И ако всичко е според вашите ценности, замислете се още веднъж дали не сте психопат.
49
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мразя хората!
48
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Особено по високите етажи на властта. Колкото по-висок етажа, толкова по-голяма е концентрацията на психопатите във всички власти. А, в четвъртата власт пък 99%.