България повишава нивото на сигурност на летища и гари

Мерките разпореди транспортният министър
Обновена: 9 яну 2015 16:09 | 9 яну 2015 16:03,
44
България повишава нивото на сигурност на летища и гари
Летище Бургас. Снимка: архив Булфото

Нивото на сигурност на транспортните обекти у нас беше повишено. Това стана по разпореждане на транспортния министър Ивайло Московски, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Още по темата
Повишено е нивото на сигурност на летища, пристанища, автогари и ж.п. гари. Същото е направено и по отношение на разпределителните центрове за пощенски пратки и колети на „Български пощи“ ЕАД.

Мерките са превантивни, обявиха още от министерството на транспорта. Те предвиждат  ръководителите на дружествата и предприятията да извършат допълнителен инструктаж на служителите по охрана за повишено внимание на преминаващите пътници и товари.

Центровете, където се обработват пощенски пратки, трябва да засилят проверките на съдържанието на пакетите, предвижда още планът за повишаване на сигурността.

Разпореждането на Московски идва на фона на засилващото се напрежение във Франция, където днес има нови престрелки, убити и взети заложници.

„Заплахата за цяла Европа е заплаха и за България“, каза по-рано днес вицепремиерът Меглена Кунева по повод терора в Париж. Пред bTV Кунева обясни, че са застрашени демократични ценности като свободата на словото и това е един много сериозен предупредителен сигнал.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Московски, лъжеш! преди 9 години
И как така ги повишиха, като не се вижда кьорав униформен полицай в "транспортните обекти"?Глупости: "Повишено е нивото на сигурност на летища, пристанища, автогари и ж.п. гари."?- на "летища"? - видяхме Сарафово!- на "пристанища"? - от 1995 до сега няма Полицейска охрана!- на "автогари"? - след 1989 г. само *** "Тука-има, тука-няма"!- на "ж.п. гари"? - някой все още да не е разбрал, че от 2014 г. е закрита/ликвидирана "Транспортна полиция", която структура охраняваше Железницата?
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А на границата ??
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че те са тук, влизат си колкото искат като количество и по границата на влизане когото срещнат го настаняват веднага на държавна издръжка! Защото премиера ни подписа договори!!! Договори да ги приемаме със семействата им, с четирите им жени и децата, защото се "биели" срещу лошият Асад!!!
25
2
 
4
 
! Отговори
бай Тишан преди 9 години
Кунева, за пореден път показваш, че нямаш акъл!!!!На северния полюс е минус 30 градуса - означава ли това, че и в България е толкова?.....Във Франция има извънредни ситуации - това не означава автоматично, че и в България има такива! Ние имаме специални служби които трябва да си кажат думата. Чак тогаваа можем да повишаваме бдителността. И т.н. и т. н. Кунева, анадънму?!
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
dara bara ,zashtiteni smeshtnici .
23
7
 
2
 
! Отговори
до 27 преди 9 години
Обикновено "не се вързвам" дА ОБЯСНЯВАМ,НО:1.Ако 1948-1990 видеха 'някого' да рови в кофи, ще го извика кареотговорника, квартални, ЗАЩО не е на работа.2.Ще бъде обявен за "враг", който НАРОЧНО пред ЧУЖДЕНЦИТЕ излага НРБ.3.Или ще бъде в затвора, или ако обещае "нещо( елементарни доноси)ще му намерят някоя работа.4.ПРИ т.н. социализъм ВСИЧКИ трябваше да работят, за да НЯМА безработни както при "мръсния капитализъм".СЪЗДАВАХА се ИЗКУСТВЕНО служби, места, за да "ВИДЯТ капиталистите" как "ПРОСПЕ
22
1
 
2
 
! Отговори
25 поправка преди 9 години
да се чете;Имаме толкова предимства, защото СМЕ на по-висш етап.
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До хора!мисля си, мисля си....и не мога да си спомня "по онова време" толкова много хора да ровят по кофите
20
6
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Сложете блокпост пред руското посолство и им проверявайте багажниците на колите.
19
9
 
3
 
! Отговори
хора! преди 9 години
Хора, не бъдете така НЕГАТИВНО настроени! Сами привличате отрицателните енергии!По-добре ли ви беше , когато изпълнявахте заповеди на СССР?Мислете положително.Имаме толкова предимства, защото не сме на по-висш етап.Вижте, Северна Корея, ОНД,Куба и тя призна, че "нещата не вървят' само с Русия-друг".Мислете добри неща за децата си, внуците, за България! Гледайте Слънцето и призовавайте Доброто!
18
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сега да ви видя как се раздават ей така бази. Сложете сега соломончо паси, и кунева да пазят по летището и по гарите
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За летища и гари да пък за автобусните тролейбусните,спирки НеДа вземат да вложат малко пари в бордюри,плочки,спирки нямаТе също са много опасни за местното население Ама туй е без Значение
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На където тръгне Европа ние сме след тях.По точно мятаме Крачоли след ТяхОправихме Границата че се Притеснихе за ЛетищатаТъпа Работа Нямам думи
15
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Ха, ха, ха."Видяла жабата, че подковават коня, и тя вдигнала краката."Че и нашата работа.Сигурност няма, дано не се случи!
14
0
 
5
 
! Отговори
до 14 преди 9 години
Туй за Куфарите Ми е Познато до БолкаСамо че моето бе Раница
13
0
 
29
 
! Отговори
кръстоносец преди 9 години
демек се повишава сигурността на политиците и техните роднини. вие да не си мислите че някой от псевдобългарите дето ни управляват се е замислил за обикновенните хора?!
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А......................................ах.ах.ах.-смях голям виц да не ви го написаха в американското посолство ха-ха-ха-ха...................................................
11
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пътувал съм почти в цял свят, но само когато летя от България, при получаването на багажа виждам, че са ми отваряли куфарите.
10
0
 
21
 
! Отговори
Анти преди 9 години
В метрото полицаите гледат на изхода кой излиза. Кой как влиза, с какво и т.н. хич не ги интересува. ***. Аз ако искам мога да вкарам 50 кг тротил и никой няма да ми обърне внимание. После като си изляза сигурно ще ме поздравят с приятен ден.
9
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Алоо ,редакцията, това новият виц ли е. Вие да не сте се превърнали в хумористичен вестник.-България може да повиши нивото си на евроинтегризъм, мюсулманизъм, простотизъм но , да ми говорите за сигурност в този бостан- ставате смешни