Ударът над "Шарли Ебдо" е удар над всички мюсюлмани!

Главното мюфтийство осъди остро терористичния акт в Париж
Обновена: 9 яну 2015 14:13 | 9 яну 2015 11:36, Красимир Ангелов
93
Ударът над "Шарли Ебдо" е удар над всички мюсюлмани!
Снимка: Булфото

Главното мюфтийство на Мюсюлманско изповедание в България остро осъжда терористичния акт над редакцията на френското списание "Шарли Ебдо", става ясно от декларация, разпространена до медиите.

"Ние, представителите на българските граждани, изповядващи исляма, остро осъждаме отнемането на живота на невинни хора. Животът е неприкосновен дар от Всевишния и само Той има правото да се разпорежда с него, независимо от религиозните убеждения на личността”, се чете в посланието на мюфтийството.

От там отчитат, че "ударът над "Шарли Ебдо" е удар над всички мюсюлмани".

Още по темата
"Силно сме притеснени, че с подобни действия се цели използването на религията с цел неправомерен натиск над мюсюлманите и човечеството по света и маргинализиране на исляма. Религиозните убеждения на мюсюлманите не пораждат насилие и тероризъм, а терористите не могат да принадлежат към мюсюлманската ценностна система”, посочват още мюсюлманското изповедание.

От там изпращат своите съболезнования на семействата на загиналите и на целия френски народ и посочват, че ислямската религия е изпратена, за да донесе на човечеството милост, спокойствие, мир, сигурност и щастие “и то не само на този свят, а и в отвъдния”.

"Главно мюфтийство високо уважава едно от достойнствата на демокрацията, а именно свободата на словото, но смятаме, че то е средство за изразяване, за защитаване на каузи, а не за оскверняване на религиозни светини. Убедени сме в това, че животът е висше и неприкосновено благо и никакъв претекст не е достатъчен да аргументира неговото ощетяване”, завършва декларацията на Главното мюфтийство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пичове мюсюлмани, преварвате се един друг да осъждате и остро да критикувате терористите, които с викове "Алах акбар!" хладнокръвно и варварски застреляха немалко народ в ПАРИЖ. Ислямисти редовно хвърлят ракети по Израел, редовно отстрелват невинни в територията, контролирана от ИД.Само с думи е лесно, но трябват и действия. Честно ви казвам, ще ви имам много повече доверие, когато започнете да предавате радикални ислямисти-варвари на съответните власти!
29
3
 
12
 
! Отговори
ТС преди 9 години
Много са ми смешни тия "протестиращи" с надписите "Je suis Charlie" итн... Де факто по този начин признават победата на терористите. Тези искаха да затварят окончателно устата на тези които публикуват карикатури на профетата и успяха. Нито ЕДИН вестник из целия свят от страх не е публикувал отново рисунките на хората които си дадоха живота за свободата на словото. А правилната реакция трябваше да бъде именно ПУБЛИКУВАНЕ ДО ДУПКА навсякъде на снимката на профетата с бомбата в тюрбана. Загубихме.
28
5
 
20
 
! Отговори
аре бе преди 9 години
Да да... "исляма е религия на мира" ... "това не са мюсюлмани"... "терористите не представляват исляма"... бла бла... стига с тия безсмислени тъпотии. Междувременно всички терористи по света са мюсюлмани и крещят като ненормални "Аллах акбар" докато убиват хора. Колко още атентати, обезглавявания, кланета, стрелби трябва да се случат, за да изгоним тая пасмина от Европа !
27
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мюсюлманската ценностна система-ТОВА ВИЦ ЛИ Е
26
4
 
15
 
! Отговори
Dedo Ivan преди 9 години
"ислямската религия е изпратена, за да донесе на човечеството милост, спокойствие, мир, сигурност и щастие и то не само на този свят, а и в отвъдния... твърди BG -мюфтията. Очевидно представителите на тази религия от "любов" към нас бързат да ни предоставят достъп до изброените промоции по-скоро в отвъдния свят.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БЪЛГАРИНЕДВА ЛИ СИ БЪЛГАРИН
24
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
остава и да кажат, че ги подкрепят... просто всичко което казват е точно това което се предполага, че искаме да чуем...опит да ни замажат очите...и по някакъв начин отново се изкарват като жертви в ситуацията.. трябва да сме доста наивни ако им вярваме...
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много двусмислено заглавие...!!!
22
1
 
5
 
! Отговори
тцЪ преди 9 години
Разгеле! Едно адекватно изказване, при това дошло от правилната страна! А именно, мнението на мюсюлмани за ислямския фундаментализъм!
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доколко е верно че са им помагали ислямисти проникнали като "бежанци" през България и колко от тях ще ни върнат измежду тези 6000 които ни пращат
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А дали някога ще прочетеме ПОНЕ една добра(или поне нормална) новина свързана с исляма
19
0
 
0
 
! Отговори
НЕЗНАМ преди 9 години
"ВСЕВИШЕН" Е ЕПИТЕТ НА ГОСПОДА КОЙТО Е ПО-ВИСОКО ОТ ВСИЧКО. УИКИРЕЧНИК...
18
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всички *** всеки ден четат, че трябва да избиват неверници, цял ден си промиват малките глави с тази гнуч, обаче ако ги питаш - не било така, осъждали били деянието.. Е как осъждаш деяние, което е описано в книга, която по цял ден четеш и наричаш религия избиването на хора... егаси наглите мизерници
17
5
 
10
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Ще ви повярвам чак когато публично се откажете от исляма.
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето това са голяма част от мюсюлманите, явно трябваше и Франция да се убеди в това, ние сме ги търпяла векове - векове едно и също се е случвало тук. Когато са започвали нашествията на Балканите - цяла Европа си е чоплила в носа - айде и сега да си чопли - аман от права, свободи и не знам си какво.
15
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А религията на мюсулманите е точно такава ... терористична, варварска, маймунска. Убивате жени с камъни, взривявате невинни хора за да си отмъстите за нещо си ... вие сте си терористи по рождение, и трябва да бъдете наритани по подразбиране.
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 20КОФТИ ЛИ ТИ Е ОТ ТОВА?
13
9
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
*** са много недоволни от позицията на мюфтийството.
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименКОФТИ ЛИ ТИ Е ОТ ТОВА?
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Гошо... тъпотоКОМУНИСТ