Ударът над "Шарли Ебдо" е удар над всички мюсюлмани!

Главното мюфтийство осъди остро терористичния акт в Париж
Обновена: 9 яну 2015 14:13 | 9 яну 2015 11:36, Красимир Ангелов
93
Ударът над "Шарли Ебдо" е удар над всички мюсюлмани!
Снимка: Булфото

Главното мюфтийство на Мюсюлманско изповедание в България остро осъжда терористичния акт над редакцията на френското списание "Шарли Ебдо", става ясно от декларация, разпространена до медиите.

"Ние, представителите на българските граждани, изповядващи исляма, остро осъждаме отнемането на живота на невинни хора. Животът е неприкосновен дар от Всевишния и само Той има правото да се разпорежда с него, независимо от религиозните убеждения на личността”, се чете в посланието на мюфтийството.

От там отчитат, че "ударът над "Шарли Ебдо" е удар над всички мюсюлмани".

Още по темата
"Силно сме притеснени, че с подобни действия се цели използването на религията с цел неправомерен натиск над мюсюлманите и човечеството по света и маргинализиране на исляма. Религиозните убеждения на мюсюлманите не пораждат насилие и тероризъм, а терористите не могат да принадлежат към мюсюлманската ценностна система”, посочват още мюсюлманското изповедание.

От там изпращат своите съболезнования на семействата на загиналите и на целия френски народ и посочват, че ислямската религия е изпратена, за да донесе на човечеството милост, спокойствие, мир, сигурност и щастие “и то не само на този свят, а и в отвъдния”.

"Главно мюфтийство високо уважава едно от достойнствата на демокрацията, а именно свободата на словото, но смятаме, че то е средство за изразяване, за защитаване на каузи, а не за оскверняване на религиозни светини. Убедени сме в това, че животът е висше и неприкосновено благо и никакъв претекст не е достатъчен да аргументира неговото ощетяване”, завършва декларацията на Главното мюфтийство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
идея преди 9 години
Като обикновени хора нека да не купуваме стоки произведени в мюсюлмански страни.Ако го направим няколко години притокът на пари за джихадистите ще намалее драстично.Да обявим потребителско ембарго като солидарност с Европа.Без пари няма оръжие няма да има и проблеми.Забелязвате ли,че проблемите се увеличиха след като петролът стана над 100 долара за барел?Всеки път когато си купите нещо произведено там си мислете,че сте платили и няколко куршума с които могат да ви убият!
49
0
 
5
 
! Отговори
кръстоносец преди 9 години
тия ги разправяйте на баба си. не ви вярвам.
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А дали някога ще прочетеме една добра(или поне нормална) новина свързана с исляма
47
2
 
11
 
! Отговори
ффф преди 9 години
Тия от главното мюфтийство нещо да не са с раздвоение на личността?!Говорят за демокрация, а корана и проповядва шириата, говорят за толерантност и уважения , а корана проповядва за смърт на друговерци! Това тяхното е НАГЛОСТ !!!
46
1
 
4
 
! Отговори
Astarot преди 9 години
@47Нарича се "кръстоносен поход". Християнството е използвано за материални облаги, не по-малко от исляма. Няма религия, в основата на която да са заложени убийства и насилие. Всичко, което проповядва такива неща, са свободни тълкувания на болни хора.Радикали има и в исляма, и в християнството. И като цяло, във всяка една религия.Този атентат е една адски грозна провокация и всеки, който се остави да бъде манипулиран от нея, й придава смисъл.
45
1
 
9
 
! Отговори
ффф преди 9 години
Не ме интересува Главното мюфтийство, мюсюлманите започнаха да си правят каквото си искат, на това трябва да се даде отпор!!!Ще живеят по наште правила, на нашта земя, по наште закони!Който не му изнася, да ходи в Азия или където иска!Армията, немедлено да се дислоцира по границата с Турция, да спира напиращите мюсюлмани!
44
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сега ще се изкарат и жертви .... няма такава НАГЛОСТ
43
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 46А за ИРА, Червените бригади, Баските сепаратисти, анархистите в Гърция да си чул
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво се чудиш? Религията винаги е създавала убийци. Най много жертви в света са взели религиозните войни. Това още веднъж показва че религиите нямат нищо общо с вярата в Бог.Ако Бог е един на кого са необходими 3 противоречащи се религии ? Само на хитри манипулатори и убийци.Религията е най мощното средство за манипулация на масите. Не забравяйте че манипулацията е вид терор
41
4
 
9
 
! Отговори
въйвъй преди 9 години
Неуважаеми мюсюлмани, най-доброто нещо което може да направите е не постоянно да ни обяснявате ,че тия терористи-мюсюлмани всъщност не са били добри мюсюлмани ,е да се откажете от исляма! Защото отдавна на всички ни е ясно, че мирен ислям няма. Както и няма ислям, който да учи на любов, на толерантност, на уважение. Само вие не искате да разберете, че религията ви е за изостанали диваци. Само вие не може да разберете ,че това е религия за сексуални извратеняци, които искат да са всред 77 девици!
40
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мюсюлманите изповядващи исляма осъждат атентата а на нас нищо друго не ни остава освен да им повярваме и да не им пречим да си вършат работата. Хей мюслитата имат повече акъл от нас, Християните в българия вадят картофи с бомби
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 50Тука говорим за религия. И как може една религия да създаде убийци. Примерът ти с атомните бомби не е коректен.
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 48Хем не позволява такива неща корана хем го вършат в името на някакъв измислен Аллах. За мен това са едни невежи и неграмотни хора, които изповядват исляма. От тези хора много лесно се създават престъпници и убийци.
37
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОРАНА НЕ ПОЗВОЛЯВА УБИЙСТВА,ЛЪЖИ,КРАЖБИ,ЗА МЕН ТЕ СА НЕВЕРНИЦИ
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нито съм чувал за християнски джихад
35
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не съм чувал за християнски тероризъм.
34
1
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Лицемерието - естествената реакция на исляма. Типичен пример -"Не ме гледай какво върша, а ме слушай какво ти приказвам!"
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Религиозните убеждения на мюсюлманите не пораждат насилие и тероризъм" ... срещу други мюсюлмани. В същото време Исляма проповядва че е единствената "правилна" вяра и всички "неверници" трябва да бъдат унищожени. Не че и другите религии не са така, но там го няма този агресивен момент ... поне в наши дни го няма. Преди 500 години християнството е било също толкова агресивно, просто вече е еволюирало за разлика от исляма.
32
2
 
3
 
! Отговори
iliq преди 9 години
neka velikite sili se obedunqt i zali4at religiata islqm
31
4
 
5
 
! Отговори
L. преди 9 години
Преди да съдите исляма, си спомнете за Инквизицията и гоненията над богомилите. Истината е, че на планетата Земя има две времена - на късния Ренесанс на християнството и на Средновековния ислям. Там е проблема - двата свята трябва да бъдат разделени.