Не съм жертва на посегателство, казал Сертов след завръщането си

Полицията няма данни бившият шеф на ДАНС да е катастрофирал в Гърция
12 яну 2015 16:31,
66
Не съм жертва на посегателство, казал Сертов след завръщането си
Снимка: архив БТА

Бившият шеф на ДАНС Петко Сертов е обяснил пред полицията, че е не бил жертва на посегателство. Той е във видимо добро физическо и психическо състояние. Бил е разпитан, а след това е освободен.

Това обяви на специална пресконференция СДВР. Оттам обясниха, че нямат данни бившият шеф на ДАНС да е претърпял катастрофа.

Още по темата
12 яну 2015 10:12
281
Както Dnes.bg вече писа, Петко Сертов се върна в България малко след полунощ на 12 януари през ГКПП-Кулата. Той пресякъл границата в автомобил, шофиран от брат му, Тодор Сертов, в който била и съпругата му Емилия.

Според първоначалната информация бившият шеф на ДАНС обяснил, че е претърпял лек пътен инцидент в южната ни съседка, заради който се  наложило да се лекува известно време.

Зам.-директорът на СДВР Христо Терзийски обаче обясни, че от Гърция не е постъпвала информация за катастрофа с участието на Петко Сертов. Зам.-главният секретар на МВР Георги Костов пък съобщи, че южната ни съседка не ни е информирала и за това ексшефът на ДАНС да е бил настаняван в болница.

Терзийски разказа, че новината за завръщането на Сертов дошла снощи след 01:30 с телеграма.

„Установено е, че това е въпросното лице, проведен е разговор с него. Разпитан е дали е бил обект на посегателство, но е установено, че няма такова нещо. Лицата са проверени и освободени", обясни днес Терзийски.

Той допълни и че издирването на Сертов е прекратено и в страната, и извън нея.

Полицейският шеф обясни още, че издирваният е бил във видимо добро физическо и психическо състояние.

Петко Сертов се завърна в България малко повече от месец след като следите му се загубиха. Полицията започна издирването му на 6 декември, ден след като съпругата му съобщи за изчезването му. На 23 декември българската полиция съобщи, че е открила следите му в Гърция и го призова да се върне, за да спре издирването му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: ДАНССДВРПетко Сертов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От 34 коментара 33 се хващат на въдицата без стръв дори да има на кукичката.Как се връзвате не всичко това не знам!Ясно, че е бил отвлечен и похищението е било с цел да го принудят да не казва за някой нещо си, ако ли не следващият път просто няма да се върне.Все пак не говорим за Крумка от Столипиново, за за шеф на ДАНС!Хайде досетете се този какви подробности може да знае за някой хора, които ни управляват днес и какво ще се случи ако си отвори устата със факти?
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плати си масрафа бе!
27
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая работа мирише ЯКООО!Според мен не се е разхождал сам, а е имал и съветници с него и накрая се е съгласил с тях какво да говори и какво да крие.
26
0
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
***. Що пари изхарчи държавата за да търси един наистина безотговорен човек.Престанете да пишете и не го коментирайте.Той беше и си остава г-н НИЩОЖЕСТВО...
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Петко беглеца Въпрос на време е пак да дуфне
24
0
 
24
 
! Отговори
За Бог да прости! преди 9 години
КОЙ сега ще плаща разходите за Държавното Издирване на ПЕТКО СЕРТОВ:Бай Петко - няма да плаща, щото той не ги е карал да го търсят!Байовица Петковица и тя няма да плаща, щото парите й ги похарчи бай Петко!Министър Вучков - няма да плаща, щото него го направиха на ***!Дансажията Писанчев - няма да плаща, щото му е през оная работа!Е, тогава кой остана да плати масрафа от 200 хил. ЛВ.? - Народа, щото е ...
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде сега, и вие какви сте, не давате на човека да чукне нещо младо, гърдесто, гръцко ! И ако я е излъгал че е претърпял пътен инцидент вие защо го излагате.,,, Сега като започнат едни бракоразводни ... жална му майка на Петко.
22
2
 
14
 
! Отговори
призовчик преди 9 години
Призовавам буля Сертовица да не е много остра в проповедта,която ще чете на горкият грешник,доведен с каишка на врата у дома като кученце-зер,на всеки един от нас му се иска-поне чат-пат-да вкуси малко крехко агнешко след втръсналата всекидневна тлъста домашна яхния,нали??!!Да си каже честно сама на себе си-май и аз не бих отказала такова разнообразие,преди да започне службата над палавника....Аз също не бих отказал,честно,пък каквото ще да става,дори и да го разбере моя душеприказчик,........
21
1
 
9
 
! Отговори
червен шпионин преди 9 години
Петко и той не знае на кой бог се моли!
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дайте анализ на сметката и обяснете кой какво плаща!
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наиграха се семейството! А държавата е назад с няколко милиона
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До загадъчно? Стивън Кинг, не Гришам :)
17
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре де, тоя дърт маймуняк защо не се обади да каже че не е отвлечен за да се спре издирването му и да не се харчат излишни пари, които и без това не достигат! Отвратителе ***, но си завъдил и то красива любовница с която избяга в Гръцко там да се женят, ама буля Сертовица му развали медения месец! И сега кой ще плаща сапунката струваща на БГ цели 200 000 лв?!
16
2
 
4
 
! Отговори
загадъчно? преди 9 години
Нямам доверие на тази жена- съпруга.Ще го умори, както Мизъри "се грижеше" .. за писателя в романа на Гришам...Спомняте ли си Мизъри?
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А пари да си плати сметката за дето го търсеха носеше ли ?
14
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е типичният кадър на БСП то! Квато и глупост да направи народа му плаща масрафа.Дерзай Петко!
13
1
 
28
 
! Отговори
Боза и половина преди 9 години
Избягал с блюбовницата си от жена си, но тя го намерила в Гърция и го прибрала в къщи! Егати топ разузнавача като дори от жена си не е могъл да се скрие както трябва! И сега кой ще плаща масрафа по издирването на неверния Петко?! И тоя *** беше шеф на ДАНС при управлението на БСП и ДПС! Смяяях!
12
2
 
26
 
! Отговори
wtf преди 9 години
Сега е редно той да погаси разноските по търсенето му. Според мен единствената причина да замине така и да не се появи цял месец е продаване на държавни тайни или някави сиви сделки. Как така толкова време не свърза с никой познат? Защо не проучат какво е правил?
11
0
 
40
 
! Отговори
SS преди 9 години
Жена му подаде сигнала, че го няма; снощи пък тя се прибрала с него... Извод:Щом Сертовица е намерила пръча си преди всички полицейски служби, да я направят я главен секретар на МВР, я шеф на ДАНС...
10
2
 
22
 
! Отговори
буля Сертовица преди 9 години
Ши катастрофира в шамарите ми.Топките му ще откинем на тоя прелюбодеец!Да ходя да го прибирам чак от Гръцко!Къде ще бягаш на Сертовица бе ЕЙ?Ся вече ти натроших канчето!