Властта е в паника, Борисов да поеме кризата с бежанците

БСП настоя за хладнокръвно поведение, дава рамо за оградата с Турция
16 яну 2015 14:13,
88
Властта е в паника, Борисов да поеме кризата с бежанците
Атанас Мерджанов. Снимка: архив, БулФото

БСП констатира, че управляващите са в паника заради очакваната бежанска вълна и призова премиерът Бойко Борисов лично да поеме координацията на институциите, които работят по темата.

Още по темата
В декларация от парламентарната трибуна говорителят на социалистите Атанас Мерджанов предупреди, че проблемът изисква хладнокръвно и професионално поведение от страна на властта.

„Вместо това управляващите сякаш са обзети от паника“, констатира говорителят на червените.

Според него МВР се опитвало да прехвърли отговорности към армията, а Министерството на отбраната пък се оплаквало на президента. „Президентът измисля потенциален дипломатически скандал, вицепрезидентът казва, че няма да има такъв. Премиерът не изглежда особено заинтересован и лаконично коментира темата“, обобщи Мерджанов.

Той беше категоричен, че няма и как правителството да е подготвено за събитията, които предстоят, защото когато страната се сблъскала с бежанската вълна през лятото на 2013 година, днешните управляващи били заети с бойкоти и викове „Оставка“.

Мерджанов обаче обяви, че БСП няма да се противопоставя самоцелно на кабинета и ще даде подкрепа за доизграждането на оградата на границата с Турция. Той предупреди и че в момента по темата няма нужда и от вътрешнокоалиционни неразбории в рамките на управляващото мнозинство.

„Затова настояваме премиерът Борисов лично да поеме координацията на усилията на отговорните ведомства, а не да оставя нещата в ръцете на вицепремиер без портфейл“, каза депутатът.

БСП отправиха и съвет към вицепремиера Меглена Кунева да съсредоточи усилия как да осигури още финансова и материална подкрепа от ЕС.

„Отправяме и апел към президента Плевнелиев, ако иска да бъде полезен на страната си, да преустанови практиката на подмятания на крак пред камерите, а да работи за изграждането на необходимия обществен и политически консенсус“, каза Мерджанов.

Според социалистите Плевнелиев трябва да прецени и дали да не свика Консултативния съвет по национална сигурност по темата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още по темата: БСПатанас мерджанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ako bqha BSP na vlast nmashe da se shumi tolkova po masovite medii,a shteshe da e sushtoto ili po-zle.dolu rusiq
19
0
 
28
 
! Отговори
Дяволът преди 9 години
До АнонименПогледни бежанците без очи :) Колко народ изклаха "невинните" иракчани, сирийци, моджехидини, знайни и незнайни "бойци в името на всевишния им бог".. Няма да забравя снимката на поредната терористка, драснала вече кой знае къде - супер хрисимо и спретнато изглеждащо момиче. И на втора снимка - същата тая божа кравичка с УЗИ !!!
18
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ZЗА ТАЗИ БЕЖАНСКА КРИЗА СА ВИНОВНИ САЩ И ИЗРАЕЛ,КОИТО ЗАПОЧНАХА КАКТО ВОЙНАТА В СИРИЯ,ИРАК,АФГАНИСТАН И ТАКА НАРЕЧЕНАТА АРАБСКА ПРОЛЕТ.СЕГА НЕКА ТЕ ДА СИ ПРИБИРАТ ПЪЛЧИЩАТА ИМИГРАНТИ ,ВМЕСТО НИЕ И ЕВРОПА ДА ГИ ПРИБИРАМЕ И ХРАНТУТИМ.В ТАЗИ ВРРЪЗКА ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПОВДИГА ВЪПРОСА ЗА ТОВА ,ЧЕ ИЗРАЕЛ КАТО ГРАНИЧЕЩА С ДЪРЖАВА В КОЯТО ИМА ВОЕНЕКОНФЛИКТ КАКВАТО Е СИРИЯ,СПОРЕД РАЗПОРЕДБИ НА ООН ИЗРАЕЛ Е ДЛЪЖНА ДА ПРИЮТЯВА БЕЖАНЦИ,А ВМЕСТО ТОВА ЕВРЕИТЕ НЕ ПУСКАТ НИКОЙ ДА ПРЕМИНЕ ГРАНИЦАТА ИМ
17
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Китай са извън ЕС и са първа икономика в света защото вярват в комунизма.
16
5
 
5
 
! Отговори
мерджанов преди 9 години
Ей човече срам за фамилията бе далечни ми братовчеде
15
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се построи оградата и да не се пускат емигранти в България! Всички политици трябва да се работят за това!Европа и пет пари не дава за нас и с нищо няма да ни помогне!А Турция гледа колкото може по-вече емигранти да прати у нас!Целта е -ислямски коридор до Албания и Косово!
14
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
11 ако излезем от EC тези българи които ще се върнат в България веднага се нареждат за помощи. Аз на това му викам банкрот на държавата.
13
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поток на ислямски бежанци в България засилва влиянието на ДПС.
12
0
 
11
 
! Отговори
до 7 преди 9 години
и на колко морета ще станем?Ами ако си поискаме и океан.Мани,мани.
11
9
 
14
 
! Отговори
Бостан + Местан преди 9 години
Борисов ще направи коалиция с Доган и Ердоган и проблемът ще се реши.
10
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато стане въпрос за работа властта винаги е в паника. То да бачкаш не е като да седиш пред камерата и да бълваш умни мисли нали така за народа и за тежкото време.
9
6
 
45
 
! Отговори
вън от ЕС спешно преди 9 години
Време е да излизаме от еС и да поставим стабилна ограда на южната граница и да не бъде допуснат нито един емигрант повече. Ако не- свършено е с християнска България. Политиците ни трябва да са отговорни и мъдри! Това не е нито Южен поток, нито забрана за пушене на обществени места, нито продажба на криви краставици!!
8
14
 
12
 
! Отговори
до 5 преди 9 години
Преди година, когато тоя проблем ни се стовари на главата, какво правиха твоите отговорни Фактори ? - Организираха протести и торпилираха държавата по всички възможни начини. Добре, че сега ДПС Ви е партньор. Иначе ще стовари 30 000 в София да крещят ,,Оставка!'' и ще я втасате съвсем. На Скатажията направо ще му окапе рехавата брадица!
7
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много ми xаресва властта да е в паника. Xеле пък ако подадат оставки много ще ни зарадват. Но де тоя късмет.
6
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия горните, и управници и опозиция, сичките до един на границата до края на мандата - барем да има някаква полза за обществото от тях
5
2
 
24
 
! Отговори
до 3 преди 9 години
Не само, че ще граничим, но както е тръгнало ще бъдем и в една държава, както е било в романтичното старо време. Нали знаеш къде са били заточени комитите - Диарбекир, Мосул, Халеб, Сен Жан д, Акр......
4
15
 
27
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Ей, мекотели от БСП, не само властта е в паника. Цяла България е в паника, вие какво се радвате, че други ще му берат гайлето, все едно не сте Българи от БСП - то? Никога не сте заставали зад националния интерес, все със свалени *** сте ходели!
3
6
 
39
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Не си спомням Бойко кога не е бил в паника,само че го прикрива,но много му личи!
2
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От коментарите в последно време стана ясно, че нашите са се съгласили тук да пристигнат до края на годината 200 000 души. Цифром - словом, това е споменатата цифра от отговорните фактори.
1
21
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Неизбежни са сблъсъци на турската с българската армия на границата.