Властта е в паника, Борисов да поеме кризата с бежанците

БСП настоя за хладнокръвно поведение, дава рамо за оградата с Турция
16 яну 2015 14:13,
88
Властта е в паника, Борисов да поеме кризата с бежанците
Атанас Мерджанов. Снимка: архив, БулФото

БСП констатира, че управляващите са в паника заради очакваната бежанска вълна и призова премиерът Бойко Борисов лично да поеме координацията на институциите, които работят по темата.

Още по темата
В декларация от парламентарната трибуна говорителят на социалистите Атанас Мерджанов предупреди, че проблемът изисква хладнокръвно и професионално поведение от страна на властта.

„Вместо това управляващите сякаш са обзети от паника“, констатира говорителят на червените.

Според него МВР се опитвало да прехвърли отговорности към армията, а Министерството на отбраната пък се оплаквало на президента. „Президентът измисля потенциален дипломатически скандал, вицепрезидентът казва, че няма да има такъв. Премиерът не изглежда особено заинтересован и лаконично коментира темата“, обобщи Мерджанов.

Той беше категоричен, че няма и как правителството да е подготвено за събитията, които предстоят, защото когато страната се сблъскала с бежанската вълна през лятото на 2013 година, днешните управляващи били заети с бойкоти и викове „Оставка“.

Мерджанов обаче обяви, че БСП няма да се противопоставя самоцелно на кабинета и ще даде подкрепа за доизграждането на оградата на границата с Турция. Той предупреди и че в момента по темата няма нужда и от вътрешнокоалиционни неразбории в рамките на управляващото мнозинство.

„Затова настояваме премиерът Борисов лично да поеме координацията на усилията на отговорните ведомства, а не да оставя нещата в ръцете на вицепремиер без портфейл“, каза депутатът.

БСП отправиха и съвет към вицепремиера Меглена Кунева да съсредоточи усилия как да осигури още финансова и материална подкрепа от ЕС.

„Отправяме и апел към президента Плевнелиев, ако иска да бъде полезен на страната си, да преустанови практиката на подмятания на крак пред камерите, а да работи за изграждането на необходимия обществен и политически консенсус“, каза Мерджанов.

Според социалистите Плевнелиев трябва да прецени и дали да не свика Консултативния съвет по национална сигурност по темата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още по темата: бспатанас мерджанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
2
 
! Отговори
морски преди 9 години
ОСТАВКА!
59
3
 
7
 
! Отговори
Весо преди 9 години
До Анонимен:Аз пък имам друго предложение : Да се забрани на ликвидаторите на България след 1989 г. /СДС ,СЕГА РЕФОРМАТОРИ / ,да участват във властта и да бъдат осъдени !
58
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставка!
57
3
 
1
 
! Отговори
1 преди 9 години
До Анонимен57,ти се пази ,може да ти ударят някоя *** и на теб,жена ти, пък ще се зарадва.
56
2
 
4
 
! Отговори
1 преди 9 години
До Анонимен- 62 изясни,коя тройна коалиция,герб-национал.фронт за спасение на бойко и рамадан ли.
55
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва дасе вкара закон троината коалиця да несе допуска въоб6те във власта.Дасе закрият тези 3 партии за винаги.Те неса Българи,а тук е Българя.Те дърпат Българя за уни6тожаването и.Доказаха се много време,какво пове4е даги търпим.
54
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Маикави *** ми вие ги набутахте бежанците за6то Борисов да поеме одговорноста мръсни червени мумии.Атанас Семерйиев си апсолутен доказан ***.Несе изказваи повече сре6то Боико.***.
53
8
 
7
 
! Отговори
Съвет преди 9 години
Какви препоръки раздаваш бе,Мерджанов??!! Кой те брои за човек бе,жалък комунист! Трайте си там,в яхъра,без да разваляте въздуха с *** изцепки!
52
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1. Да изградим ограда 2. Да поставим охранителни пунктове през 1 километър по продължение на оградата. Това е наложащо защото джихадистите са специалисти по копаене на подземни канали.Някой може да ми се присмее но това е истината. Аз съм баща на 3 деца българчета и ме интересува спокойно ли ще пораснат моите деца.
51
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Война в Крим е равносилно на трета световна!По- хубаво пишете за напълван ето на България с ***,афганистанци, сирийци и всякаква мюсюлманска ***, която се навърта вечер около блока ми!
50
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господине, тази криза не е от днес.Имаше я и при вашето правителство.Ама вие не се паникьосвахте, а пускахте всички да влизат в страната.Сега очаквайте някой джихадист от спяща клетка,промъкнал се с бежанците да се събуди. И пак Борисов ще бъде виновен.
49
2
 
6
 
! Отговори
до 52 преди 9 години
истинските комунисти са достойни само за уважение. Да достойни са за тоягата, защото с гласовете си на изборите 25 години подкрепяха съпартийците си безнаказано да крадат милиарди! Няма достоен комунист, има повече или по-малко виновен, но не и достоен!
48
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Затваряйте границите защото Турция умишлено ми подсигурява канали към България. България е в ЕС и без позволение няма да ги пуснат към Европа. Какво става? Остават тук. Да си опазим страната. Ако трябва всеки българин веднъж в месеца да прави доброволна работна бригада на турската граница. Аз съм съгласен, Материалите от държавата, труда от нас.Българи готови ли сме да запазим страната си и децата ни да излизат по улиците на градовете ни,?Нека да сме дружни и свързани, преди да сме завързани.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
48 стана 47! Така или иначе 47-я ме е разбрал, предполагам!
46
3
 
12
 
! Отговори
От 48 преди 9 години
39 истинските комунисти са достойни само за уважение. Това са хора които никога не са си сменяли боята през годините и никога не са се отричали от идейте в които са вярвали. Това, че има такива които днес демократи го дават, вчера комунисти, а за утре още не са решили, това не са комунисти, а най-обикновенни бг *****.
45
0
 
10
 
! Отговори
do 48 преди 9 години
Наистина ли си толкова глупав? Май от много хубост българите се измъкват от България, а останалите не раждат. От новата хубост дето ни налази...
44
5
 
7
 
! Отговори
до 48 преди 9 години
Имам предвид комунистите, които са били във властта по времето на Тошо и по времето на Сергейко! Не си ли чул, че всяко министерство е на определени комунистически фамилии, там може в последните години да се сменяват министрите, но хората са си същите, а точно тяхната работа е определяща! Бат Бойко си мисли, че управлява, просто те му дават за малко поводите на каруцата БГ да се кефи, иначе всичко което става в каруцата се дирижира от бившите и настоящи номенклатурчици на БКП-БСП!
43
12
 
7
 
! Отговори
дедо ПИЧ преди 9 години
Никой не е в паника неполезно изкопаемо!Просто БГ се измъкна от Руския окупатот *** нещастен.Сега за куманязите *** остава място на ТРЪСТИКАТА заедно с бригадира си ПУТИН да копат евтин бензин за ГОЛФО на дедо Ви ПИЧ.Бегом на ТРЪСТИКАТА и без да пищите!
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
39 добре де... Комунистите са виновни за всичко. Другите са едни хубави и кристално чисти хора. :) комунистите кои са да те питам, ако може да ми дадеш точно определение? Тези които не смятат като теб или тези които ти смяташ, че трябва да са в затвора? :) някакъв ДНК тест ли да се прави, че да може да ги изхваштаме всичките? :) Абе според мен най-лесно е да кажем комунистите са виновни и да продължаваме да се осираме все така смело. Това сега е модерно.
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, нали ББ и Р Плевнелиев не са комунисти /поне така декларират/ нека да направят нещо. Амасъм сигурен, президента не е наясно за какво става въпрос . Той си знае само едно: , иновации, 20 - 20- , саниране на панелките / е там ще бъде голямото лапане, а после много хора ще останат без жилища/и ред други неща, които не можеш да разбереш.