Москов със справка: 227 нападения над лекари за 2014 г.

Само в Бургас атакуваните медици за година са били 142
Обновена: 20 яну 2015 17:13 | 20 яну 2015 17:09,
43
Москов със справка: 227 нападения над лекари за 2014 г.
Снимка: архив БТА

Здравното министерство реагира светкавично на обвиненията на лидера на ДПС Лютви Местан към Петър Москов. Ведомството изпрати до журналистите справка за нападенията над лекарите през миналата и по-миналата година по области.

Още по темата
Както Dnes.bg писа Местан поиска от Борисов оставката на Москов и заплаши, че ако тя не бъде взета, ще предизвика вот на недоверие. Лидерът на ДПС обвини здравния министър в лъжа заради твърденията му, че от 225 нападения над лекари,175 са извършени в ромски махали. Според Местан по данни на вътрешния министър те били едва 17.

Според цифрите, предоставени от здравното министерство, през 2014 година са констатирани точно 227 нападения над лекарски екипи в страната. От тях 142 случая са регистрирани само в област Бургас. В София – област са 19, във Враца – 13. В Стара Загора са 7, в София-град – 6, във Видин – 5, в Плевен – 4.

По три нападения са констатирани в Пловдив, Ловеч и Благоевград. Две е имало във Велико Търново, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Перник, а едно – в Пазарджик, Габрово и Варна.

В повечето от случаите осъдени няма, става ясно още от справката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
8
 
33
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Юрушистите на сидер ага мълчат и негласно подкрепят за пореден път ДПС!!И това ми били националисти...Да живее България!
30
10
 
35
 
! Отговори
Лекар преди 9 години
Не харесвам управляващите, но министър Москов е един от малкото министри, който от години се опитва да промени нещо в системата. И естествено стана неудобен- засегна електората на ДСП, а както е известно те диктуват правилата нищо че правителството е на ГЕРБ
29
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В САЩ ако разкарваш линейка за това че детето има температура ти се налага глоба. Тук някой за най-малкото нещо - Спешна помощ. И после викаме ме не достигат линейки! а как ще достигат?! Спешна помощ значи ИНфаркта, инсулто, жлъчка, апандисит - нещо от което се умира!
28
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
лекарите в спешна помощ работят наистина за жълти стотинки в сравнение с джипитата! Все пак те държат в ръцете си човешки животи и не би трябвало да получават заплати под 7000-8000 лева какот е на запад.
27
9
 
37
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
Ако ДПС направи вот срещу Москов да се съберем на АЛ.Невски и да го подкрепим.
26
8
 
33
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
Да хапят обратно. Това е решението на въпроса.
25
8
 
33
 
! Отговори
ииии преди 9 години
До АнонименТогава що не идеш да работиш в Южен поток. Никой не те спира.
24
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ima doktori ta si zaslujavat
23
9
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"10 хил. лв. е средната месечна заплата в Южен поток" България, а минималното възнаграждение за специалисти е 4000 лв. Това става ясно от справка в търговския регистър. Компанията беше създадена за изграждането на газопровода през българска територия. Въпреки че проектът е спрян, фирмата продължава да работи и да харчи пари за заплати." А ЛЕКАРИТЕ В СПЕШНА ПОМОЩ РАБОТЯТ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ, НАЛИ?
22
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
moskov e super kadaren za da iadosa mestan,nai posle ministar s jelanie nechto da promeni v tazi darjava,vsi4ki da go podkrepim,niama samo turtsi i tsigani da ni komandvat
21
9
 
34
 
! Отговори
истината преди 9 години
Я вземете оправете болничните, че съвсем я оплескахте. Сега НОИ чакат декларация и от фирмата и от лекаря и забавянето става мега голямо заради сроковете.
20
8
 
67
 
! Отговори
Възмутен преди 9 години
Проблемът според мен в липсата на възпитание, образование и елементарно уважение.*** много се разпасаха,бият когото им падне,когато са много.По един -не им стиска.Полицията не си прави особен труд да се занимава с тях,за прокуратурата -да не говорим.Ще се борим със световния тероризъм,а с джебчиите и гратисчиите не можем да се справим.Лекарите станаха безразлични и не им пука особено като се има предвид как се държат с тях държавата и пациентите.Лошото е,че без *** можем,но без лекари-н
19
37
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 21 След като 2/3 от всички нападения са в област Бургас, проблема трябва да се търси в МВР бургас, С кво са виновни Софийските ***, че да останат без бърза помощ ?МОСКОВ - ***
18
15
 
52
 
! Отговори
ками преди 9 години
Д-р Москов попитайте екипа на "Бърза помощ" :1.Как са се държали при ПОСЛЕДНОТО посещението в дома на проф.Константин Джидров? 2.С носилка ли е свален професора до линейката и дали те са помогнали поне малко?3.Ръцете на лекаря в джобовите ли са били и дали не се е държал ,меко казано високомерно?Роднините на проф.Джидров не са полуграмотни *** и затова вашият екип не е бит.т.е.научете си лекарите/ще ми се да вярвам- малка част от тях/ да бъдат малко по-внимателни към нещастието на хората
17
51
 
36
 
! Отговори
spyke преди 9 години
Според цифрите, предоставени от здравното министерство....Да даде цифрите от МВР, гадния гнусен МОСКОВ
16
21
 
35
 
! Отговори
spyke преди 9 години
142 случая са регистрирани само в област Бургас, В София област са 19Нещо не се връзва
15
9
 
85
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
Аз искам оставката на Местан заради предателство спрямо итересите на българските данъкоплатци, които му плащат заплатата !*** е крайно време да се научат да спазват законите в тази държава !Ако не искат - свят широк !
14
11
 
38
 
! Отговори
ЖЕРВА НА ЛЕКАРИ преди 9 години
КАТО ИМА ПРОВОКАЦИИ ДА ТЪРСИМ АРМЕНСКИЯ ПОП ИЛИ ОТ УМРЯЛ ПИСМО
13
9
 
50
 
! Отговори
1234 преди 9 години
Малко му се виждали нападениятанад лекари ,виж го ти!!!!И едно да е,ако е на твой близък,до небето ще опищиш!
12
11
 
44
 
! Отговори
Таралеж преди 9 години
Д-р Москов, аз пък гласувах за тебе (за разлика от голяма част от хвалещите те сега).Затова смея да попитам:Някога, някъде, даже и под сурдинка ще посмеете ли да споменете нещичко за co-payment(доплащане) - нормална практика даже и за богати държави, отделящи десетки пъти повече средства за здравеопазване, отколкото у нас?Някога, някъде, даже и под сурдинка ще посмеете ли да споменете нещичко за остойностяване труда на българския лекар?Благодаря и со здраве!