Борисов със заявка за пълен мандат, омръзна му да го питат за президент

Пак се шегува: Откъде знаят, че не искам да се разменим с Фандъкова?
Обновена: 21 яну 2015 17:32 | 21 яну 2015 17:30, Веселина Йорданова
99
Борисов със заявка за пълен мандат, омръзна му да го питат за президент
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов даде заявка вторият му кабинет да е с пълен мандат. Министър-председателят се оплака пред министрите си, че животът му минал в питания ще се кандидатира ли за президент.

Още по темата
Коментарът му е по време на обсъжданията на заседанието на Министерския съвет на Програмата на правителството за стабилно развитие на Република България (2014-2018 г.) , става ясно от стенограмата.

Според Борисов е било важно да я има тази програма и да се каже какъв е мандатът на това правителство, за да няма спекулации „за една година, за две години, за планове на който и да било“.

„Много ясно и точно, и аз неколкократно съм го заявявал и в парламента, и на вас: работим ли добре, хората доволни ли са, това е мандатът на правителството. Ние сме тук, поели сме си всички негативи и плюсове, че сме заедно заради по-голямата стабилност в държавата и за това така сме я кръстили. Оттук насетне – Божа работа, но ние искаме да изкараме мандата на това правителство и никакви – нито местни, нито президентски избори, могат да му повлияят“, подчертава той.

Борисов обещава да не се шегува на тези теми повече.

"Просто ми омръзна, мина ми животът в това да ме питат кога ще ставам президент. От 15 години е този въпрос, а дето се вика не ме питат дали няма да искам да изместя Фандъкова. Какво ни пречи! Да дадем тема още три дни на социолози, политолози и т.н. да анализират този въпрос. Откъде знаят, че не искам да се разменим с Фандъкова, примерно? С една дума, това е малка шегичка за разведряване на обстановката. Образователният министър как ме гледа – и аз като теб така да се пошегувам, та после три дни да ме анализират", коментира премиерът.

Програмата на правителството не беше представена пред медиите. На заседанието на МС вицепремиерът Румяна Бъчварова отговаря на въпрос на премиера Бойко Борисов, като казва, че „няма да слезем (на пресконференция – бел. Ред.), защото е много голяма по обем“, поръчвайки на министрите да я разясняват по ресорите си. От думите й става ясно, че в документа ще намерят място и други мерки и той ще бъде актуализиран.

Премиерът Бойко Борисов оценява програмата като добра. „Има няколко документа, които не подлежат на редакция – това е Библията, това е Коранът“, дава пример той.

Борисов се спира конкретно на енергийната тема и на включването на проекта за газопровод „Южен поток“ в програмата на кабинета.

„Ние към днешна дата нямаме никакъв документ, че той е спрян. За газов хъб това са предложения, които специалистите сега смятат, изчисляват, рисуват, чертаят – неща, които изискват време. С една дума, това са теми, по които ние активно работим и не можем да го напишем с едно изречение, защото зависи от куп, включително и геостратегически, събития“, казва премиерът.

Управленската програма обхваща 21 области, за чието развитие кабинетът е набелязал 423 конкретни цели и 1155 мерки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
15
 
! Отговори
иво преди 9 години
Боци ние Живков изчакахме та теб ли? Все пак ти стигна само до масажист на Първия!И твоят ред ще дойде само да сме живи дотогава.Бог и въпреки теб пак ще пази България!
49
0
 
15
 
! Отговори
иво преди 9 години
Тиквата ще се моли на ДПС догодина да го направят президент всичко друго е празни лакърдии на които тиквата е цар.Както Пастирката така и следващият президент не може да бъде избран без благословията на ***....за съжаление но това са реалностите.Но дотогава ще има местни избори,служебно правителство,парламентарни избори че чак тогава е президента.Скоро тиквата ще бъде изгонен с камъни както преди 2 години като този път виновни ще са тъпите протестъри дето имат 7 министерства.
48
1
 
15
 
! Отговори
Хризантема преди 9 години
Д0 69. Ха-ха-ха, глас в пустиня.
47
1
 
15
 
! Отговори
Винету преди 9 години
До 67 анонимник. Ама и сам не си вярваш, нали?
46
2
 
16
 
! Отговори
Енчо преди 9 години
До DreamTheater: Какво им е различното на тези службогонци -всички са от люпилнята на Костов ,което потвърждава ,че като гласуваш за Борисов, получаваш Костов ! Раданчо от СДС ,Кунева също , Симеонов от четата на седесаря -пом.полит на Костов -Волен , пак от СДС !
45
3
 
16
 
! Отговори
ЦЕЦО преди 9 години
До Анонимен: ДА , АМА ТОЙ ОТСТЪПИ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО НА КОРНЕЛИЯ НИНОВА-САМ СИ КАЗА ,ЧЕ СЛЕДВАЩИЯ ПРЕЗИДЕНТ ЩЕ Е ЖЕНА ! ИМА ПРЕДВИД ТОЧНО НЕЯ ,ЗАЩОТО ТЯ ПРЕВЪЗХОЖДА ВСИЧКИ ЖЕНИ ОТ ГЕРБ ,СДС-ЛИКВИДАТОРИ /НЕ РЕФОРМАТОРИ /,ПАТРИОТИ И РАЗНИ ДРУГИ ИГРАЧИ ! ТЯ Е НАШИЯ ПРЕЗИДЕНТ ЗА СЛЕДВАЩИТЕ ДВА МАНДАТА !
44
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тиквата ако го питаш може да изкара още няколко мандата и след това да стане я папа ,я бог.
43
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Управл. програма,цели набелязани,мерки ще се взимат-чудесии!!И така вече 25г.Резултата-последни по доходи,най-бедната страна в ЕС,разграбена икономика,най-блажени новомилионери,разбита армия!Повече от 1млн.души зад граница.Парите,които те изпращат в страната се оказаха най-сериозната инвестиция всяка година.Иначе пози,дуене,нескопосани изказвания,имитация на дейност,пълнене на гушки-там просто сме недостижими.Тъжна реалност!
42
5
 
23
 
! Отговори
Ив.Караиванов преди 9 години
Много жалко. Прави впечатление нашата простотия. Повечето от българите сме се вторачили в в този човек (на високия стол). А всички, в т.ч. и децата знаят неговото минало, което е широ известно и на запад. Как я докарахме до там, че всичко на тази територия (България) да се върти около него. Първо е много срамно и второ, много обидно за самите нас. Искам да си представите до къде сме стигнали. Мъка.
41
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква е тази комунистическа цган на снимката ??
40
4
 
17
 
! Отговори
Roro преди 9 години
Бойко усилено прави мръсно на Плевнята.
39
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин - Медведев...Ердоган - Давутоглу...Борисов - Цветанов..Боце и Крал на Света да стане Цветанов го е хванал здраво за...........и не пуща.
38
2
 
19
 
! Отговори
хихи преди 9 години
Те тва си е заявка за Бойкомунизъм!
37
1
 
14
 
! Отговори
шоп преди 9 години
57, голям *** си!
36
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей, много ги е страх тия хора да не стане президент. Спокойно няма бе. Щадете си нервите и дишайте дълбоко.
35
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ!
34
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По нищоправене Борисов вече 15 години е президент.
33
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дайте да не се хабим в празни прогнози! Ясно е, че Сидеров ще бъде новият президент на България с назначение от Кремъл...
32
3
 
17
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Изборите са еднакви за всичките . Само за протокола ГЕРБ спечели повече гласове от БСП и ДПС заедно .Това е истината , а за лъжите си има червен *** .
31
2
 
21
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Другаря Живков също се шегуваше с народа и народа толкова свикна с шегите му че забрави да измете цялата *** която го наследи.