Шарков не вярва на Местан: Кой на чия страна е за битите лекари?!

Москов говори с езика на омразата, настоява Адемов
Обновена: 21 яну 2015 10:03 | 21 яну 2015 09:35, Веселина Йорданова
47
Шарков не вярва на Местан: Кой на чия страна е за битите лекари?!
Ваньо Шарков. Снимка: архив, БулФото

Повечето бити спешни медици не са подавали сигнали в полицията и оттам идва разликата в данните на МВР и здравното министерство, обясни зам.-здравният министър д-р Ваньо Шарков в сутрешния блок на Нова телевизия.

Още по темата
ДПС обяви, че регистрираните нападения в МВР са 17, а по данни, събирани от спешните центрове в страната, са 227 за миналата година. Вчера Лютви Местан поиска оставката на здравния министър Петър Москов за „непригодност“ и заплаши с вот на недоверие, ако тя не стане факт.

Шарков подчерта, че вярва на колегите си от Спешна помощ, „не на  г-н Местан, че е толкова загрижен за тези неща, за които говори”.

„Когато г-н Местан обвинява здравния министър Петър Москов в лъжа, обвинява в лъжа всички онези, които работят в центровете за Спешна медицинска помощ”, допълни той.

Зам.-министърът попита защо ДПС поставя въпроса именно сега, след като имат данните на МВР от 17 декември.

„Това дали някой ще сезира органите на МВР за това, че е нападнат, е негов личен избор. Искаме те да го правят, за да има в максимална степен съвпадение между статистиките от двете страни”, поясни той.

Шарков беше категоричен, че политизирането на въпроса не решава проблема.
 
„Интересно ми е кой на чия страна е в този конфликт? Статистиката на МВР и нашата статистика са верни, въпросът е какви мерки се взимат и защо едва сега”, посочи зам.-министърът.

Д-р Хасан Адемов от ДПС заяви, че всички са на страната на лекарите, защото дори един случай на нападение е огромен обществен проблем.

Той обаче посочи, че в изказването си пред парламента д-р Петър Москов е говорил за „регистрирани” случаи на насилие над лекари и нарочно е заблуждавал, че към онзи момент те са 225, по-голямата част извършени от роми.

„Отговорността е лична, няма колективна отговорност. Няма такъв случай вината на отделни извършители да бъде прехвърлена върху цял един етнос”, заяви д-р Адемов.

Според него министърът си позволява език на омразата и ксенофобско отношение.

„Заявихме, че ще имаме нулева толерантност по отношение на езика на омразата”, подчерта Хасан Адемов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
23
 
! Отговори
Карлсон преди 9 години
Владимир Зидаров е ядосан нещо ... Което е хубаво ! Да се надяваме, че скоро всеки защитник на тези чернодробни метили, които се хранят от кръвта ни, ще отиде я на юг, я на север. Където и да е, само не тук !
13
1
 
21
 
! Отговори
до 17 преди 9 години
Това е съвсем отделна тема, която също е много важна. Но сега говорим за това, че всички xора в тая държава са подложени на геноцид от един етнос, но представителя на определена политическа сила нагло защитава престъпниците и едва ли не ще изкара жертвите виновни за това, което им се е случило.
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно ми е Местан като служител от ДС какво е правил по времето на възродителния процес. Предполага се, че е действал ЗА, а не ПРОТИВ тези, които са му плащали.
11
0
 
35
 
! Отговори
Antonim преди 9 години
И повечето нападнати и ограбени хора не подават оплаквания. Едва ли пенсионерката, която ограбиха на стълбите в ДКЦ-то се е регистрирала. Мен ме нападнаха, малтретираха и ограбиха в трамвай. В полицията разпознах по снимка ***. Имаше дело и понеже младежът се оказа на 17 години, след предишна присъда пробация, го осъдиха условно. Господин Адемов, ако Вие или Ваши близки сте пострадали - друга "песен ще запеете"
10
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво значи "говори на езика на омразата"? *** действат "с езика на омразата" и от това има измрели,изнасилени и окрадени xора. Просто Москов каза на глас истината. За Местан явно животът и здравето на xората нямат значение, а чувствата на горките извършители на тези престъпления. Ми те горките сега сигурно залъка ще им присяда поне три месеца/който сигурно също е краден/
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като отговорноста е лична и не е колективна,на цял един етнос не на два,то тоз социален министър да издири нападателите на медиците от спешна помощ и да им спре социалните превилегии на биячите за определен период или да връщат средствата тъй като те са държавни понеже тия извършителите на побоите са все бесплатно лекуващи се на държавна издръжка със средства взети и включително и от заплатите на медиците заедно с расходите и обезщетенията от извършените деяния,ало в турска баня,ако такъв пръдне
8
2
 
33
 
! Отговори
БРАННИК преди 9 години
Спрете да разделяте обществото, недраги ДПС-ари. Надявам се бъдещият ви бивш електорат, вече да съзнава, какви игрички въртите. Колкото до битите лекари, на насилницит да им се отрежат ръцете. Да не се стигне до там, кои са повече..
7
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами като не са подавали оплакване в МВР от къде Москов извади тая бройка.Че той спокойно може да ги каже че са не 225 ,а 2250 и да обяви че 2200 са извършени от роми ,а само 50 от българи.Между другото според статистиката на МВР повечето нападения са дело точно на българи
6
3
 
36
 
! Отговори
Един Българин преди 9 години
Долу ръцете от д-р Петър Москов!!! Един истински българин... Патриот...Доктор по призвание.. Човек с ерудиция , гори в работата си и разбира какво прави... Да имаше поне 300 като него... Бъдещ премиер!!! Да застанем всички истински българи зад него!!!
5
3
 
16
 
! Отговори
spyke преди 9 години
Българи си бяхте българи ще си останете
4
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С изкривено от злоба лице да говориш за "език на омразата" - това го може най-добре елита на ДПС!Един добър повод всички БЪЛГАРСКИ партии да загърбят теснопартийните си интересчета и да видят главното-ДПС с всички сили се стреми да създаде разделение в обществото.На основата на исляма това няма да е много трудно, за съжаление!
3
0
 
46
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Интересно ми е кой на чия страна е в този конфликт?...." Голяма загадка ли е,че доносник "Павел" е официалния представител на мафията в НС? Съответно и логично, представлява и защитава престъпността! Като добре обучен агент на ДС естествено използва приоми за противопоставяне на етническо, професионално,социално естества. Типичен манипулатор! Големия проблем на държавата е, че продължава да търпи по високите етажи на властта агенти на ДС като него!
2
3
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак се започна със заплахите на етническа основа. Само заради това поведение тази ксенофобска партия ДПС трябва да бъде забранена. И така ли не се намери един истински "мъж" в политиката да разкрие от кого се финансира ДПС.И да не започват глупавите реплики ще поясня, че етносите са си етноси и хората си живеят сравнително спокойно в смесените райони и само ДПС нагнетява излишно напрежението.
1
3
 
69
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
дпс нямат работа и си измислят теми за пред медиите да си събират багажа и да семахат от българия