Днес или утре пленените в Судан българи ще са на свобода

Сънародниците ни са добре, близките им са спокойни
Обновена: 29 яну 2015 09:11 | 29 яну 2015 09:11,
4
Днес или утре пленените в Судан българи ще са на свобода
Снимка: Reuters, архив

Вероятно днес или най-късно утре пленените в Судан българи ще бъдат пуснати на свобода. Това съобщи Георги Спасов, председател на борда на директорите на „Хели Еър“, с чийто хеликоптер са летели българите, в ефира на Нова телевизия.

Още по темата
Както Dnes.bg писа, шестима българи са в плен на судански бунтовници, след като хеликоптерът, с който са летели, е извършил принудително кацане в южната част на страната. Сънародниците ни са изпълнявали полет по договор с ООН.

По думите на Спасов състоянието на българите е добро, „гледат ги добре“. Той обясни, че се намират в лагер, в който се придвижват съвсем спокойно, но не могат да си тръгнат, защото са под контрола на бунтовниците.

Спасов беше категоричен, че за откуп не е ставало дума.

Има процедури, които трябва да се извършат, преди българите да бъдат пуснати, поясни още Спасов. Бунтовниците трябва да проверят каква мисия е изпълнявал хеликоптерът и каква е техниката на борда му.

Спасов съобщи, че са разговаряли с българите чрез сателитен телефон, но времето за ползването му било ограничено. Той увери още, че близките на сънародниците ни са спокойни, доколкото могат да бъдат в такова положение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: БългариСуданплен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
aleko kostantinov преди 9 години
balgarin kato 4yat v sydan i se 4ydiat ot koia planeta sme ;shte otneme vreme za da razberetm 4e sme darzava mezdo garcia i tyrcia -a posle ako sa v dobro nastroenie shte gi pysnat; ne mi se viarva da se oplashat ot nashte istrebite li koito kato zavali i nemogat da litnat;
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а дано ,ама надали
1
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Има процедури, които трябва да се извършат, преди българите да бъдат пуснати" колко бунтовници са...всеки ще мине да ги "разпита" и по стар африкански обичай, ще ги пуснат с изправен гръбнак и черно на гащите да си ходят...