Програмата за саниране ще промени държавата

Добрев: Енергетиката ще е изправена пред предизвикателства през април
Обновена: 1 фев 2015 12:23 | 1 фев 2015 12:20, Десислава Попова
165
Програмата за саниране ще промени държавата
Снимка: Архив Булфото

Програмата за саниране ще се случи и тогава хората ще видят как се променя държавата ни, заяви председателят на парламентарната енергийна комисия Делян Добрев в ефира на Нова телевизия.

Относно коментара на депутата от БСП Мая Манолова, че програмата за саниране е схема за купуване на гласове, той заяви: „Толкова са отчаяни, че не могат да намерят аргументи против програмата за саниране, че говорят глупости”.

Добрев попита къде има по-голяма корупция – в грандоманските проекти за милиарди, или в проектите за саниране, където могат да участват стотици фирми и най-добрият ще спечели.

По думите му фирмите, които ще санират жилищата, ще се избират с открити процедури – с най-голямата и най-прозрачната по вид процедура. „Една фирма ще може да кандидатства по една позиция и така ще дадем възможност за максимална конкуренция между фирмите”, категоричен беше той.

Добрев коментира и възможността за увеличаване на санкциите при нарушения на електроразпределителните дружества.

„Санкцията, която може да наложи ДКЕВР на „Енерго-Про”, е между 20 хил. и 1 млн. лева. С промените в Закона за енергетиката смятаме да увеличим тази санкция 10 пъти, за да има превантивно действие”, каза той. По думите му увеличаването на санкциите няма да влезе в сметките за ток, защото те не са допустим разход.

Според него обаче това е краткосрочното решение. Дългосрочното е да се либерализира пазарът и всеки един абонат да може да смени доставчика на електроенергия. „Надяваме се това да стане до края на годината”, каза той.

Попитан при едно либерализиране на пазара има ли риск цените да тръгнат нагоре, Добрев отговори, че рискът е за бизнеса. „За домакинствата рискът е ограничен и вероятно няма да има никаква разлика”, допълни той.

Той заяви още, че в началото на април енергетиката ще е изправена пред големи предизвикателства, защото консумацията на електроенергия пада, а от друга страна ВЕИ-тата произвеждат много повече електроенергия и това ще окаже голям натиск върху НЕК.

Четете още икономически новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
0
 
! Отговори
пхахаха преди 9 години
До АнонименОх, мъкааа, мъка!! Сдруженията не придобиват собственост върху имотите!!!!!!!!!!!!!!!
116
1
 
1
 
! Отговори
ddd преди 9 години
До АврамовПълни глупости!!! Нали имаш нотариален акт, бе, ***, няма как сдружение да ти смени собствеността! Аман от *** в тая държава. Ако някой е ходил в Румъния, там вече над 50% от блоковете са санирани и изглеждат страхотно, да не говорим какви икономии от отопление се реализират. Мислете и четете повече!
115
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 9 години
До АнонименПо кой закон ли?! От '44 година законите не са се променяли!
114
0
 
3
 
! Отговори
За бедстващите! преди 9 години
Парите за саниране на отоплените с централно парно панелки да се дадат за къщи на мръзнещите хора без покрив над главата им и без покъщнина от Мизия, Дългопол, Бисер,Вършец, Берковица .... !
113
2
 
7
 
! Отговори
Аврамов преди 9 години
Прав е другарят Добрев, че санирането ще промени държавата - мнозина ще останат без собствени жилища със сдруженията, които ще регистрират, а марионетките на престъп ната американо-юдеиска върхушка ще забогатеят още повече.Мислете, просвещавайте се и не съучаствайте на тези убийци.
112
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прочетете какво е написал 135 и си го набийте в главите ! В дрипавата България е налице парадокс - 80-85 процента от жилищният фонд е на обикновените хора ! А при оядения Запад този процент е 20-30. Целта е като примамят хората да образуват юридическо дружество при санирането, това дружество да се фалира и да се вземат жилищата ! Мислете ! Мислете за да не опънете плувката като ви санират ! Всичко е кражба и мушенгия !
111
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
аз предлагам вместо да се санират блоковете да се започне събаряне на най старитеи настаняване на хората в нови 5 етажни блокове кой иска по големижилища да си доплащанашият вход е саниран и никакви сметки не са паднали топлофикация изобщо не знаече е саниран
110
1
 
13
 
! Отговори
Мдъааа преди 9 години
Те май санират само на свои хора със свои фирми на супер цени затова прокурора каза ,че скоро ще има осъдени от горните етажи!мафия магистрали ***
109
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо трябва да санирате около изгнило желязо ? Това е както да сложиш на кирливо лице пудра или на гнил зъб коронка. Губене на време и пари за да пълни някой джоба.
108
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз не съм съгласен от парите на държавата,т.е. от моите пари да се санират сградите на няколко човека ,или ще давате на всички,или да се спасява всеки поотделно
107
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ СИ КУПУВА ГЛАСОВЕ ЛЕГАЛНО И ОСВЕН ТОВА КОЙ ЩЕ РЕВИЗИРА КОЛКО АПАРТАМЕНТА В СЪОТВЕТНИТЕ СГРАДИ ВЕЧЕ ИМАТ ПВС ДОГРАМА И ИЗОЛАЦИЯ ЗА ДА НЕ СЕ КРАДЕ
106
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вижте, държавата дава парите за саниране, но само в случай, че собствениците в сградата регистрират сдружение - ЮРИДИЧЕСКО ЛИЦЕ. Това юридическо лице вече ще има не само право на помощ, но ще има и отговорности и други юридически лица ще могат да го съдят за задължения към тях (заради такива на собственика Х в сградата към Топлофикация или към Енергоразпределително дружество например, КОИТО ВЕЧЕ ЩЕ СА ДЪЛГОВЕ И НА СДРУЖЕНИЕТО). И тогава съдия-изпълнителят ще може да описва и продава цялата сграда, което предполагам няма да е приятно на много собственици на жилища в нея. Поне така си мился, дан
105
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно, дали да пуснем едно писмо за дискриминация от страна на държавата, изпратено до ЕС.
104
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко ли още капани има в тези условия за саниране. Но най-голямото е със създаването на тези сдружения, които утре могат да направят залог на цялото имущество.
103
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герберастките *** с предимство ли ще ги санират и не вярвам да е безплатно, защото комунизмът свърши.
102
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще видим кой е прав и кой е крив само след месец когат се изпокарате за парите и градовете.
101
3
 
0
 
! Отговори
... преди 9 години
dano !
100
4
 
23
 
! Отговори
Разбойниците са тук! преди 9 години
От всичко написано, от цялата документация става ясно едно: Целта не е санирането. Целта е сдружението, юридическото лице! Не се лакомете ПО БЕЗПЛАТНОТО. Всичко е интерес, но не обществен, не се заблуждавайте!
99
2
 
19
 
! Отговори
пинокио преди 9 години
За санирането има дума-Балък.Т.е. риба.Трябва да си неграмотен ,за да санираш панелка която е планирана за 50г и те са изтекли.Как без укрепване на конструкция се "санира"? Кой *** го измисли?Та панелките се даржат само на по 4 изгнили арматурни железа .И канво ,със стереопор ли ще ги укрепват?ГОЛЯЯЯМА далавера се гласи.Честито!Обещава ни лъжливото овчарче променена България- да, за смях станахме!
98
5
 
18
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Планът спуснат от Брюксел е такъв: Най напред се национализират панелките, за да може държавата да ги санира като държавна собственост, после се приватизират. Платежоспособни са само корпорации и го създадени специално за това, след което те ги пускат под наем и ставаме като американци - там само 30% имат собствено жилище, на такова му казват "американска мечта". Наемът е както си е прието в демокрацията - една заплата, прилична де, бачкерска - две. И това ще е и края на геноцида.