Проверяват колко мъже може да мобилизира армията при нужда

Много от тези, които могат да бъдат повикани, са зад граница
Обновена: 2 фев 2015 14:07 | 2 фев 2015 11:21, Камелия Цветанова
714
Проверяват колко мъже може да мобилизира армията при нужда
Снимка: Булфото, архив

В момента тече проверка на документи и какви са наличните възможности за извършване на мобилизация, каза днес във Варна началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, цитиран от БТА.

По думите му много от българските мъже, които могат да бъдат повикани от армията, са или зад граница, или със здравословни проблеми.

Ръководството на войската трябва да е наясно с пълната картина и затова се извършват редовно проверки на документите и наличните  възможности, посочи Николов.

Той допълни, че в страната има около 3 хиляди резервисти.

По думите му тези хора имат сключени договори с армията и могат да изпълняват различни ангажименти за определен период от време.

Началникът на отбраната допълни, че войската, която ще бъде на турската граница, ще се грижи за осигуряване на транспорт за МВР, ремонт на техниката, оформяне или изграждане на палаткови лагери, както и ще оказва съдействие в логистична насока.

Войници няма да изпълняват задачи, свързани с оръжие, посочи Николов.

Във Варна началникът на отбраната участва в съвещание с ръководството на Военноморските сили, на което бе направен анализ за дейността на флота през миналата година. Според Николов ВМС са работили много активно, за да поддържат нивото си на готовност и да изпълняват мисии зад граница. Всички кораби, участвали в международни учения, са се представили блестящо, посочи Николов и уточни, че това е оценката и на командванията, на които българските екипажи са били подчинени.

Вицеадмиралът каза още, че ВМС са в готовност да оказват съдействие на населението при бедствия и аварии. Това всъщност важи за цялата българска армия, която вчера отново помага на хората при бедствието в община Смолян, допълни Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


714
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
387
2
 
9
 
! Отговори
100кила преди 9 години
Когато спец ченгетата видят една рота с калашници в парламента ще се *рат.Боко,докато американците дойдат да те спасят ще мине диста време.Който копае гроб на Иисус сам ще падне в него.Мюсле да беше нямаше да ме е яд толкова. Колко се пъчише,къв голям християнин си. Накрая се *** от страх пред твоя прител "Джим Кери". Пожарникар-***!!!
386
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия нашите политици май нещо не разбират, че мобилизират ли повечко хора и раздадат ли оръжие първата ни работа ще е да изтрепем всички политици от последните 25 години! С радост бих участвал в такъв погром!
385
1
 
6
 
! Отговори
100кила преди 9 години
Ей,тука съм на мача. Пукат американските *** едни големи телешки хамбургери. Едни големи дупари гледат Кети Пери(едно време никой не я познаваше,свирчуци въртеше на POD).А,вие *** ходете на война.ЯСНО Е *** ДО ДВЕ, МАКСИМУМ ТРИ ГОДИНИ АМЕРИКА ШЕ НАПАДНЕ РУСИЯ. ЖАЛКИ,ЗАЩОТО НЯМА ДА ИМА КЪДЕ ДА СЕ СКРИЕМ. КОЙТО ИМА КЪСМЕТ ЩЕ ХВАЩА ГОРАТА
384
3
 
9
 
! Отговори
100кила преди 9 години
Българина вземе ли веднъж оръжието знае срещу кой да воюва.По-добре куршум в тила при опит за бягство, от колкото да убивам братския народ и освободители те на нашите бащи и майки.БОКО,ТИ СИ ***. ОТ ЕС ТИ ОБЕЩАХА ПАРИ,ЗА ДА СПРЕШ ЮЖЕН ПОТОК. ПОЛУЧИ ЛИ ПАРИТЕ?ДУДУЦИ. НАКРАЯ НИ ПАРИ ЩЕ ВИДИШ,НИТО ЮЖЕН ПОТОК. ТОГАВА НОВОТО МАМИНО СИНЧЕ ЩЕ ТЕ ЗАКОВЕ. СЕЩАШ СЕ,ПЕЕВСКИ.
383
2
 
13
 
! Отговори
100кила преди 9 години
Боко,чети бавно. 1 рота от 20годишни пишлемета с калашници е по-опасна от милионите българи,които скандират,че тока е бил скъп.Боко,вкараш ли ни във война срещу Русия много бързо се оказваш противник на Христа.Патриарха ще те анатемоса,а една рота ще те разстреля като куче. Няма да те спасят милиардите,които открадна. Живей си с откраднатото и не НИКОГА НЕ ВЪЗСТАВАЙ СРЕЩУ СВЕТАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА. НАЛИ,ТИ *** ГОВОРЕШЕ,ЧЕ ОРЕШАРСКИ МАХНАЛ ИКОНАТА.СЕГА ДА ТЕ ВИДЯ,ЩО ЗА ХРИСТИЯНИН СИ?
382
1
 
11
 
! Отговори
сержант преди 9 години
Побъркани ***-мобилизация,оръжието в ръцете на хората-и това ще е краят ви!То ще избие най-накрая тая дивотия,тоя геноцид,това престъпление от шайката престъпници,играещи хазарт със съдбините на един цял народ!На оръжие,братя българи!
381
1
 
3
 
! Отговори
до 100кила преди 9 години
Еми добре, не стават войници не стават за работа не стават за народ....за нищо нестават ама са "sexmachine" :)
380
2
 
15
 
! Отговори
100кила преди 9 години
Искахте ГЕЕЕЕРБ и като овце за пари ги избрахте.Е,сега *** във война срещу Русия.Американците ще бухат мажоретки и ще харчат по 150долара по време на мача за супер бол. А,вие *** ще ***. Като полетят катюшите и като гръмне тази бомба. Изгаря всичко и топи автомата. Такава енергия се отделя,че на 15 метра ако сте от епицентъра на една катюша ще отнесе и четирите ви крайника.Боко с автоматите влизаме в София и те сваляме на секундата. Звъни тогава на полицията и ги моли за помощ.
379
1
 
15
 
! Отговори
100кила част 2 преди 9 години
ТОЧНА ЗА ПОЛОВИН ЧАСТ ЩЕ УБЕДЯ ЦЯЛА РИТА С КАЛАШНИЦИ,ЧЕ Е ПО-ДОБРЕ ДА ЗАЩИТИМ НАШИТЕ ОСВОБИДИТЕЛИ И ОБЩА ВЯРА И БОГ. НА ВТОРИЯ ЧАСТ ПОНЕ 30%ЩЕ СА ВЯРВАЩИ ХРИСТИЯНИ ЩЕ ГИ УБЕДЯ,ЧЕ БОКО Е ЧИСТ САТАНИСТ.ДО КРАЯ НА ДЕНЯ ЩЕ ИМАМ ПОНЕ 2РОТИ ПОД МОЕ КОМАНДВАНЕ. ВРЪЩАМЕ СЕ В СОФИЯ. ПЪРВО АРЕСТ ЗА БОКО,КОЙТО ЗАПОВЯДВА ДА УБИВАМЕ ХРИСТИЯНИ-РУСНАЦИ.БЪРЗ СЪД И РАЗСТРЕЛ. ПОСЛЕ И ИКОНА В ЧЕРКВАТА ЩЕ МИ НАПРАВЯТ.БОКО,САМО ПОСМЕЙ ДА НИ ВКАРАШ ВЪВ ВОЙНА И ЩЕ ВИДИМ ТВОЙТЕ МУТРИ,КАК ЩЕ ТЕ СПАСЯТ ОТ 1 РОТА
378
1
 
3
 
! Отговори
колко са мангалите преди 9 години
Някой направи ли си труда,да ги преброи....от тях става армия "mega"...действайте ***
377
1
 
14
 
! Отговори
40 год. 100кила преди 9 години
Сто кила съм и точна за 20минути ще промия мозъците на цяла казарма.Първо ще им припомня китайско-руския конфликт,как навремето с катюши направиха на пепел 1000 човека за 20минути.После ще им припомня как родителите им мизерстват,докато боко и сергейчо живеят като вип пеесони. Накрая ще им докажа чрез дедукция,че докато те умират на фронта срещу Русия, техните жени ги пукат у газягата останалите дърт *** и техните синове връзкари,които 100% няма да бъдат на фронта.ТОЧНА ЗА ПОЛОВИН ЧАС С
376
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПРОТЕСТИ !
375
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Представяте ли си тия гадини как ни лъжат, колко е населението наБългария !Водят мъже на отчет , които не са в България и които няма да се върнат .Мобилизирайте електората , Бойко и Плевнелиев начело на редиците , да защитават интересите на САЩ и да загинат кат герои. Ще им полагаме венци !
374
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дайте оръжие на народа !Войнишко въстание ...
373
0
 
21
 
! Отговори
б преди 9 години
значи тия тарикати управляващите ще окрадат 1милиард от саниране ,и ще ни вкарат в някои конфликт за да могат да си вдигнат задниците и да забягнат по белите държави където имат скъпи имоти ,па мен тръгнали запасняк да ме броят,да ама ще ме хванат заа х.. отдавна несъм в бг и немам и намерение да се връщам
372
0
 
16
 
! Отговори
опа преди 9 години
Ся са обърках! Хамериканците ли ще пазят или аз шъ пазя техните интереси?
371
1
 
23
 
! Отговори
резервист преди 9 години
Хайде взимайте ме, чакам. Но като истински и смели пълководци искам да видя в първите редици другарите Плевнелиев, Борисов и Цветанов за да ни дават.пример като смели и решителни войни. Искам да видя е революционерката другарката Цачева, без нейната морална подкрепа ще ни е трудно. Нали всички са закалени от партията кърмилница БКП и ще разчитаме на техните качества.
370
2
 
14
 
! Отговори
Резервист преди 9 години
Хайде , аз тръгнах с танка към жълтите павета и след мен 4-*** с ак-47- сега да се присъединят и 3-*** пилоти , и 6 -*** трудоваци ......,че ние направо сваляме власта .Хайде да си лягаме ,че както сме я подкарали няма да ни мобилизират докато сме живи . :))))))
369
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спрете се, бре, спрете се бе, гадове и дупедавци! То не бяха германци, французи, американци!***!
368
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз за тия гадове, Американците и заради техните гео-политически интереси, няма да си помръдна и малкия пръст!Не обичам да ме изнудват и ако посмеят да го направят, ще видят войнишко въстание и военно положение в България!!!