Проверяват колко мъже може да мобилизира армията при нужда

Много от тези, които могат да бъдат повикани, са зад граница
Обновена: 2 фев 2015 14:07 | 2 фев 2015 11:21, Камелия Цветанова
714
Проверяват колко мъже може да мобилизира армията при нужда
Снимка: Булфото, архив

В момента тече проверка на документи и какви са наличните възможности за извършване на мобилизация, каза днес във Варна началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, цитиран от БТА.

По думите му много от българските мъже, които могат да бъдат повикани от армията, са или зад граница, или със здравословни проблеми.

Ръководството на войската трябва да е наясно с пълната картина и затова се извършват редовно проверки на документите и наличните  възможности, посочи Николов.

Той допълни, че в страната има около 3 хиляди резервисти.

По думите му тези хора имат сключени договори с армията и могат да изпълняват различни ангажименти за определен период от време.

Началникът на отбраната допълни, че войската, която ще бъде на турската граница, ще се грижи за осигуряване на транспорт за МВР, ремонт на техниката, оформяне или изграждане на палаткови лагери, както и ще оказва съдействие в логистична насока.

Войници няма да изпълняват задачи, свързани с оръжие, посочи Николов.

Във Варна началникът на отбраната участва в съвещание с ръководството на Военноморските сили, на което бе направен анализ за дейността на флота през миналата година. Според Николов ВМС са работили много активно, за да поддържат нивото си на готовност и да изпълняват мисии зад граница. Всички кораби, участвали в международни учения, са се представили блестящо, посочи Николов и уточни, че това е оценката и на командванията, на които българските екипажи са били подчинени.

Вицеадмиралът каза още, че ВМС са в готовност да оказват съдействие на населението при бедствия и аварии. Това всъщност важи за цялата българска армия, която вчера отново помага на хората при бедствието в община Смолян, допълни Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


714
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
367
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Работата върви така, че при опит за мобилизация Тиквата и лакеите му ще бъдат съдени от Народен съд. Само раздайте АК 47 и ще ви припомним за Войнишкото въстание. Ще има бегание и криене но не всички ще могат да офейкат.
366
0
 
18
 
! Отговори
Джона преди 9 години
Аз се записвам доброволец при едно условие: искам демократа да ми дойде във взвода че да му направя една физзарядка
365
1
 
38
 
! Отговори
Резервист преди 9 години
Аз за тая скапана държава не отивам на война , който иска да идва -турци , гърци,румънци , руснаци ,германци ,.....марсианци ....все ще е по добре от тези изедници , А АКО МЕ МОБИЛИЗИРАТ НА СИЛА ПОЗНАЙТЕ НА КЪДЕ ЩЕ ПОДКАРАМ ТАНКА ....ПРАВО КЪМ ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА.
364
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ще ми мобилизирате дедовия
363
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези пушки, които искате да насочите срещу руснаци, трябва да се обърнат срещу вас - *** на Америка!
362
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знаете лш защо Боце вече го пазят и снайперисти? Боце, Плевньо, Пеевски и част от *** са откраднали от Южен Поток 500 милиона лева. Руснаците си искат парите и са му изпратили депеша, че ще има наказание. Дебелия си и отаковал от страх, увеличил си охраната двойно и не смее да излезе от хотела. Ще бъдем свидетели на интересни събития.
361
2
 
19
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Опитват се да разберат с колко пушечно месо разполагат.Много е просто да извадят тези които са на 25 години в момента после да преброят останалите живи запасни и най-вероятно ще се получи неприятна бройка. Какво да се прави казармата е отживелица нали и нещо мераклиите за отстрел не достигат.
360
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей, управляващи! Внимавайте в картинката, ако ни вкарате във война с Русия, ви чака нов народен съд! Вие сте национални предатели! Има ли и 1 българин жертва във война, считайте, че народът няма да ви прости и ще увиснете на бесилото скоро!
359
14
 
9
 
! Отговори
Генерал Колев преди 9 години
Ние воювахме срещу руснаците, и ги бихме, и то много. И ако трябва, пак ще воюваме, но не и в името на НАТО!
358
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато не се организираме и не протестираме, тия на маймуни ни обърнаха!
357
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гадовеее, как може да хвърляте българи, срещу руснаци! В ада да врите дано!Да се вдигнем на протест, хора!
356
0
 
2
 
! Отговори
ставри преди 9 години
До ШопТо това трябва да знаеш как се прави.
355
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да воювам срещу руснаци, ***!
354
1
 
14
 
! Отговори
ставри преди 9 години
Каква мобилизация?То това да не е метла-да я вземеш и да почнеш да метеш?Или както по американските филми-вземаш автомата и започваш да гърмиш.Освен това,ако си дадем и двата изтребителя да участват в бойни деиствия....
353
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Срещу руснаци няма да воювам, не знам какви сметки си правите, но ще ви излязат криви.
352
22
 
3
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Преди да му даде държавата на някой пушка минава през военна комисия(там има разтвори задни бузи....питайте Волен).Не се безпокойте 100% съм сигурен че празнуващите днес путеноиди няма да им позволят да участват.Българската армия не е място за "братска любов"!На тях може да раздадат полицейски палки-дъълги и дебели.....ха..ха..ха А и изменници и слуги на вражеска Русия няма да ги викат,на тях ще раздават полички.
351
2
 
6
 
! Отговори
Райна преди 9 години
Mъже? Мобилизирани във войска??? Ехехеххе :D
350
1
 
1
 
! Отговори
aygul преди 9 години
bravo, kamelia sabrala gi e sichkite tuka birje birje.
349
39
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Властта яко се уплаши от мненията на хората за воинствените им планове,затова в момента е впрегнала цялата налична *** *** да обикаля по интернет форумите и да пише идиотизми,,само ,че *** мишки ,това,че в момента срещу заплащане пишете идиотизми ,няма да ви спаси кога ви изтипосат на бойното поле,икъдето първи ще отнесете хурката,защото на война не е като да си развявате задниците по гей парадите както сте свикнали и да държиш оръжие не е като да държиш вибратор.
348
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А, най-после сте поправили неграмотното "проверят" от сутринта...