Проверяват колко мъже може да мобилизира армията при нужда

Много от тези, които могат да бъдат повикани, са зад граница
Обновена: 2 фев 2015 14:07 | 2 фев 2015 11:21, Камелия Цветанова
714
Проверяват колко мъже може да мобилизира армията при нужда
Снимка: Булфото, архив

В момента тече проверка на документи и какви са наличните възможности за извършване на мобилизация, каза днес във Варна началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, цитиран от БТА.

По думите му много от българските мъже, които могат да бъдат повикани от армията, са или зад граница, или със здравословни проблеми.

Ръководството на войската трябва да е наясно с пълната картина и затова се извършват редовно проверки на документите и наличните  възможности, посочи Николов.

Той допълни, че в страната има около 3 хиляди резервисти.

По думите му тези хора имат сключени договори с армията и могат да изпълняват различни ангажименти за определен период от време.

Началникът на отбраната допълни, че войската, която ще бъде на турската граница, ще се грижи за осигуряване на транспорт за МВР, ремонт на техниката, оформяне или изграждане на палаткови лагери, както и ще оказва съдействие в логистична насока.

Войници няма да изпълняват задачи, свързани с оръжие, посочи Николов.

Във Варна началникът на отбраната участва в съвещание с ръководството на Военноморските сили, на което бе направен анализ за дейността на флота през миналата година. Според Николов ВМС са работили много активно, за да поддържат нивото си на готовност и да изпълняват мисии зад граница. Всички кораби, участвали в международни учения, са се представили блестящо, посочи Николов и уточни, че това е оценката и на командванията, на които българските екипажи са били подчинени.

Вицеадмиралът каза още, че ВМС са в готовност да оказват съдействие на населението при бедствия и аварии. Това всъщност важи за цялата българска армия, която вчера отново помага на хората при бедствието в община Смолян, допълни Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


714
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
347
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сороси хубо са ви извадили да драскате по форумите,ама да не си мислите,че ще ви се размине на вас,първи ще ви връщат в найлонови чували на парчета,ама вие това си заслужавате нещастници.
346
16
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Историята винаги се повтаря ,пак като едно време продажни управници ни вкарват във война с Русия и както винаги сме на губещата страна и накрая пак идват руските танкове да ни освободят,пак Народен съд за управниците и чорбаджийте и пак дето им е мястото в лагера на Белене за закуска на прасетата
345
31
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ха дано аз съм запасен офицер и само да ни вземат и да ни дадът оръжие ще е най голямата грешка на тия *** във властта ,защото вдигам подчинените ми войници и към София да изтрепем продажната на сащ *** *** ,начело с помака расимчо и неговия шев мутрата ББ
344
0
 
35
 
! Отговори
Ghost преди 9 години
Точно хванах по бтв интервюто с външния министър не му помня името....Няма такъв смях няма такава пародия.Хем няма истерия за мобилизация и разполагане на чужди войски тук демек няма такова нещо,хем НАТО заради заплахата щяла да подсили източната си граница.НАТО била отбранителен съюз!!!Аз не помня до сега НАТО да се е отбранявала пък от създаването си е участвала в има няма 120 военни конфликта.България срещу Русия?Това би било найголемият ни позор!!!
343
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
bbbb
342
23
 
40
 
! Отговори
Най-новото преди 9 години
Ще се мобилизират и жени, да носят хляб сол, за да посрещнат руската армия ха ха
341
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При коя нужда ?Когато НАтО хвърли българите във война с Русия ! Това не са български интереси нито руски .
340
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Авраме, Адаме, ще ви призная ако минусите станат 1000. Ние българите казваме, че на лъжата краката са къси. Вашите също!
339
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защото на всеки убит янки изплащат яки суми на роднините и са длъжни да го погребат с почести, а ние, кучета ни яли. Ще дадат някой милион на управляващите и толкоз. А и ние сме в графа славяни, такива в списъците Златен милияр НЯМА, значи подлежим на изтребление.
338
19
 
38
 
! Отговори
след мобилизацията преди 9 години
След като на Обамата толкова много му се воюва с Российската Федерация, защо не изпрати американски войници да се бият? А той праща украински солдати. А може би скоро и български? След мобилизацията?
337
36
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не бе, човек. Качват те на камионите и те карат в Донбас, там ще те въоръжат и после в крематориумите, но органите ти ще живеят в Германия и Франция. Как така не разбирате?
336
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Войници няма да изпълняват задачи, свързани с оръжие"- ха ха, че нали дадете ли оръжие, запасняците ще го използват срещу крадливите управляващи. Въпроса тогава е : за какво са тези войници- ми отворете КЕЧа тогава- що чака без работа- поне да си заслужи помощите
335
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да знаете, че тази война е между ционизма и православието. Ако Бойко не му е ясно, ще му се изясни. Разбираемо е, че срещу православието българин няма да воюва!
334
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов може да откаже, да се оправдае с демографската катастрофа и т.н. Но като гледах вчера колко снайпериста го пазиха, май вече ни е изпратил в Ада.
333
1
 
25
 
! Отговори
НИК преди 9 години
Съвременната война се води с техника, не с многобройни "пешаци".Сега питам, къде ни е тежкото въоръжение? Отговорът е:- НАТО ни накара да го нарежем!- Ако стане война, на чия територия ще се води?Естествено на територията на Европа!Сега питам трябва ли да се избиваме взаимно, при условие, че най- голямата заплаха идва от Близкия Изток и Ислямизацията на Европа.Иначе аз съм за поддържането на бойната готовност. Ние сме пряко сили 300 км. граница.Това означава, че за 6 часа БГ няма да го има
332
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно това искат, българин да не остане!
331
35
 
44
 
! Отговори
43годишен балък! преди 9 години
Останахме няколко хиляди млади българи,дето можем да се борим с демографския срив при бългаското малцинство, а те искат да ни изпратят на смърт срещу тези които са ни освободили!Ха, нека мобилизират първо *** и бежанците,да видим как ще стане, пък после нас!Цирк,25години ни окрадоха нашити капиталисти-олигарси и политици, а сега ние трябва да мрем за свободата на децата им! Предпочитам куршум в челото, но вече не съм балък!
330
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Понеже го изтриха, ще го напиша отново, Коломойски ще превърне Днепропетровск в града на хълма- Цион. Има изобилие на инфо в това отношение, ако Гуглето не са го затрили вече.
329
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Eдна мирновременна /неразгърната/ дивизия в БНА беше 6000 човека.Числеността на армията беше 140 000 души, мобилизационният ресурс /резерва/ - 400 000 души.Целият запас днес е 3000 човека, с болните, избягалите в чужбина, пандизчийте и гейовете /тези последните напоследък се множат, макар да не се размножават/. Нещо да коментирате?
328
0
 
28
 
! Отговори
морски преди 9 години
Само да дадат Калашниците,първо отивам да сурвакам смелото ни президентче Плювньо!