Няма да подам оставка заради атаките, твърд е Лазаров

Ген. Атанасов: Главният секретар на МВР е некомпетентен и самонадеян
Обновена: 5 фев 2015 10:22 | 5 фев 2015 10:21, Красимир Ангелов
20
Няма да подам оставка заради атаките, твърд е Лазаров
Снимка: БТА

Никога няма да си подам оставката заради атаките към мен, обяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред bTV.

"Ако съм извършил нарушение по който и да е случай, съм готов да си тръгна веднага. Когато беше проведена операцията в Лясковец например, аз бях готов с моята оставка. Господин Йовчев заяви тогава, че ще прецени дали ще я приеме в момента, в който бъде извършена проверката”, подчерта Лазаров.

Още по темата
Той поясни, че по случая „Лясковец” се е водило досъдебно производство, а в момента има наказателно. Лазаров посочи, че не е тайна, че освен конкретният извършител на убийството, са проверявани и всички действия на длъжностните лица, участвали в операцията.

Повод за коментара на Лазаров стана изказване на председателя на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента ген. Атанас Атанасов пред bTV, в което последният обвини главния секретар на МВР, че трагичната история в Лясковец "показва много ниската компетентност и голямата самонадеяност на Светлозар Лазаров и останалите ръководители на операцията".

"Абсурд е да се използва специализираният отряд. Едно лице се е барикадирало и ти да хвърлиш отряда срещу него”, посочи Атанасов и добави, че срещу Петко Савов е трябвало да се действа с хитрост.

"Най-скандалното е, че по време на втората дисциплинарна проверка, разпоредена от служебния министър Иван Бакалов, главният секретар е отказал да се срещне със създадената по случая комисия, като е обяснил, че там, където е трябвало, е дал обяснение”, заяви Атанасов и определи поведението на Лазаров като неподчинение, за което се предвижда дисциплинарна отговорност.

Атанасов обвини още главния секретар на МВР, че в продължение на 300 дни е имало подслушване на протестите срещу кабинета "Орешарски". "Става въпрос за широкомащабна операция, в която са били включени МВР, ДАНС и ДАТО. Така че в сравнение с това, случаят Лясковец е дребна работа, макар че за близките на убития и пострадалите е много тежко", посочи той.

"Аз няма да влизам в задочен спор с председателя на вътрешната комисия, защото не ми е това работа. Всички законови и подзаконови нормативни актове са спазени и няма никакво нарушение. Аз съм изготвил съответната докладна записка, където съм посочил съответните правни аргументи. Всичко е в ръцете на закона, а той важи за всички“, отговори на обвиненията Лазаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
AKO PODAM OSTAVKA,SHTE VLIAZA V ZATVORA.ZATOVA, KOETO SI OTKRADNAL VZEMAI I BESH V UGNA AMERIKA,CE TUK BAI STAVRI TE OCAKVA S TOVA HUBAVO D....PE
12
0
 
2
 
! Отговори
SILENCE преди 9 години
До 15. Ама те го построиха за себе си още през 70-те години на миналия век! Само че времената са такива,та лъщи /като въшка на чело/ инфантилизма им. Не само на тоА,ами на цялата пасмина, коя- то употребява властта за себе си,а не по предназначение - за управление. Пък и как да направи разликата един *** - той тпросто иска неща за себе си и знае,че на подходящия пост ги по- лучава. Останалото са лакардии за торни червеи.
11
0
 
8
 
! Отговори
Тони преди 9 години
Какво работи Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства ? Имате ли представа колко човека работят там и какви заплати взимат ? Председател на бюрото е небезисвестния "следовател" Бойко Рашков, който отдавна е в пенсионна възраст и си седи на тихото и топло местенце с голямата заплата без да му пука от нищо. Освен това е назначил и други "другари" за да взимат от сладката "баница", а отгоре на всичко и любовницата си. Това ако не е комунизъм, здраве му кажи.
10
0
 
8
 
! Отговори
До !!! преди 9 години
До !!! То на Коледа и прасето, дето ще му турят ножа, първо го чешат между ушичките, пък после...
9
2
 
12
 
! Отговори
!!! преди 9 години
Ген.Атанасов е един егоцентричен и арогантен мерзавец, но в случая съм абсолютно съгласен с него, че Светльо Куршумоуловителя /такъв му беше прякора в СОБТ/ няма умствения, професионален и какъвто щете капацитет да е на този пост! Той просто е там, защото е зет на тъста си - това е! Защо ББ го остави на мира!? Защото отново си стиснаха ръцете УЖ партии които са на нож - на нож са само за простия електорат, който продължава да им вярва, а това вече е трагедия! Всеки народ си заслужава управниците
8
1
 
11
 
! Отговори
sofeto преди 9 години
Тази мутра-милиционер ако сега го освободят ще остане само МУТРА, и това е опасно!
7
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
мушморок нещастен скрии се някъде *** ,всичко си има начало и краи ,да си приготви вазелин, иначе всичко покраи тоа е секретно
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да си ходи настоящия главен секретар.Да отива да работи при тъста си.
5
10
 
9
 
! Отговори
джобна булонка преди 9 години
Точно когато политическата нула и джобна болонка на Кощофф, Атанас Атанасов, беше шеф на контраразузнаването, не беше заловен нито един чужд шпионин, нито един терорист, нито един контрабандист, нито един религиозен фанатик, нито един търговец на оръжие. Точно обратното, те бяха поощрявани в антидържавната си подривна дейност от Атанас Атанасов, чрез бездействието му! А сега Атанас Атанасов леко приджавква от време на време, за да не го забравят окончателно.
4
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да работиш полицай е рискова професия и затова е първа категория труд. Всеки сам си избира какво да работи и отговорността е лична. Не може да се обвинява Лазаров за смъртта на полицая от акцията в Лясковец. Уволнението го иска Цветанов и затова се направи поправка в Закона за МВР за да се отстрани главния секретар. Това е на 1000 % политическа репресия.
3
3
 
21
 
! Отговори
Един Българин преди 9 години
До ROMSKI BARONКакво работи този, ако можете да ми кажете? Работеше против народа си с бой на демонстранти, с незаконни огради на НС и с стоическото и безскрупулно упорство на комунист като всички управляващи тогава. Лясковец е само една от темите на този продажен родотстъпник и както се видя и некадърник. Трябва да бъде съден за държавна измяна и да лежи до края на живота си за назидание на всички ченгета във властта. Да знаят какво следва когато работиш против народа и то не 1-2, а 300+ дни!
2
10
 
4
 
! Отговори
ROMSKI BARON преди 9 години
nemozem -da se lishim ot specialisti v oblasta na otbranata i vatreshna sigornost a svetlozar lazarov e to4no takav -i negovata podmiana moze da e edinstveno na politi4eska osnova ( kogato niakoi raboti dobre ne go zaka4ash )
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама как ще си подаде оставката.