Кунева: Никой не може да бъде слушан заради политическо мнение

В МВР текат производства за СРС-та, Йовчев: Вън лъжците от политиката
Обновена: 6 фев 2015 14:12 | 6 фев 2015 13:43, Веселина Йорданова
28
Кунева: Никой не може да бъде слушан заради политическо мнение
Снимка: архив, Ройтерс

Продължава задочните коментари между настоящи и бивши управляващи за това имало ли е подслушвани при миналогодишните протести.

Вътрешният министър Веселин Вучков обяви днес, че в дирекцията "Сигурност" на МВР текат дисциплинарни производства за много нарушения, включително и за използване на СРС.

Още по темата
Той посочи, че е изпратен сигнал да бюрото за контрол на СРС. Констатираните нарушения са правени от МВР, дирекцията "Сигурност" и ДАНС, но повече подробности ще има, когато проверките приключат.

До дни завършват и проверките по сигнал на "Протестна мрежа" за незаконно подслушване при миналогодишните протести.

Вчера шефът на вътрешната комисия в парламента Атанас Атанасов заяви, че в продължение на 300 дни е имало подслушване на протестите срещу кабинета "Орешарски". "Става въпрос за широкомащабна операция, в която са били включени МВР, ДАНС и ДАТО", разясни той.

Днес силовият вицепремиер Меглена Кунева подчерта в парламента, че никой не може да бъде подслушван, защото изразява политическото си мнение. По думите й парламентът в лицето на ген. Атанас Атанасов си е свършил работата, "след като е ударил звънеца и е алармирал".

„Аз съм на страната на словото и съм за това човек да бъде свободен. За нас това е много важно, за нас това е политическа проверка и дори се е превърнало в политическа кауза. Тази кауза не е свързана със смелост, а с изразяване на директно политическо мнение, каквото аз правя“, коментира тя.

Припомняме, че антиправителствените протести "ДАНСwithme", започнали през лятото на 2013 г. след избора на депутата от ДПС Делян Пеевски за председател на ДАНС, бяха организирани в социалните мрежи и в тях се включиха хиляди българи.

Бившият МВР шеф Цветлин Йовчев обаче е категоричен, че информацията за подслушвани протестиращи граждани е лъжа. 

"Вън лъжците от политиката. Нека да бъдат извършени всички възможни проверки. Такива проверки бяха правени и по време на служебното правителство и резултатът беше категоричен", подчерта Йовчев пред "Фокус".

Той попита, ако отново се окаже, че това е лъжа, кой ще носи отговорност за тази поредна манипулация на обществото. Според Йовчев това е преднамерена лъжа с цел да се навреди и в момента уврежда обществения интерес.

„Това, което правят тези хора, руши държавността. Призовавам ръководителите на политическите партии и народните представители в парламента да извадят лъжците от политиката. Вън лъжците от политиката, защото докато това не бъде направено, няма как да се случи нещо добро в държавата ни”, каза още Цветлин Йовчев.

Той подчерта, че никога нито са разработвани, нито са подслушвани участници в протестите. "Погнусен съм от това, което се случва. Жалко е, че хора, които претендират да са демократи, използват най-гнусните форми на тоталитарна пропаганда", коментира още бившият вътрешен министър.

Веселин Вучков пък заяви, че се е впечатлил от това как Йовчев, по време на КСНС, е представил данни за съотношение между спонтанно и мотивирано протестиращи. По думите на Вучков вариантите са два - или някой е следил протестиращите, или някой е написал в доклада данни, за които няма емпирична база.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
3
 
! Отговори
изнервен преди 9 години
До ха-ха. Доста голяма глупост си написал. Аз съм един от протестиращите, гледах право в записващата ни видеокамера и изобщо не ми пукаше. Но това не означава, че мръсниците, които са го правили не трябва да си получат заслуженото.
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До поименен списък. Явно не си много умен. Как да го представи този списък, бе ***, като тези списъци са скрити дълбоко от къртиците на ДС в службите (ако вече не са унищожени).
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До поименен списъкНа лъжата и на Атанасов краката са къси! Който не вярва да провери!
19
0
 
3
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Я, овцата как се е притеснил! Нещо май е гузен и ще търка наровете.
18
2
 
3
 
! Отговори
итетака преди 9 години
Всеки има право да бъде подслушван.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе този А.Атанасов как влиза всеки път от 10год. насам като народен представител?! Излиза, че всички са лъжци...!
16
3
 
3
 
! Отговори
без срам преди 9 години
Драга В. Йорданова! Докато ти си писала тази статийка, твоите приятели от американското посолство са те подслушвали и са те проследявали. И ако твоята половинка не знае, какво ти, с извинение, си правила в тоалетната, то твоите кукловоди от посолството на САЩ много добре знаят!
15
2
 
6
 
! Отговори
поименен списък преди 9 години
Нека А. Атанасов да представи поименен списък на подслушваните, по дати и час. Без такъв списък твърденията на Атанасов са лъжа и измама.
14
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък да Ви кажа, че Веселин Вучков е една луксозно опакована нула.Ама и на него ще му лъсне з....ка понеже го вре дето трябва и дето не трябва.И понеже се пази да не приказва много, само затова не му е паднала опаковката.
13
2
 
4
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Под небосклона, 8 милиона микрофона - Радой Ралин. Това го правиха комунистите, а после и социалистите -Йовчевци и Лазаровци. Кво стана сега - другарите веднага на съд до Цветанов . Впрочем няма - те си промениха тарикатите закона в 12 без 5.
12
2
 
12
 
! Отговори
роузи преди 9 години
Да си припомним славното минало на госпожа-другарката : Меглена Кунева-Пръмова и Габонската афера пари, тропик, ДС, плаж, слънце
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
браво
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TRIABVA DA SE PODSLUSHVA TOTALNO ,TAKA SE RAZKRIVAT MNOGO ISTINI ZA PRESTAPNIZITE VLEZLI V POLITIKATA
9
6
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Послушното служебно псе на етническата мафия ДПС Йовчев!
8
4
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 9 години
Като стане дума за подслушване, феновете на ГЕРБ заявяват, че само престъпниците ги е страх от подслушване :)) Е, ако е имало подслушвани и ги е страх да ги подслушват, значи според феновете на ГЕРБ въпросните хора са престъпници :)))
7
8
 
8
 
! Отговори
психолог от МВР преди 9 години
Йовчев ти си *** на ДПС и най некадърния министър на МВР . Цялата ви работа беше да подслушвате и да плюете Цветанов . Е сега дойде ред на истината , а тя е , че вие сте подслушвали всичко и всички .
6
2
 
9
 
! Отговори
до 6 преди 9 години
Съвършено правилно.И комунизма никога няма да се върне,защото *** откраднаха соц труда на нашите родители и станаха най-жестоките капиталисти.Няма да върнат откраднатото....
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Полковниците от ДС след 1989г бяха в основата на всички грабежи на държавата и в създаването на организираната престъпност!Грешката беше, че ако имаше истинско желание за промяна, тази *** трябваше да бъде поставена до стената!Но всичко беше червена ***!
4
6
 
6
 
! Отговори
Петко преди 9 години
ПРОТЕСТ!Нека всеки, който вярва, че санкциите не спасяват животи! Всеки, който иска мир, а не война! Всеки, който е солидарен със загиналите в Украйна! Всеки, който иска истината! Всеки, който иска да знае, защо ще има нов комансен зентър на НАТО в България! Всеки, който иска България да защити българите в Украйна! Всеки, който не иска България да бъде замесвана във война! Кога: вторник, 10 февруариКъде: президентствотоВреме е управляващите да видят нашето недоволство!
3
0
 
4
 
! Отговори
Роко преди 9 години
Абе, как са казваше онъз песен каде пеят "Айша да шериф"??