Българите консумираме 3 пъти повече ток от германците

Делян Добрев: След санирането хората ще спестят до 50% от сметките си
Обновена: 7 фев 2015 10:53 | 7 фев 2015 08:12, Красимир Ангелов
272
Българите консумираме 3 пъти повече ток от германците
Делян Добрев. Снимка: Булфото

Въпреки ниските си доходи, българите консумираме три пъти повече енергия в домовете си, отколкото в Германия например, обяви председателят на парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев в интервю за БТА. Той коментира стартиралата Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

“Държавата е заинтересована от изпълнението на тази програма,защото когато гражданите спестят 50 процента от сметката за електроенергия, това ще е допълнителен разполагаем доход за всеки”, отбеляза Добрев.

Още по темата
По думите му със спестените средства хората ще увеличат потреблението в икономиката, което ще й помага да расте. Бившият икономически министър изрази надежда следващата година да бъде осигурен също такъв ресурс, а след две години програмата да продължи, но не със 100, а със 75 процента безвъзмездна помощ.

От 2016 г. ще стартира също така и програмата в МРРБ с европейски средства, където ще бъдат включени блокове с по-малко от 36 апартамента, посочи още Добрев. Той съобщи, че се обмисля и подпомагане на еднофамилните жилищни сгради след втората година.

“Сдружението е само форма, която позволява участие в програмата, и когато е регистрирано с тази единствена цел, не може да прави други неща, дори те да му бъдат вменени със закон, обясни Добрев в отговор на опасенията на гражданите за собствеността на жилищата им.

Той увери, че няма уловка и притесненията са единствено, че интересът е по-голям от осигурения ресурс.

По думите на Добрев само в първите три дни са подадени 24 заявления за саниране, а всеки следващ ден броят им расте. “Залите, където водим разяснителна кампания навсякъде са пълни. Интересът е голям, но хората имат опасения заради страховете, които някой се опитва да насажда. Надявам се да успеем да разсеем съмненията”, посочи Добрев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
0
 
1
 
! Отговори
до 224-ти от Гацо Б. преди 9 години
По средата на второто полувреме капитанът на червените СС най неочаквано разцелува насред терена коалиционният нападател ЛМ по известен в близкото минало като агент Павел.Той беше освиркан както от сините фенове така и от някой от червената агитка.След краят на срещата СС безславно отпаши в странство,а част от червените се отцепиха възмутени от СС.И така на срещата на 5-ти октомври червеният отбор без някой от основните си играчи бе бит като мачка от тараби от отбора на ББ и сие.
200
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
224-ти,още Сталин го е казал:"Не е важно кой как гласува,важно е кой БРОИ гласовете"!
199
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 9 години
По рано в сайта на ЧЕЗ имаше фактурите отпреди 7-8 години.За тези години аз си направих вътрешна изолация и купих климатик А+ клас,хладилник и фризер А+клас.Намалих и консумацията за осветление.В резултат на това консумацията на ток ми намаля двойно.Но тъй като цената се качи повече сега плащам повече пари за ток отколкото преди 8 години.Вярно е че една част от населението имат привилегията осигурена им от политиците ни да не плащат ток.И ние баламите им го плащаме най смирено.Докога????????????
198
0
 
4
 
! Отговори
факти преди 9 години
Германия е газифицирана.Отоплението ,готварските печки и бойлерите за топла вода са на газ.Оттук нататък кое работи на ток-хладилници,телевизори,компютри и осветление.Освен това знаете ли как консумират ток без да го плащат.Ако влезете в махала ще видите,че повечето кабели са незаконни,ще видите,че само в малка част от махалата има електромери.А те са един милион.Там енергото не влиза никога.За да си избият загубите просто вдигат цените на тока и ние с електромерите плащаме.
197
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Народа го е казал правилно, голям *** е този. И най-лошото и странното, този беше министър!?!? Представяте ли си колко е крало това !!!
196
0
 
5
 
! Отговори
немеца преди 9 години
Дали ще е така ако всички българи заживеят в Германия и всички немци заживеят в България???Тогава какви ще са коментарите......
195
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По думите му със спестените средства хората ще увеличат потреблението в икономиката, което ще й помага да расте.Смех,смех! Да се намали потреблението на енергия, за да се увеличи потреблението на други стоки и услуги - от единия джоб на икономиката - в другия. Палячовци!
194
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За жалост санирането е поредната идея - прах в очите на хората. В Габрово вече са определини 24-те блока за саниране. Това не се знае от хората и те още правят събрания и се надяват!
193
0
 
11
 
! Отговори
Мой преди 9 години
В Укипедия пише:За България - най ниска измерена температура - 38,3 градуса по целзий.За Германияия - най студен месец януари с температури от - 0,6 до +1,5 градуса по целзий.А и германците ползват руски газ, за да се топлят.Е как няма да имат по малки сметки за ток ми кажете г-н Добрев?
192
0
 
6
 
! Отговори
Белята преди 9 години
Допълвам казаното: Само администрацията е 630 хиляди, плюс останалите 450 хил. ! И стават 1.08 млн. Първия път ГЕРБ спечели/2009г/ -- 1.8 млн., после - 1.08 млн. и сега - 1.06 млн. Извод: Независимо , че печели изборите --- има спад с около 40 % ! Е, има и нов софтуер от САЩ! Цветанов го изучава три седмици в САЩ. Пък и проф. Константинов пак се върна в ЦИК ! А иначе си има лична социологическа агенция. Нищо лично, просто това са фактите! Всеки да си ги коментира както иска !
191
1
 
9
 
! Отговори
Белята преди 9 години
До Анонимен226: Питаш как ГЕРБ спечелиха пак изборите ? Отговор: За тях гласуват: 1.Всички назначени от ГЕРБ в администрацията - министерства, агенции, областни и общински управи. 2.Застаряващи лелки, харесващи Бойко. 3.И техните деца - чалгари. 4.Българския еснаф, интересчия, недообразован и извъртял се от --- защитник на комунизма , към защитник на демокрацията !!! Огледайте се, сложете си ръка на сърцето и ще се убедите, че е така !
190
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе ТОА НОРМАЛЕН ЛИ Е?????????????????
189
1
 
12
 
! Отговори
Белята преди 9 години
Тотална лъжа ! Не ние харчим три пъти повече, а те харчат ДВА пъти повече от нас. И защо ???!!! Защото всички домашни уреди на германските са същите, както у нас - тоест харчат еднакво ! Защото германците не си изключват лампите в коридорите, тоалетните....., а вечер всичко свети. Просто трябва да се види в статистиката --- колко киловата на месец харчи германецът и българинът ???!!! И ще се убедите в написаното.
188
0
 
11
 
! Отговори
гарабечо преди 9 години
Умно гаче Бойко го е раждал.
187
1
 
9
 
! Отговори
аз преди 9 години
никои нормален човек няма да вярва на това нещасно недоразумение наречено добрев
186
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С мизерни заплати няма как да купуваш икономични, но много скъпи електроуреди
185
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това, с жълтото около устата, да си избърше млякото! Доживяхме недорасли изкуствоведи да ни решават живота, но пък обучени на "запад" и компрадори!
184
0
 
11
 
! Отговори
АЦЕТО преди 9 години
ДАЛИ НЯКОЙ МУ ВЯРВА НА ТОЗИ ОЛИГРОФЕН
183
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да им изпратим ЧЕЗ и да видят как изведнъж електромерите им ще покажат завишена консумация на ток!
182
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Просто е. Така, както тикат хората в сдружения днес, така и печелят избори. С много измама. Малко страх - и готово!