Расте броят на самоубийците в Пловдив и района

Лекарите съветват да отидете при психолог, ако изпитвате несигурност
8 фев 2015 18:14,
58
Расте броят на самоубийците в Пловдив и района
Снимка: архив, Булфото

В Пловдив град за последната година са се самоубили 14 души, а в селата в района - 34. Най-много са на територията на РПУ-Труд. Това сочи справка на полицията, предоставена на Dnes.bg.

На територията на Първо районно управление са станали 8 самоубийства. Там се намира и "блокът на смъртта", твърдят хората от района.

„Нещо страшно е, чуваш туп, обръщаш се и виждаш човека на земята, много хора си сложиха тук края на живота”, разказа живуща в блока.

На територията на Второ районно са три случая и по един на териториите на Трето, Пето и Шесто районно в Пловдив. Най-много са на територията на РПУ Труд – 17 случая на хора, сложили край на живота си.

„Проблемът със самоубийствата, с агресията и с хората, които се барикадират в домовете си, е проблем на здравната ни система”, твърди шефът на Регионалната лекарска колегия в Пловдив д-р Георги Кръстев.

Бившият прокурор Мариян Чернаев беше открит мъртъв тази седмица в дома си в Несебър. 44-годишният мъж се е самоубил с ловна пушка. Само преди седмица 50-годишният Иван Лесов се самоуби със законно притежаван пистолет в Пловдив. Заради дългове преди време бивш военен уби двете си деца и съпругата си, след което се самоуби в града под тепетата. Това са малка част от случаите, които са станали известни в медиите. Според лекарите зачестилите случаи на самоубийство имат своето обяснение.

Решение да сложат край на живота си слагат най-често хора в затруднено финансово положение или такива, изтеглили големи суми пари назаем.

Лекарите съветват да се консултирате с психолог, ако изпитвате несигурност или колебание как трябва да постъпите в дадена ситуация. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: пловдивсамоубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проблемът е в Здравната система ?А не е ли първо в несигурния начин на живеене , мизерия и тормоз !
20
4
 
12
 
! Отговори
почерпен преди 9 години
Еми, Ран и Ът да почерпят! И техните помагачи от българска страна.
19
5
 
18
 
! Отговори
христо преди 9 години
преди 100 и по-вече години живота да не е бил по-лесен,но българина е намирал смисъл да се труди,да създава семейство,много деца,да пази вярата и честта си и дори да жертва живота си за бъдещето на България!Сега заради една неплатена сметка за ток се самоубива,време е да си спомним на какви славни българи сме потомци ,трябва да се работи и за вярата,и за материалното!Бяхте ли днес на литургия?Щяхте да чуете полезни неща и да си отидете от храма с други настроения,не за оплакване и самоубииство!
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не може да видиш примерно че Жена умира от безпаричие,безработица,проблеми и да не и дадеш лев ,къде се казва да се усмихне.Да живне,да напълнее.Да си върне лъчезарния и ведър вид на Жена,която е била винаги.Такъв Мъж е желал цял живот жена му,приятелката му да умре.Това е мъж,който въобще не тачи жените.Мило и драго е давал болна да е,изтерзана,мъчеща,зле изглеждаща.Изпитал е лично удоолетворение от това.Това,как Дявола изпитва удоволствие от собствените си дяволии.Мъж,който никога не е Обичал
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ега ти простотията. Самоубийствата били проблем на здравната система. ТЕ СА ПРОБЛЕМ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА СИСТЕМА Още през 1957г. Ерих Фром в книгата "Психично здравото общество" изследва опитите и самоубийствата в западна Европа, които се увеличават и доказа,че въпреки т.н демокрация и повишаване стандарта на живот самоубийствата са израз на тотално несъгласие и протест с насоките, по които върви обществото. Прочетете тази книга и ще се убедите сами.
16
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ок, следващия може да не го е страх да умре!Туп и умира.Е и? Голямо важно.Близките ,трябва да им се търси вината.Не може си толкова гад.И да причиниш, това на близките си.Не си човек, ако е вярно!
15
0
 
4
 
! Отговори
Тръба преди 9 години
180+180=360+20=380
14
5
 
17
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Геноцидът е преполовил българите, за останалите синедриона ще достави психолози. Те няма да бъдат все евреи, ще има и *** а и много бежанци - не забравяйте че основната професия на бежанците е психологията. Само едно дразни като се гледа отстрани, прието е да се мисли че евреите са направили банките да дават заеми за да те изцицат след това до дъно? Това е пълно непознаване на еврейския характер, евреите отпускат заемите за да се самоубиват клиентите, парите така и така се връщат в банките.
13
3
 
2
 
! Отговори
London преди 9 години
ne e problem na zdravnata sistema , a na politi4eskata sistema . Koqto dokara hilqdi hora do ot4aqnie
12
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Материалното и лакомията убиват,но Блгарина е алчен и лекомислен и иска много и много,с малко не се задоволява.е не че политиците ни *** нямат вина за тези наши страдания.
11
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сещам се за един аналогичен случай с две сестри.Едната плаща конфидициално да си лее душата,а другата безплатно и бъркат в перфектното здраве и железната психика.Но,при едната е психоложка,а при другата е безплатен психиатър.Една си плаща за да я подлудят,а при другата става абсолютно безплато,без да знае от къде и идва.Едната се вдига благодарение на спортната си злоба и желанието да покаже,че си имат работа с Жена мамата си трака.Другата още не може се вдигне.Но,вдигне ли се и Тя
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е да ама на управляващите им плащат затова хорада да продават земите и имотите си и накрая... да изчезват нанякъде. Тези фондове дето изкопуват земи нали ще фалират ако няма кой да продава.. Но за да няма кой да продава първо всички трябва да си продадат имуществото и да изчезнат.. защото им трябва земята, не хората... православни християни не им трябват на тази територия, че има опасност да се създаде православен съюз и т.н. и т.н. по добре да има всякакви други само не и православни.. геноцид
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВеселинОк,180 градуса.В смисъл,че един разговор може да се отрази благоприятно на едно не до там нормално решение.Като самоубийството начин на изход.
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Психоложката и бръкна и в най-дълбоките рани.Сложи им сол и я направи половин човек.Взе и парите оставия, без бъдеще и успя да и уплюе миналото.Как да живее в настоящето,като миналото било "черно" и не може се отърси и изправи!?Уважавам дълбоко това, което правят психолозите.Но,не мога да приема това,което направиха от тази Жена.Не мога!
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МНОГО Е ВАЖНО ПРЕДИ ЧОВЕК ДА ПРЕДПРИЕМЕ НЯКАКВИ ДЕЙСТВИЯ КАТО ВЗИМАНЕ НА НЕПОСИЛЕН ЗАЕМ. ИЛИ ЗАКУПУВАНЕ СТОКИ НА КРЕДИТ. ТРЯБВА ДА ПОМИСЛИ ЧЕ ЖИВЕЕ НА ЕДНА ТЕРИТОРИЯ НА КОЯТО МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА. МНОГО ОТ ТЕЗИ ХОРА КОИТО СА СИ СЛОЖИЛИ КРАЙ НА ЖИВОТА СА СИ МИСЛЕЛИ ЧЕ ОЩЕ ЖИВЕЯТ В ОНОВА ВРЕМЕ В КОЕТО ВСИЧКО ИМ БЕШЕ ГАРАНТИРАНО. И РАБОТАТА. И ЗАПЛАТАТА И ПОЧИВКАТА И НАЙ РАЗЛИЧНИ ДРУГИ БЛАГИНКИ. НЕ Е Е В ГОЛЯМА ГРЕШКА СА БИЛИ. ВЕЧЕ НИЩО НЕ Е ГАРАНТИРАНО. САМО НА МУТРИТЕ ПЕЧАЛБИТЕ СА ГАРАНТИРАНИ.
6
3
 
20
 
! Отговори
Бойко преди 9 години
Прекрасен живот имат българите...от безгрижие за утрешния ден...
5
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз лично познавам Жена,къде си беше пич.Тръгна на психолог не толкова от нужда от гъзърлък.Нали било модерно всеки петък да излееш емоции.Но,строго конфидициално да бъде на човек където много не бърбори.Дори кога ми споделиш и най-съкровенните си тайни.Уви!Тази Жена я разбраха и *** от джунглата.Метафорично,казано.Затвори се в себе си.Стана от пич асоциален тип с промит мозък.Който не се радва на нощо в този Живот.А само се оплаква.Хората започнаха да я избягват.Докато напълно загуби контакт
4
2
 
13
 
! Отговори
Веселин преди 9 години
До АнонименПо-добре на 180 градуса, че на 380 пак ще се самоубие :D
3
2
 
7
 
! Отговори
онуфри преди 9 години
Да се помогне на хората в нужда! До като не е станало късно.
2
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо не обръщате внимание на най-близките си хора?Никога не се знае,възможное да е на живот и смърт.Никой не си слага край на живота освен,ако не агонизира.И е нещо нетърпимо,нечовешко.Един разговор,понякога е възможно да обърне човек на 380градуса.Да му даде вяра,кураж,надежда,че нещата не са толкова черни всъщност.