Мандатът на Тодорова в НЗОК изтича след 2 дни

До момента с нея не са водени разговори за следващ мандат
Обновена: 10 фев 2015 14:46 | 10 фев 2015 14:46, Веселина Йорданова
9
Мандатът на Тодорова в НЗОК изтича след 2 дни
Румяна Тодорова. Снимка: архив, БТА

Управителят на НЗОК Румяна Тодорова съобщи, че мандатът й изтича на 12 февруари 2015 година и засега не е ясно кой ще подписва документи в Здравната каса след тази дата.

В Закона за здравното осигуряване е разписан редът какви са правомощията на подуправителя, когато управителят предсрочно е освободен, но не е разписано какво се случва, когато изтече мандатът, каза още Тодорова в интервю за БТА.

Тя е категорична, че няма права да подписва каквото и да било след края на мандата си.

Написала съм официално писмо до председателя на парламента, с което напомням, че 12 февруари е крайната дата на мандата, както и до председателя на Надзорния съвет на касата, съобщи Тодорова.

Тя уточни, че до момента с нея не са водени разговори за следващ мандат.

"Ако ми бъде предложено такова нещо, аз ще имам изисквания за по-плътен контакт между здравното и финансовото министерство, по-голяма оперативност, както и да се даде възможност за преструктуриране в Касата", каза Румяна Тодорова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: НЗОКРумяна Тодорова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
8
 
32
 
! Отговори
запознат преди 9 години
Не мога да повярвам че Маджаров алкохолика бившия директор задържал се само няколко месеца на поста от пловдивската здравна каса може да е един от кандидатите да бойковци са на власт но сред тях няма ли членове от партията им без алкохолна зависимост търсихме го за подпис по заведенията вече доволно пиян горките средства на хората. По безотговорен тип и не запознат със системата е нямало в каса пловдивНо това са хората които им трябват не герб те идват да подписват милионите без да знаят за как
4
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази се е нагушила. Идва ред на следващия лапач. Да му мислят болните!
3
8
 
35
 
! Отговори
НОИ преди 9 години
А какво правим с управителя и подуправителя на НОИ като мандата им е изтекъл през месец МАЙ 2013 год., а сега сме месец ФЕВРУАРИ 2015 год.????? Защо никой не поставя този въпрос за хора които управляват над 10 000 000 000 лв. /10 милиарда лева/????
2
8
 
35
 
! Отговори
бг преди 9 години
Ами стига и толкова-някой като се вкопчат в управлението,че до пенсия! Нека да даде отчет в края на мандата си какво е свършила!
1
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая много нагло иска да се върне към поста си. Няма ли кой да и подкастри крилете."Ако ми бъде предложено такова нещо, аз ще имам изисквания за по-плътен контакт между здравното и финансовото министерство, по-голяма оперативност, както и да се даде възможност за преструктуриране в Касата"