Убитите българи в Украйна - няколко, мобилизираните - неясно

Няма заплаха от масово преселение към България, смята украинският посланик
Обновена: 11 фев 2015 13:58 | 11 фев 2015 13:21,
151
Убитите българи в Украйна - няколко, мобилизираните - неясно
Снимка: Reuters

Убитите етнически българи в Украйна са няколко, а броят на мобилизираните във военните действия не е ясен. Това обяви посланикът на Украйна у нас Микола Балтажи. Той беше в парламента за разговори с политическите сили в България, по време на които ги запозна с последните събития в Източна Украйна.

Още по темата
"Загинали са няколко души българи", каза посланикът. Той не потвърди информацията за 40 убити и призова да се внимава с информацията по този "извънредно деликатен и чувствителен въпрос".

Балтажи не можа да съобщи и броя на мобилизираните на страната на Украйна във военните действия етнически българи. Причината е, че не се води статистика по езиков, религиозен или друг принцип за хората, които се мобилизират. "Украинските етнически българи са част от украинското общество. Всички хора, които са мобилизирани, защитават териториалната цялост и свободата. Това е свещен дълг на всеки гражданин на една държава", каза украинският посланик.

Балтажи обясни, че е информиран за протестите сред етническите българи срещу мобилизацията. Той обаче обясни, че докато едните протестират, други, сред които и българи, се записват доброволци. "Българите сами си решават, но да не забравяме, че те са украински граждани и всичко трябва да се решава в правното поле", каза още посланикът.

Той обясни и че не вижда заплаха от масово преселение на етнически българи от Украйна в България. "Те трябва да се питат дали са готови“, каза още Балтажи и допълни, че България също трябва да се запита дали е готова за това.

Посланикът, който се срещна с депутати от ГЕРБ и планира среща с представители на Патриотичния фронт, обясни, че е получил уверение за подкрепа на териториалната цялост на Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
0
 
! Отговори
ивон преди 9 години
До До Ром Браво! Поздравления за написаното. Това не подлежи на обсъждане.
107
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До Анономен "Винаги с Германия и никога против Русия." Цар Борис трети!
106
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БесарабчеАми заминавай на фронта тогава и дано не ти цъфнат тиквата като майска роза.
105
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 70Не - поклонническо американски.
104
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТе САЩ си падат много и по ЮГа - (Южна Америка, Южен Виетнам, Югославия)
103
0
 
1
 
! Отговори
ивон преди 9 години
До мироТам може да има и български граждани. Но това не е толкова важно. Те са наши братя, наша кръв и имат права. Не може украинската армия просто така да ги пали и убива като кучета.
102
0
 
1
 
! Отговори
тито преди 9 години
До 23Научи се да пишеш на български бе руснак.
101
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези хора, дедите на които могат да посочат селата, от които са изселени в България, които говорят български език и помнят корените си, са безусловно българи и мястото им е тук! Българи живеят и извън България, но родината им винаги трябва да е готова да ги приеме обратно. Това просто не подлежи на обсъждане. Своето си е свое, чуждото - чуждо. Ако не можеш да разчиташ на семейството си и рода, на родината си, от кого ще чакаш? От Идил ли?!!!
100
2
 
19
 
! Отговори
До Ром преди 9 години
Това не е войната на българския етнос в Украйна.Това е войната на Порошенко, Яценюк и техните господари от САЩ. Българите по времето на османското иго са напуснали не по своя воля страната ни!!Тогава Цар Александър Втори ги е приел, дал им е земя с нотариални актове-тогава все още е съществувало крепостничеството-тоест само българите са били свободни. Сега по стечение са станали укранци-Украйна нигога не е била държава-само прес 16 век за 20-години-ЗАЩО ДА СЕ БИЯТ И *** ЗА КИЕВЗАЩО???
99
0
 
7
 
! Отговори
до 117 преди 9 години
Ром , мобилизация евентуално ще се прави на механник водачи,мотострелковаци ,свръзки,и други особени длъжности , по списък бившите боини поделения на БНА. Роми със кирки и лопати от строителни воиски едва ли
98
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега има воина ако свърши което не е сигурно ще настъпи тотална разруха,глад,мизерия ,нищета .Тия хора какво ще правят там ,как ще живеят ,какво ще работят..Нямало било много желаещи да си идват във родината си ГЛУПОСТИ БЕ ,ПРОСТОТИИ КОИ СТЕ ТРЪГНАЛИ ДА ЛЪЖИТЕ.Тук няма да ги оставим нито гладни нито жадни нито на улицата.Ние обикновените хора не лаладжиите със европеиските си ценности
97
5
 
1
 
! Отговори
rom преди 9 години
mnogo mi e interesno slet kato sam roden v balgaria - i se nalozi mobilizacia dali shte me pitat ot koi etnos sam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
96
6
 
8
 
! Отговори
БОЙКО преди 9 години
НЕМА СТРАШНО, СКОРО ЧИЧКО ПУТИН ЩЕ ДОЙДЕ ДА НИ ОСВОБОДИ ОТ СИНИТЕ ФАШИСТКИ ПСИХОПАТЧЕТА, ОТ ЧЕРВЕНИТЕ КРАДЛИВИ КАПИТАЛИСТЧЕТА, ОТ ТЪПИТЕ ГЕРБАДЖИЙСКИ *** - ВСИЧКИТЕ В СИБИР ДА ДУХАТ НА БЕЛИТЕ МЕЧКИ!
95
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То па у нас една свобода цари ***-а-а,не е за думане !Живи роби сме си :)
94
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До 87.. Вгледай се как решиха проблема Унгария и Румъния с,,обособени,, лични карти. Нашите предатели никога няма да посмеят,да направят това!И нещо за двамата, Българи изгорени в Одеса от нацистите на 2 май -2014г-Иван Милев34 ,Александър Николов-32 годиниот село Кулевча.Ни дума,ни вопъл,ни стон от,, свободната и независима,, преса ,камо ли от предателите от,, Дондуков,, начело с комунистите,*** и Тиквата.Е ,и партиината секретарка на Обш. Нар.Съвет- Плевен- Цецка-партизанската внучка
93
0
 
14
 
! Отговори
Ахинора преди 9 години
Нека да дойдат , ще ги приютиме !!!!! Колко свободни къщи има по селата ,да дойдат!!! Ние сирийците приехме , че тях, ще ги оставим ли!!!!!???? На сирийците и условия им създават! Да дойдат ще стане много хубаво!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
92
2
 
23
 
! Отговори
нс преди 9 години
Киевската фашистка хунта скоро ще замине на селски туризъм в Сибир
91
2
 
2
 
! Отговори
до 99 преди 9 години
Бил ли си там?. видял ли си?
90
0
 
22
 
! Отговори
До 87 преди 9 години
В Украйна е забранено двоиното гражданство!!Ако те хванат ще те опандизат при днешните условия. Накои са получили тайно и не го показват. Второ-от две години е стопирано даването на българско гражданство по неизвестни причини за българите от Албания, Македония, Украйна и Молдова-съобщи го бившия министър Божидар Димитров преди седмица?? Взето е решение да се дава по облекчена процедура визи на българи от Украйна-но,но ---и да вземат визи те не могат да напуснат страната ако подлежат на мобилизац
89
1
 
13
 
! Отговори
тцЪ преди 9 години
По стара традиция ни представляват некадърници на абсолютно всички нива. Не знаел колко били... Ми тия чиновнически тикви в посолството само да си клатят краката ли са там? Изискайте справка от последни преброявания на населението или от списъците на конкретните общини там. Поставетете въпроса с това на какви основания мобилизират хора от едно малцинство да ходят да трепят хора от друго малцинство. Поставете въпроса за изгорените двама наши сънародници в Одеса... РЕагирайте по някакв начин!